Formula 1 rămâne cu numai 10 echipe: Manor și-a închis porțile după ce nu a găsit niciun cumpărător

de Daniel Popescu
Vineri, 27.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 va avea numai 10 echipe în sezonul 2017 după ce Manor s-a închis în absența unui cumpărător. Sauber a anunțat că va lansa noul monopost în 22 februarie.

Manor a intrat în insolvență la începutul lunii ianuarie din cauza unor grave probleme financiare, iar administratorul judiciar spera să găsească un cumpărător până în 20 ianuarie, pentru ca echipa să poată concura în sezonul 2017.

Cu toate acestea, negocierile purtate cu o serie de potențiali investitori au eșuat, astfel că administratorii au anunțat închiderea echipei și au informat angajații că vor fi concediați după primirea salariilor aferente primei luni a anului.

Urmareste Automarket
"Din păcate, de la numirea administratorilor nu am obținut nicio investiție în timpul scurt avut la dispoziție pentru ca echipa să continue în această formă", anunță administratorii.

În urma acestei decizii, Formula 1 va rămâne anul viitor cu numai 10 echipe.

Între timp, Sauber a anunțat că va participa în 22 februarie la o zi de filmare în scopuri publicitare pe circuitul de la Barcelona. Echipa nu a menționat organizarea unui eveniment propriu-zis pentru lansarea noului monopost, însă cel mai probabil va publica în aceeași zi primele fotografi oficiale cu acesta.

Via Sauber, Manor

Comentarii (22)

  • foarte bine, incurca traficul!
    4 4
  • Bun asa. Măcar anul asta o sa avem 11 echipe. Nu-i asa @Daniel Popescu?
    3 12
  • deja am vazut pozela cu monoposturile Ferrari, Mercedes, RBR ,Wiliams sunt foarte frumoase si aerodinamice
    0 21
  • @ion: Dar numerele Loto de maine le stii?
    21 0
  • Urmeaza Ferrari. Fara banii de la Bernie si cu amenda de peste 10 miliarde pentru FiatChrysler mi se va indeplini visul copilariei. Acela ca echipa italiana sa dispara. F1 va supravietui si fara Ferrari. Majoritatea fanilor ei vor continua sa urmareasca F1 chiar si fara ei, multi se vor indrepta spre celelalte echipe mari, altii se vor uita doar de dragul curselor fara a mai avea o favorita.
    6 43
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Baiete, ajungi sa fi confundat cu-n posedat ce face urat sub patrafirul preotului ce-i citeste rugaciuni, un posedat ce-i scapa sange pe nas si pe gura odata ce-i atins de cruce si stropit cu aghiasma... tinand cont de proverbul "copacul dupa fruct se cunoaste" te intreb: asa e si muntele lu' Venus la poalele caruia te-ai nascut? Daca nu-i asa, macar din respect fata de ea, incearca sa demonstrezi asta daca poti, fi o persoana careia sa i se simpta lipsa nu numai prezenta! De te intrebi de ce-ti scriu asta raspunsul e ca "am rabdare cand e vorba de prostie, insa nu cu cei care sunt mandrii de ea"-Edith Sitwell si "inainte sa va suparati pe cel care va pune la treaba, amintiti-va ca fara presiune nu se formeaza diamantele"-Mary Case
    O seara placuta si luminare de minte!
    25 2
  • si uite asa, daca era o altfel de impartire a drepturilor de TV am fi avut POATE Manor in continuare pe grila. A mai fost salvat o data de la faliment, dar a doua oara nu a mai apucat. Da, a fost in spatele tuturor, dar a fost acolo pe grila de start si la bugetul care il aveau .... s-au descurcat pana acum. Poate noua conducere a F1 va regandi situatia financiara si nu va omori echipele mai mici. CHiar nu imi doresc o formula 1 ca si un meci de tenis ... adica un meci intre 2 adversari.
    14 2
  • dar nici sa ramai in urma cu 3 secunde pe tur nu se numeste competitie
    2 1
  • mobius
    Din pacate F1 nu mai este de ceva timp (cam cinci ani) o competitie, nici macar intre doi adversari, sau nu pentru primul loc.
    6 2
  • ba in ultimii ani am avut o lupta la barv, hamilton rosberg
    nu va mai amintiti cum s-a sfarsit ultima cursa?
    ok, nu castiga "cine trebuie" dar asta nu inseamna ca nu a fost competitie
    3 2
  • fan Ferrari
    @ .

    a castigat cine a trebuit, cel care a avut cele mai multe puncte la sfarsitul sezonului
    norocul si ghinionul fac parte din joc
    piloti mari ca si Alain Prost sau Niki Lauda au castigat si au pierdut titluri cu noroc si cu ghinion

    @Mircea

    si daca Hamilton va concura pentru Ferrari?
    vei inceta sa-l mai iubesti pe idolul tau? :)))))
    9 1
  • Mircea, am crezut ca in 2017 iti vine mintea la cap, insa se pare ca ai ramas la fel de..........ca in alti ani.
    Daca ptr. tine sportul cu motor inseamna doar esecul teamului Ferrari, inseamna ca te uiti degeaba la acest sport, (asta daca te uiti evident). Toti avem favoriti insa ce ne-am face fara concurenta? Asa cum am mai spus, bag seama ca tu esti frustrate rau amice .
    10 1
  • faci presupuneri aiurea. Hai sa-ti traduc:

    individul X are un idol in F1. Daca idolul lui X nu castiga, indiferent la ce echipa McLaren este, automat nimic nu-i bine, nici regulamentul tehnic, nici regulamentul competitiei, nici corectitudinea din competitie, nimic.

    Si uite asa individul X vine si se vaita p'acilea astfel:

    "Din pacate F1 nu mai este de ceva timp (cam cinci ani) o competitie, nici macar intre doi adversari, sau nu pentru primul loc."

    cu toate ca a fost competitie din belsug, intre doi adversari (KImi vs Verstappen sa zicem) din pluton si intre cei doi adversari de la varf

    deci X vorbeste aiurea din cauza frustrarii, vede lucrurile altfel de cum sunt in realitate; well e doar problema lui dar se pare ca nu vede asta
    7 1
  • ovidiu15081982
    Bine ca a plecat bosorogul de Bernie, in ultimii ani o luase razna, sa vedem ce se va intampla sub noua conducere. Oricum veniturile tb impartite egal si nu preferiantial ca pana acum..vezi cazul Ferrari..bonus pt echipa istorica. Parerea mea ca ar trebui fixat un buget maxim pt echipe.
    1 0
  • mobius
    Draga ".", nu mai e mult (max 4-5 ani) si "x" va pleca, spre "satisfactia" unora de pe aici. Da-mi voie sa ma indoiesc ca F1 va castiga in spectaculozitate daca nu se va schimba ceva in modul de abordare a felului in care e tratata competitia sportiva. In momentul de fata primeaza banul. Speranta este ca poate RB sa aiba o alta viziune, spre competitie si spotrtivitate.
    0 3
  • mobius
    P.S. Unora le place, si le-am dat satisfactie (nu ma deranjeaza absolut deloc), sa ma identifice, pe mine "X" cu idolul meu.
    0 3
  • unde sa plece X? isi pune streangul de gat si va pleca spre lumea cealalta, sau doar nu va mai posta pe blog?
    Sau ai vrut sa spui ca idolul lui X va pleca din F1? 4-5 ani? Dar esti optimist (mai) "draga".

    Raspunsul tau imi confirma banuiala. Esti fanul lui cutarica si postezi asa de ciuda. Stai linistit, nu sta F1 in 'maiestria' lui, sunt destui piloti mai buni ca el inca de pe acum.

    ps: ba, da' sa nu faci vreo nebunie totusi; intelege ca lumea nu incepe si nu se termina cu EL:))))
    4 2
  • x si 0
    Mobius esti mai dogit si decat Mircea.Pari obsedat de Alonso si nu te intereseaza altceva.Pun pariu ca renunti sa te uiti la f1 cand se lasa idolul tau.La cat ai jignit alti piloti sa-ti aperi iubirea platonica - n-ai de ce sa te plangi ca esti criticat.
    4 2
  • @mobiuse
    deci acum primeaza banul ...
    ia spune tu ce prima cand Ferrari erau gasiti nevinovati pentru ordine de echipa (in 2010, hockenheim parca, atunci cand ordinele de echipa erau interzise) dar totusi amendati cu o suma modica?
    3 1
  • mobius
    E foarte usor sa critici pe cineva, mai ales cand nu sti de fapt care este esenta lucrurilor. Nu incerc sa raspund criticilor mei, mi-ar fi destul de complicat si ar fi oricum inutil. Ati observat de altfel ca de regula nu o fac. Eu sunt un tip mai nostalgic,urmaresc F1 cam din anii 70 (bineanteles, sunt unii care vor spune ca tot degeaba, ca nu am inteles nimic, asta este, nu te poti ridica mai sus de propriul nivel de intelegere), as vrea sa spun insa, culmea, un lucru foarte pragmatic, valorile adevarate sunt create de oamenii valorosi, aceste valori insa (bani in esenta), sunt confiscate si dirijate apoi de oamenii smecheri dupa interese (nu este valabil doar in F1, ci din pacate, ce se intampla in F1 este o reflexie a fenomenului) . Momentul Hokenheim 2010 a fost adus in discutie fara a fi inteles de fapt fenomenul (echipa nu poate favoriza un pilot care are jumatate din punctajul coechipierului, doar pentruca la un moment dat, dintr-un motiv oarecare, este aparent mai rapid). In 2015 Hamilton nu ar fi castigat titlul daca nu ar fi existat aceleasi ordine de echipa si asta la o diferenta mult mai mica de puncte. As fi onorat sa ma pot considera fan al lui Alonso, in acelasi timp insa il consider inca, cel mai bun pilot de pe grila, faptul nefiind lipsit de fundament atata timp cat oameni de valoare din F1 il considera asa (are inca cel mai mare salariu ca pilot, din F1, oferit de oameni cat se poate de competenti). Daca am spus despre Hamilton ca este arogant infatuat si lipsit de sportivitate nu insemna ca l-am jignit, asa este el. Tot la fel, daca am spus despre Vettel ca a primit cadou cel putin doua CM, ca a fost supraevaluat si ca la Ferrari a facut cu mult mai putin decat Alonso, nu inseamna ca l-am jignit, asa s-a intamplat. Nu voi renunta sa ma uita la F1 cu sigurata, o sa ma gandesc insa, daca voi continua sa mai postez pe acest blog.
    3 2
  • @Mobius: Invidia este o "calitate" doar a romanilor. Este natural ca daca iti place de pilotul X, sa vina si sa te atace chiar daca nu are nici un sens. Sa stii ca violenta verbala este in principal in apanajul celor mai putin dotati din pct de vedere intelectual, analfabeti sau semi-analfabeti care se mandresc cu acest lucru.

    Cat despre piloti, ca-i Hamilton, ca-i Alonso, Vettel, sau Rosberg, Ricciardo sau Hulkenberg tot dracul ala este. Formula 1 este 95% despre materialul tehnic si suportul echipei, adica pachetul monopost + strategie + suportul echipei si restul este pilotul. Asa a fost de la prima cursa din 1950, si asa o sa fie tot timpul.

    Am observat ca sunt cativa useri care dar ar stii adresele de domiciu ale altor useri, fani ai altor piloti, s-ar duce la ei si i-ar injunghia, sau cel putin asta reiese din postarile lor.
    5 2
  • x si 0
    Mobius chiar te rog sa incetezi sa postezi gunoaie pe acest blog.Obsesia ta pentru Fernandita te face sa delirezi.Momentul Hokenheim 2010 se numeste delict si Fernandita mai are cel putin 2 : calificarile din Ungaria 2007 si celebra cursa din Singapore.Sezonul 2015 l-ai urmarit sub influenta substantelor interzise si de asta ti-ai imaginat ordine de echipa in favoarea lui Hamilton.
    Si daca Fernandita este asa stralucita de ce nu mai prinde primele locuri in preferintele sefilor de echipa?Fernandita a iesit in evidenta doar prin accidente in ultimii ani
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru