Ford exclude revenirea în Formula 1: "Competiţia este prea scumpă"

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a exclus orice posibilitate de a concura în Formula 1 ca urmare a costurilor ridicate şi a relevanţei scăzute a competiţiei pentru maşinile de serie.

Formula 1 traversează în prezent o amplă perioadă de tranziţie după sosirea noilor proprietari de la Liberty Media, iar una dintre opţiunile avute în vedere de noul director sportiv şi tehnic Ross Brawn este schimbarea regulamentului pentru motoare.

Adoptarea unor alte tipuri de unităţi de propulsie ar putea stârni interesul constructorilor care până în prezent au ocolit competiţia, însă oficialii Ford şi-au exprimat deja opinia că nu vor participa în Marele Circ.

Dave Pericak, directorul Ford Performance, afirmă că principalul motiv pentru care constructorul american nu doreşte să se implice în Formula 1 sunt costurile foarte ridicate pentru gestionarea unei echipe.

Urmareste Automarket
"Formula 1 este foarte scumpă.
Dacă te uiţi la toate competiţiile în care suntem prezenţi acum există o relevanţă în toate obiectivele pe care le avem: în dezvoltarea componentelor noastre, în tehnologie şi oameni şi în transferul acestora pe maşinile de serie. Fiecare competiţie în care suntem implicaţi dacă un element din asta"
, explică el.

Ford a participat ultima oară în Formula 1 în sezonul 2004, atunci când a furnizat motoare pentru Jordan. Formula 1 va rămâne în acest sezon cu numai 10 echipe, după ce Manor şi-a închis recent porţile ca din motive financiare.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Ar fi sunat frumos, Ford, Toyota, Porsche, Audi, BMW cred ca si Peugeot ar suna frumos sau Mitsubishi dar asta e cam praf.
    7 5
  • ar fi fain sa avem mai multi constructori asa avem 4 ,si echipele client nu au nici o sansa,ar fi bine sa vina audi,bmw,ford,toyota.. atunci ar fi competitie adevarata
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru