FOTA, organizaţia echipelor din Marele Circ, a fost desfiinţată

de Daniel Popescu
Vineri, 28.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FOTA a anunţat oficial desfiinţarea organizaţiei care apără interesele echipelor din Formula 1 la cinci ani de la fondarea acesteia.

Esential 5 ani a fost durata de viata a organizatiei FOTA
Echipele de Formula 1 au pierdut singura organizaţie care le apăra interesele în negocierile desfăşurate cu FIA şi Bernie Ecclestone în privinţa regulamentelor şi a veniturilor obţinute din drepturile TV.

Formula One Teams Association (FOTA), organizaţia înfiinţată în 2009, a fost desfiinţată de comun acord între cele şapte echipe care mai erau membre ca urmare a influenţei tot mai scăzute a asociaţiei asupra aspectelor esenţiale ale competiţiei. Anunţul a fost făcut pe contul oficial de Twitter al asociaţiei şi, în ciuda faptului că a fost scris la persoana I, nu a fost semnat.

Pot să confirm că FOTA a fost desfiinţată astăzi după ce membrii acesteia şi-au reevaluat pretenţiile în contextul schimbărilor politice şi a aspectelor comerciale din Formula 1.

Comunicat de presa
"Pot să confirm că FOTA a fost desfiinţată astăzi după ce membrii acesteia şi-au reevaluat pretenţiile în contextul schimbărilor politice şi a aspectelor comerciale din Formula 1", se precizează în scurtul anunţ făcut de FOTA.

FOTA a fost înfiinţată în 2009 pentru a se opune noului regulament tehnic pe care Max Mosley, preşedintele de atunci al FIA, intenţiona să-l introducă în Formula 1 pentru sezonul 2010.

Ulterior, organizaţia a reuşit să creeze un acord pentru reducerea costurilor în Formula 1 botezat Resource Restriction Agreement.

Puterea organizaţiei a scăzut dramatic la sfârşitul anului 2011, când Red Bull Racing, Ferrari, Sauber şi Toro Rosso s-au retras din FOTA în urma neînţelegerilor cu privire la implementarea acordurilor pentru reducerea costurilor. Desfiinţarea organizaţiei a devenit apoi o problemă de timp după ce preşedintele Martin Whitmarsh şi-a pierdut rolul de şef al echipei McLaren, iar vice-preşedintele Eric Boullier a renunţat la funcţie după ce a devenit director sportiv al echipei britanice.

Via F1Fanatic

Comentarii (4)

  • GrosJan
    Acum Bernie poate sa moara cu sufletul impacat :)
    5 1
  • Acum Bernie poate canta melodia aia lui markone "Le-am facut pe toate".
    1 1
  • daci76
    Welcome to ''BERNIE'S LAND''
    2 0
  • oricum organizatia aia era de pomana, cand era vorba de interesele lor ii dezbina Bernie de ii zapacea. Omu se pricepea si el bine la ceva (la dat spaga) si cu asta obtinea cam ce vroia. Intr-o lume coruptibila spagarul nu poate sa o duca decat bine (e drept ca privind intreg tabloul, spagarul de fapt paraziteaza, tocmai de aia o si duce bine, parazitul in general se dezvolta bine in mediu infect si sporeste infectia)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru