Formatul calificărilor pentru Marele Premiu al Statelor Unite a fost modificat

de Daniel Popescu
Vineri, 31.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei mai lenţi patru piloţi vor fi eliminaţi din prima şi, respectiv, a doua parte a calificărilor pentru Marele Premiu al Statelor Unite, modificarea fiind confirmată de FIA ca urmare a absenţei celor de la Caterham şi Marussia.

Esential 4 este numarul pilotilor care vor fi eliminati in Q1 si Q2 in calificarile Marelui Premiu al Statelor Unite
18 este numarul teoretic al monoposturilor care vor participa la calificarile pentru Marele Premiu al Statelor Unite
Comisarii de cursă de la Marele Premiu al Statelor Unite au decis să modifice formatul calificărilor, întrucât numărul de monoposturi a scăzut de la 22 la 18 ca urmare a absenţei celor de la Marussia şi Caterham.

Comisarii au aplicat un articol din Regulamentul Sportiv şi au decis ca în prima parte a calificărilor să fie eliminaţi cei mai lenţi patru piloţi, iar aceeaşi regulă va fi aplicată şi în a doua parte a sesiunii.

Astfel, ocupanţii locurilor 15-18 în prima parte vor fi eliminaţi, în timp ce piloţii clasaţi pe locurile 11-14 în a doua sesiune nu vor avea acces în ultima parte, în care cei mai rapizi 10 piloţi vor lupta pentru pole position.

"Având în vedere principiile stabilite în articolul 33.1 din Regulamentul Sportiv al Formulei 1, comisarii decid ca cele mai lente patru monoposturi în Q1 să nu aibă dreptul de a concura în următoarea sesiune, iar cele mai lente patru monoposturi în Q2 nu vor avea de asemenea dreptul de a mai lua parte la sesiune", precizează comisarii într-un comunicat de presă.

Este foarte posibil ca în calificări să participe de fapt doar 17 monoposturi, întrucât Sebastian Vettel va utiliza o a şasea unitate de propulsie şi va pleca din pitlane indiferent de rezultatul sesiunii.

Echipele vor testa regula Safety Car-ului virtual

FIA a anunţat că, la finalul fiecăreia dintre cele două sesiuni de antrenamente de vineri, va testa împreună cu echipele regula unui Safety Car virtual, care va avea scopul de a evita accidente similare cu cel suferit de Jules Bianchi în Marele Premiu al Japoniei.

Noua regulă presupune că, în cazul unui accident, piloţii vor fi informaţi printr-un mesaj pe volan că trebuie să stabilească un timp pe tur cu aproximativ 35% mai lent decât într-un tur obişnuit. În cazul în care piloţii nu respectă regula, aceştia sunt penalizaţi, însă până în prezent nu există informaţii despre natura acestor pedepse.

Dacă testele vor fi pozitive, FIA va discuta cu echipele despre momentul în care regula va putea fi integrată în regulament şi aplicată propriu-zis în timpul curselor.

Program

Marele Premiu al Statelor Unite va avea loc după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 31 octombrie 17:00 -
Antrenamente 2 vineri, 31 octombrie 21:00 -
Antrenamente 3 sambata, 1 noiembrie 17:00 -
Calificari sambata, 1 noiembrie 20:00 Dolce Sport, RTL si M1
Cursa duminica, 2 noiembrie 22:00 Dolce Sport, RTL si M1

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via Autosport, BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru