FOTA: "Echipele nu pot anula cursa din Bahrain, decizia aparţine FIA"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.04.2012
Echipele din Formula 1 susţin că nu au puterea necesară de a anula Marele Premiu al statului Bahrain şi insistă că FIA este singurul for care poate lua o astfel de decizie.

Echipele, FIA şi Bernie Ecclestone încearcă să-şi paseze reciproc responsabilitatea pentru o eventuală anulare a Marelui Premiu al statului Bahrain programat pentru 22 aprilie.

După ce Ecclestone a declarat că echipele au libertatea de a decide dacă vor sau nu să concureze în Bahrain, cele şapte echipe care mai fac parte din Formula One Teams' Association (FOTA) au publicat un comunicat de presă comun în care insistă că FIA este singurul for care poate lua o asemenea decizie.

"Au existat recent câteva speculaţii în presă conform cărora echipele intenţionează să anuleze ediţia din acest an a Marelui Premiu al statului Bahrain. Asta nu ar fi posibil. Echipele nu au posibilitatea de a anula un Mare Premiu. Concurăm într-o competiţie internaţională numită Campionatul Mondial de Formula 1 FIA şi, prin urmare, FIA trebuie să ofere asistenţă echipelor în astfel de probleme", precizează comunicatul de presă.

În prezent, doar McLaren, Mercedes, Lotus, Force India, Williams, Caterham şi Marussia mai fac parte din FOTA.

Comunicatul de presă a apărut şi ca urmare a speculaţiilor potrivit cărora reprezentaţii echipelor se vor reuni sâmbătă la Shanghai pentru a decide dacă vor concura în Bahrain.

Potrivit Acordului Concorde, echipele sunt obligate prin contract să participate la fiecare Mare Premiu din calendar, în caz contrar urmând să fie sancţionate financiar. Întrucât FIA este organizatorul oficial al competiţiei, forul mondial este singurul care poate decide anularea unei curse.

Controversele privind cursa din Bahrain au luat amploare şi după ce oficialii echipei Lotus au efectuat o vizită în această ţară pentru a realiza un raport confidenţial pentru celelate echipe. Organizatorii cursei au publicat însă un extras din raport care este favorabil desfăşurării Marelui Premiu, element care a stârnit nemulţumirea celor de la Lotus din cauza nerespectării clauzei de confidenţialitate.

Via | FOTA | Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru