FIA organizează o cursă de Formula 1 doar pentru Alonso la finalul sezonului

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a anunţat că Fernando Alonso va participa la finalul sezonului la o cursă pe circuitul de la Melbourne în care va concura singur, ca urmare a absenţei sale din Marele Premiu al Australiei.

Vrem să le oferim fanilor din Melbourne posibilitatea de a a-l vedea pe Alonso într-o cursă de Formula 1 şi în acest an.

FIA
Comunicat de presa

NOTĂ: Acest articol reprezintă o păcăleală de 1 aprilie. Orice asemănare cu realitate este pur întâmplătoare.

Fernando Alonso nu a putut participa în Marele Premiu al Australiei de la jumătatea lunii martie din cauza accidentului suferit în februarie în testele de la Barcelona.

Spaniolul a revenit pe circuit cu ocazia celei de-a doua etape de la Sepang, însă FIA consideră că este nedrept ca dublul campion mondial să fie privat de posibilitatea de a lua startul în toate cursele campionatului.

Prin urmare, forul mondial a decis să organizeze o cursă specială de Formula 1 doar pentru Alonso, la care nu va participa niciun alt pilot de pe grila de start. Aceasta va avea loc în 6 decembrie pe circuitul Albert Park din Melbourne, acelaşi care a găzduit şi Marele Premiu al Australiei, la numai o săptămână după ultima cursă a anului din Abu Dhabi.

"Vrem să le oferim fanilor din Melbourne posibilitatea de a a-l vedea pe Alonso într-o cursă de Formula 1 şi în acest an, întrucât ştim că este unul dintre cei mai apreciaţi piloţi din Marele Circ.

În plus, organizatorii vor avea oportunitatea de a recupera o parte din pierderile financiare generate de absenţa lui Alonso, care a determinat o vânzare mai slabă a biletelor", explică FIA motivele pentru care a luat această decizie.

McLaren, ajutată să obţină o victorie de palmares?

Vom da tot ce avem mai bun pentru a câştiga această cursă, însă misiunea nu va fi una deloc simplă.

Eric Boullier
Director de curse McLaren
Mai multe surse din cadrul FIA afirmă însă că decizia organizării unei curse pentru Alonso nu are nicio legătură cu absenţa acestuia de la Marele Premiu al Australiei.

În schimb, FIA încearcă prin această metodă să le ofere celor de la McLaren oportunitatea de a obţine o victorie de palmares în sezonul 2015, chiar dacă echipa nu va primi puncte în clasamentul constructorilor. Echipa britanică are parte de un debut modest de sezon din cauza motorului Honda lipsit de performanţă şi fiabilitate şi are şanse minime să lupte pentru poziţiile de top.

Totuşi, directorul de curse Eric Boullier a avertizat că participarea lui Alonso la o cursă fără adversari nu reprezintă o garanţie pentru victorie.

"Vom da tot ce avem mai bun pentru a câştiga această cursă, însă misiunea nu va fi una deloc simplă. Sperăm că Honda va reuşi să ne ofere un motor fiabil până atunci pentru a fi capabili să trecem linia de sosire, ceea ce ar reprezenta o performanţă în sine în contextul problemelor din acest an", a precizat francezul. 

Comentarii (21)

  • Numai sa nu alerge singur si sa iasa pe locul 2. Mi se pare penibil, dar cine sunt eu sa judec ce decide FIA
    13 6
  • La ce chestii naucitoare nascoceste FIA si Bernie de la o vreme, ma astept la orice din partea lor, dar tinand cont ca astazi este 1 aprilie.........! :)))))
    19 2
  • iceman
    :)) :)) :))
    12 0
  • Bogdan
    Voi va ganditi un pic?
    E 1 aprilie oameni buni!!!
    27 0
  • bogdan
    corect, este 1 Aprilie
    9 0
  • Mclaren_Mircea_1984
    Vom zdrobi concurenta!!!! Le va iesi borsul pe nas!!!! Sa se oftice Arrivabene, Vettel si uzurpatoriiii!!!
    11 1
  • Mi-am dat seama mai tarziu(prea tarziu) ca e 1 aprilie :))
    8 0
  • eu nu sunt de acord !!! :)
    nici Manor nu a putut participa la cursa din Australia. Toata lumea are sanse egale, asa ca la cursa trebuie sa participle si Roberto Merhi si Will Stevens.
    Va fi o lupta stransa pentru victorie in 3.
    Dar Alonso "va castiga binenteles o cursa F1 in 2015" si Manor se va multumi cu locurile 2,3
    4 3
  • Daniel Popescu, mi-o facusi! :)) Bine ca mi-au amintit astia ca e 1 Aprilie... :))
    Te felicit pentru reusita!
    9 0
  • Serban Stanescu
    Stiam! Va fi transmisa pe toate canalele de televiziune. Totusi ANM anunta ca va fi vint puternic!...
    5 0
  • Marian
    De unde stiti ca o sa aiba McLaren o victorie de palmares, posibil sa dea cu masina de gard sau sa ii "esplodeze" motorul si sa il intreaca Safety Car-ul pe linia de sosire.
    6 1
  • :))))))

    asta a fost buna ...
    3 0
  • Am vorbit acum cu Charlie si am reusit sa-l conving sa ma lase si pe mine sa concurez. Il mai las putin si o sa-l rog sa-i primeasca si pe alti prieteni de pe aici, ca era in toane bune si cred ca va accepta. O zi buna la toata lumea. PS. Abia astept sa-i dau un tur lui Alonso.
    3 0
  • eu am dacie combi 1.4 benzina.fara ventilatie.dar cred ca in regim de cursa pot sa ma lupt cu fernando.asta in cazul in care nu abandoneaza si castig automat cursa
    3 0
  • Ma duc sa ma culc. Cred ca is beat si nu vad bine desi nu am baut nimic dar cine stie. Am crezut ca le-am vazut pe toate dar.....
    2 0
  • E tare! :)
    Câte puncte primește dacă se clasează ultimul? =))
    2 0
  • Cu masina care o are la dispozitie o sa concureze singur si o sa iasa pe locul 2.
    2 0
  • Va dat voie Mircea să faceți glume cu pilotul lui favorit? Ce credeți, că dacă e 1 Aprilie vă faceți de cap???
    3 0
  • v-a dat*

    Cea mai bună păcăleală de 1 Aprilie era dacă introduceați funcția de editare a comentariului.
    0 0
  • Serban Stanescu
    ULTIMA BOMBA! In cazul in care Alonso abandoneaza Mirciulica ii ia locul cu masina de rezerva! Atunci sigur au locul trei asigurat!
    3 0
  • Va alerga cu Ferrari-ul lui Vettel.Ca a fie bine ,sa nu fie rau!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru