Formula 2: Marinescu termină sezonul cu un loc patru la Monza

de Daniel Popescu
Duminica, 30.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mihai Marinescu a terminat pe locul patru ultima cursă de Formula 2 a sezonului şi a încheiat pe locul cinci în clasamentul general.

Esential 2 victorii a obtinut Marinescu in sezonul 2012 al Formulei 2, la Nurburgring si Brands Hatch
3 pole position-uri a castigat Marinescu in 2012, la Silverstone, Nurburgring si Brands Hatch
161 de puncte a acumulat marinescu in sezonul 2012
5 este pozitia pe care a ocupat-o Marinescu in clasamentul general al sezonului 2012
Mihai Marinescu nu a reuşit să repete performanţele bune obţinute anul trecut la Monza în Formula 2. După ce în cursa de sâmbătă a terminat pe locul şase, braşoveanul în vârstă de 23 de ani a ocupat doar locul 10 pe grila de start pentru cursa de duminică.

El a urcat până pe locul şase datorită unui start foarte bun, iar până spre final a ajuns pe locul patru, parţial datorită unei pene suferite de Markus Pommer. În ultimele tururi, Marinescu a încercat să câştige ultima poziţie pe podium, însă Christopher Zanella s-a apărat corespunzător, astfel că românul s-a mulţumit cu locul patru.

În urma acestui rezultat, braşoveanul a câştigat 12 puncte şi a încheiat sezonul 2012 al Formulei 2 pe locul cinci în clasamentul general cu 161 de puncte.

La începutul sezonului el îşi propusese să câştige titlul pentru a obţine un test de Formula 1 cu Williams, iar cele două victorii de la Nurburgring şi Brands Hatch l-au îndreptăţit să spere măcar la locul trei, pentru a intra în posesia superlicenţei de pilot F1.

Totuşi, în etapele de la Paul Ricard şi Hungaroring el a obţinut doar trei locuri şapte şi a pierdut astfel oportunitatea de a-şi îmbunătăţi performanţele comparativ cu sezonul precedent, când a terminat de asemenea pe locul cinci.

Noul campion al Formulei 2 este britanicul Luciano Bacheta, în timp ce Matheo Tuscher şi Zanella au terminat pe doi şi, respectiv, trei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru