Force India şi Caterham folosesc tunelul de vânt Toyota pentru dezvoltarea monoposturilor din 2015

de Daniel Popescu
Luni, 29.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India şi Caterham au devenit ultimele echipe care folosesc tunelul de vânt al constructorului Toyota de la Koln pentru dezvoltarea monoposturilor din sezonul 2015.

Tunelul nostru de vânt a fost dezvoltat iniţial pentru modele la scara 30%, aşa că nu avem spaţiu suficient pentru a testa modele de 50%.

Andy Green
Director tehnic Force India
Force India luptă cu McLaren pentru locul cinci în clasamentul constructorilor, însă pregăteşte deja terenul pentru sezonul 2015. Echipa a decis să utilizeze tunelul de vânt al celor de la Toyota din localitatea germană Koln pentru dezvoltarea monopostului din sezonul următor, ca urmare a faptului că acesta permite modele de monoposturi la scara 50%.

"Tunelul nostru de vânt a fost dezvoltat iniţial pentru modele la scara 30%, aşa că nu avem spaţiu suficient pentru a testa modele de 50%", a declarat Andy Green, directorul tehnic al echipei Force India.

Anunţul vine la numai câteva zile după ce Caterham a decis de asemenea să utilizeze tunelul de vânt al Toyota pentru sezonul următor. Toyota deţine un tunel de vânt în cadrul fabricii de la Koln, care a fost utilizată pe parcursul participării în Formula 1 în perioada 2001-2009.

După retragerea din Formula 1, japonezii au închiriat frecvent tunelul de vânt echipelor din Formula 1, în special Scuderiei Ferrari, dar facilitatea este folosită în prezent şi de McLaren. Echipa britanică are propriul tunel de vânt, dar acesta este închiriat şi către Marussia.

Potrivit unor informaţii neoficiale, Toyota solicită 100.000 de euro pentru fiecare săptămână de teste în tunelul de vânt de la Koln.

Via GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru