FIA încearcă să reducă preţurile motoarelor pentru echipele independente

de Daniel Popescu
Marti, 25.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA va încerca să găsească soluţii pentru ca echipele mici să plătească mai puţini bani pentru motoare în cadrul unei întâlniri a Comisiei F1 care are loc marţi la Geneva.

Mă voi lupta pentru preturile motoarelor pentru echipele mici. Voi face tot ce pot. Nu pot garanta rezultatele, dar mă voi implica în asta.

Jean Todt
Presedinte FIA
Comisia F1, din care fac parte Mercedes, Red Bull, Williams, Ferrari, McLaren, Lotus, FIA şi deţinătorul drepturilor comerciale, se va reuni marţi la Geneva pentru o şedinţă importantă în privinţa regulamentului competiţional pentru anul viitor.

FIA a anunţat deja prin vocea preşedintelui Jean Todt că va încerca să găsească soluţii pentru ca echipele mici şi independente să plătească mai puţini bani pentru motoare. În prezent, echipele plătesc intre 17-23 milioane de euro pe sezon pentru motoare, în creştere de la cele 10 milioane de euro plătite până la sfârşitul anului trecut.

"Mă voi lupta pentru preturile motoarelor pentru echipele mici. Voi face tot ce pot. Nu pot garanta rezultatele, dar mă voi implica în asta. Cred că putem găsi o soluţie în privinţa motoarelor.

Sunt optimist că vom obţine ceva", a declarat francezul citat de agenţia de presă Reuters.

În plus, Todt susţine că va veni cu propuneri concrete şi pentru o limitare drastică a bugetului pentru toate echipele. Totuşi, este vorba despre un proiect pe care FIA l-a mai prezentat anterior şi care a fost respins de echipele mari, motiv pentru care şansele de reuşită ale forului mondial în această privinţă sunt limitate.

"Vom prezenta din nou acţionarilor din grupul de strategie aceleaşi propuneri pe care le-au refuzat. Dar vor ei o limitare a costurilor? Vor să urmeze propunerile pentru a reduce costurile?", se întreaga oficialul forului mondial.

Deciziile Comisiei F1 vor fi ulterior analizate şi aprobate de Consiului Mondial al FIA care se va reuni în 3 deccembrie în Qatar.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Pai cu tot respectul pentru echipele mici dar daca nu ai bani, nu ai ce cauta la cel mai inalt nivel. Sa infiinteze FIA o competitie "F1 budget".
    Dar asa cum s-a mai spus de catre alti colegi, F1 ar trebui sa fie varful automobilismului dar din pacate in acest moment acest lucru nu mai este foarte clar.
    8 1
  • Să bage un blec fraidei ca să știm o treabă :))
    4 0
  • sa cumpere motoare de la Mioveni ... sunt TCE !!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru