Formula 1 ar putea pierde încă o cursă tradițională: Silverstone amenință cu retragerea din campionat în 2019

de Daniel Popescu
Luni, 03.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Silverstone anunță că este "foarte probabil" să renunțe la organizarea cursei de Formula 1 după sezonul 2019 din cauza taxei de participare care crește anual.

Formula 1 este în pericol să piardă încă una dintre cursele sale tradiționale de pe Bătrânul Continent. Circuitul de la Silverstone are contract cu Formula 1 până în 2027, însă taxa de participare crește anual într-un ritm care nu poate fi susținut de British Racing Drivers' Club (BRDC), proprietarul pistei.

Contractul include o clauză care prevede că organizatorii pot rezilia unilateral contractul cel târziu la startul cursei din sezonul 2017, care va avea loc în 16 iulie. O activare a clauzei va avea ca efect întreruperea contractului după cursa din sezonul 2019.

În prezent, BRDC negociază modificarea contractului cu Liberty Media, noul proprietar al Formulei 1, însă oficialii britanici sunt destul de pesimiști că vor obține o reducere a taxei de participare.

De altfel, Philip Walker, președintele BRDC, afirmă că este "foarte probabilă" rezilierea acordului. "Este foarte probabil să fim nevoiți să activăm clauza de reziliere", a declarat el pentru postul de televiziune SkySports.

Cei de la Liberty Media afirmă că vor să păstreze Marea Britanie în calendar, însă nu neapărat pe circuitul de la Silverstone.

Via SkySports

Comentarii (11)

  • Ar fi mare , mare păcat. Se mai pierde un circuit de tradiție în F1 . Din cate am văzut până acum ori ca spui Bernie ori ca spui Liberty Media e același lucru. Revine Franța dar iese Anglia. Din lac in puț.
    10 3
  • Miroase nitel a lucratura.
    Cat timp a fost Ecclestone la conducerea F1 nu se mai vaitau ca sunt crescute permanent preturile? Trebuia sa apara micul conflict acum, cand nu mai e mosul senil la conducere? :)

    E o sincronizare total ciudata.
    10 2
  • NU NU NU NU NU.Asta nu se poate.Ar fi o lovitura prea mare ca un asa circuit sa nu mai existe in calendar.Liberty Media trebuie sa tina cursa din UK la Silverstone.E mereu una dintre cele mai frumoase curse din an impreuna cu cea din Belgia si Italia.Si nu cred ca asta doar pentru noi fanii.Un circuit indragit de toata lumea plus ca e ,,cursa de casa,,pentru majoritatea echipelor sediile acestora aflandu-se chiar prin acea zona ploioasa dar draguta.
    6 5
  • Vettel n-a mai primit nicio pedeapsa suplimentara..
    4 4
  • Daca nu ma insel inca negocieaza cu cei de la Liberty Media, sper totusi sa nu fie imbecili si sa renunte la Silverstone...

    Ah si Vettel a recunoscut ca a reactionat gresit si a fost lasat in pace. Cum spuneam, FIA este mai interesata de "sa fie liniste" decat sa aplice regulile cum scrie in regulament. Ma gandesc ca i-au zis ca-l descalifica daca nu isi cere scuze si... si-a cerut scuze. Era evident ca nu-l pot investiga pe "amicul" Hamilton, FIA nu-si permite sa existe un cod de conduita in F1...

    Si in anii trecuti FIA a avut sansa de a fi corecta, si s-a ales intotdeauna varianta simpla, ne facem ca nu vedem...
    8 4
  • perfect-nu mai are HAM unde sa participe HOME....superb...manelistul...cocalarul o sa plinga
    10 10
  • ham...ham...ham...miauuuuu
    6 8
  • robert fan
    Este bine ca nu s-a dat alta sanctiune suplimentara. Oricum cel care a pierdul a fost Vettel care ar fi castigat cursa dupa intrarea la boxe a lui HAM. Titlul trebuie castigat pe pista nu in culise.
    6 0
  • Mai bine s-ar trece la traseul clasic, cel pe sub pod.
    3 0
  • Eu cred acest Mare Premiu o sa ramana spre oftica unora..ciruitul si vrmea a oferit de-a lungul timpului curse imprevizibile
    5 1
  • :)))) http://www.gpupdate.net/en/videos/9154/raikkonen-s-cool-gift-for-vettel/
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru