Formula 1 ar putea acorda puncte pentru toți piloții care termină cursele. Alonso critică propunerea: "Am pierde un element unic"

de Daniel Popescu
Marti, 17.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 analizează posibilitatea de a acorda puncte pentru toți cei 20 de piloți, în cazul în care aceștia termină cursa, însă măsura a fost primită cu critici din partea lui Fernando Alonso.

Liberty Media se gândește în prezent la o serie de schimbări prin care să aducă și mai mult spectacol în Formula 1, iar una dintre propuneri vizează modificarea radicală a sistemului de punctare.

Noul proprietar analizează posibilitatea ca fiecare pilot care termina o cursă să câștige puncte, ceea ce înseamnă că inclusiv ocupantul locului 20 ar urma să fie recompensat, chiar dacă termină ultimul.

Măsura este deja criticată de Fernando Alonso, care consideră că unul dintre elementele cheie ale Formulei 1 s-ar nărui: piloții echipelor din spatele plutonului care reușesc să ajungă sporadic în puncte se bucură în prezent de o reacție pozitivă din partea fanilor.

"În Formula 1 a fost întotdeauna dificil să câștigi puncte. Piloții din frunte câștiga curse și este un fel de recompensă, un moment important. Îmi amintesc de Jules Bianchi care a terminat pe locul 9 la Monaco, a fost un fel de miracol și un moment mare pentru sport. Dacă toată lumea ar câștiga puncte poate că am pierde acel element unic în Formula 1 pe care alte competiții nu îl au", a declarat spaniolul.

Sistemul cu acordarea punctelor pentru toți piloții se acordă, de exemplu, în competiția nord-americană NASCAR.

Aplicarea unui astfel de sistem ar conduce la acordarea unui număr de puncte semnificativ mai mare pentru victorie, 50 sau chiar 100, ceea ce ar complica calculele în lupta pentru titlurile mondiale.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • Si ce vina ar avea bietul pilot daca iese fum din monopostul unei echipe de 2 bani? Sau ce vina ar avea un pilot de valoare daca altul indragostit de parapeti intra cu monopostul in al lui si-l face praf? O prostie!
    5 2
  • who cares
    1 0
  • Ce-i drept, e mare lucru sa termini o cursa de F1 - atat ca valoare a pilotului cat si a masinii. Eu as puncta constructorii de motoare si cutii de viteze. Sa nu se puna in aceeasi oala motorul ferrari (de exemplu) pentru Ferrari cu motorul Ferrari pentru alta echipa.
    3 0
  • Pe modelul parintilor idioti din secolul nostru, indiferent ce face copilul lor si indiferent de rezultat primesc cate o diploma sau o medalie...oare asa se vrea sa se ajunga si aici?
    17 0
  • Asta e scoasa din mentalitatea americana unde nu exista "ultimul clasat" care a pierdut si nu castiga nimic. La ei exista "ultimul castigator" care primeste premiul cel mai mic.
    9 0
  • bipbip
    @jane
    esti pe langa complet
    tocmai ca la ei nu exista decat nr 1, castigatorul, nr 2 e primul looser

    @mda
    si e corect sa fie asa; daca nu vrei copii ratati, ii ajuti si ii lauzi in loc sa razi de ei si sa nu le recunosti meritele nici atunci cand acestea exista
    2 12
  • @bipbip
    Dupa modelul tau de a educa ti-ar iesi niste pupincuristi/ pragmatici de 2 bani ce nu stiu mai nimic decat sa ranjeasca fasolea ca au si ei diploma de "pica para malaiata in gura lu' natafleata".
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru