GALERIE FOTO: Noul monopost BMW-Sauber pentru sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 31.01.2010
BMW-Sauber a lansat duminica pe circuitul de la Valencia noul monopost C29 cu care va concura in sezonul 2010 al Formulei 1.

C29 este primul monopost realizat de echipa de la Hinwil fara sprijinul constructorului BMW, care s-a retras din Formula 1 la capatul unui parteneriat de patru ani cu Peter Sauber.

Monopostul este predominat alb, in timp ce partile laterale sunt negre. Aspectul noul monopost este fad din cauza absentei sponsorilor, insa se anticipeaza ca numele acestora va aparea pe masina in sezonul care va incepe in luna martie.

Principalele caracteristici ale noului monopost sunt nasul foarte inalt si carcasa de motor alungita. Astfel, BMW-Sauber este a treia echipa care utilizeaza un nas foarte inalt, dupa Ferrari si McLaren Mercedes, strategie adoptata inca de anul trecut de Red Bull Racing. Pe de alta parte, elvetienii au implementat o carcasa de motor alungita, in stilul celei prezentate de McLaren Mercedes cu numai doua zile in urma.

De asemenea, BMW-Sauber este prima echipa care prezinta fotografii cu partea din spate a monopostului. In timp ce Ferrari si McLaren au facut tot posiblul pentru a ascunde configuratia dublului deflector, echipa cu sediul la Hinwil a prezentat o fotografie din spate, insa a amplasat un dispozitiv de ecranare a deflectorului pentru ca rivalii sa nu afle solutie adoptata de elvetieni.

BMW-Sauber va utiliza in sezonul 2010 motoare Ferrari, unitatile urmand sa fie similare cu cele folosite in mod curent de echipa cu sediul la Maranello.

Iata si detaliile tehnice ale noului monopost BMW-Saauber C29:

Sasiu: Construit din fibra de carbon
Suspensii: Sachs Race Engineering
Frane: discuri de frane din carbon produse de Brembo
Transmisie: Cutie de viteze Ferrari in 7 trepte cu optiune de schimbare rapida a acestora
Volan: BMW Sauber F1 Team
Pneuri: Bridgestone Potenza

Dimensiuni

Lungime: 4,940 mm
Latime: 1,800 mm
Inaltime: 1,000 mm
Greutate: 620 kg (inclusiv pilot, fara benzina)

Motor: Ferrari 056

Tip: Aspirat natural V8, 90 de grade
Valve: 32 valve pneumatice
Greutate: sub 95 kg

Comentarii (12)

  • Frumoasa
    Frumoasa masina. Imi aduce aminte de monopostul Brawn GP de la lansare
    0 0
  • BMW
    Astea de la Sauber daca scot numele de BMW nu mai au nici o valoare :)) .
    Dar cred ca si BMW a avut interes ca NUMELE lor sa ramana in 2010 in F1, se gandesc poate in 2011 sa revina unde le este locul in MOTORSPORT.
    0 0
  • ...
    Adica mi-a facut aceeasi impresie ca Brawn GP cand a fost lansat, anul trecut
    0 0
  • BMW-Sauber-ferrari

    daca BMW-Sauber se dovedesc competitivi cu noul motorul ,atunci italienii vor fi "'dezamagiti'' ca poarta numele BMW(cu toate ca monopostul sauber nu mai are sigla bmw pe el) si dupa aia ce nume va avea echipa FERRARI -SAUBER , ....SAUBER-FERRARI,SAUBER ?
    0 0
  • BMW-M
    Dupa succes-ul pe care crezi tu sau incercam sa credeam ca il va avea BMW-SAUBER in 2010 sunt sanse ca BMW sa revina in MOTORSPORT. Asa ca BMW nu degeaba sau straduit sa mentinta numele BMW in F1.
    0 0
  • @cyrus
    Probabil si pentru ca monopostul este aproape in intregime alb :)
    0 0
  • BMW-Sauber
    Denumirea echipei este aceasta pana maine, dupa sedinta de maine va avea alt nume. Daca te gandesti un pic logic, nu poate sa aibe numele de BMW cu motor Ferrari.
    0 0
  • BMW
    O sa vedem ce va fi maine ....
    Voi cum credeti ce fani o sa aiba Sauber fara BMW ???
    Sau se va numi Sauber-Ferrari , nu cred.
    Totusi cred ca denumirea va ramane BMW-SAUBER .
    0 0
  • Sauber
    Cel mai urat monopost din punctul meu de vedere atat ca design cat si culoare! Combinatia de alb-negru este chiar total neinspirata!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @BMW-M
    Frate da multe prostii spui tu. Chiar nu poti sa gandesti din cand in cand? Crezi ca celor de la BMW le pasa de fanii echipei de Formula 1 BMW? Eu cred ca le pasa de costuri altfel nu se retrageau. Ma rog, Sauber nu prea poate afisa numele BMW si nici Petronas si nici altceva decat daca pur si simplu vor afisa Sauber Ferrari. Si asta desi... nici Toro Rosso nu are numele Ferrari desi folosesc motoarele lor. Ciudat nu? Cand te gandesti ca Mercedes apare cam peste tot la cei care le folosesc motoarele...
    0 0
  • BMW
    Ma debilule eu ce am zis din ce motiv s-a retras BMW ?, Eu am scris clar ca BMW special s-a straduit sa mentina numele in F1 si asa va fi tot anul 2010, tot BMW-Sauber se va numi echipa in 2010 citeste pe net distroficule.
    Din ce motiv s-a retras BMW din F1 asta e altceva.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @BMW-M
    Nah. BMW nu s-a straduit sa mentina nimic. Daca schimba numele echipe Sauber, pierd bani din drepturile TV. Care sunt macar 10 milioane :) Deci nu are nici o treaba cu motivele retragerii, nici ca BMW s-a straduit sa mentina numele nimic. Pur si simplu este o clauza contractuala :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru