Gasly, confirmat la Red Bull pentru sezonul 2019: "Este un vis devenit realitate"

de Daniel Popescu
Marti, 21.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a confirmat că Pierre Gasly va fi coechipierul lui Max Verstappen în sezonul 2019, iar francezul admite că obiectivul său final este să lupte pentru titlul mondial.

Red Bull Racing a anunțat în această săptămână numele pilotului care îl va înlocui pe Daniel Ricciardo, care a preferat să plece la Renault.

Conform tuturor așteptărilor, Pierre Gasly va fi promovat de la Toro Rosso la echipa principală a concernului Red Bull. Echipa austriacă nu a menționat explicit durata contractului, însă a menționat că francezul se alătură "începând din 2019", ceea ce sugerează un acord multianual.

"Este un vis devenit realitate. De când m-am alăturat programului Red Bull Junior în 2013, obiectivul meu a fost să concurez pentru echipă, iar această oportunitate incredibilă este încă un pas înainte spre ambiția mea de a câștiga curse și de a lupta pentru titluri mondiale", a declarat el.

Gasly a cucerit titlul în GP2 în 2016 și a debutat în Formula 1 anul trecut. În acest sezon, el s-a remarcat printr-un loc 4 în Bahrain și alte două clasări în puncte, în ciuda faptului că Toro Rosso este o echipă de nivel mediu care utilizează motoare Honda.

"Performanțele sale din acest an i-au întărit reputația de unul dintre cei mai interesanți tineri piloți.

Așteptăm cu nerăbdare ca Gasly să aducă viteză, abilitați și atitudine la echipă în 2019", a declarat șeful Christian Horner.

Toro Rosso nu a anunțat încă numele pilotului care îl va înlocui pe Gasly. În urma acestui transfer, principalul punct de atracție se îndreaptă spre Ferrari, care nu a anunțat încă cine va fi coechipierul lui Sebastian Vettel în sezonul următor. Echipa oscilează între păstrarea lui Kimi Raikkonen și aducerea lui Charles Leclerc, membru în Academia de Piloți Ferrari care concurează în prezent la Sauber.

Via Red Bull

Comentarii (4)

  • SIMPLE MINDS
    In 2019 RBR va fi pe gheata subtire cu linia de piloti.Bine macar ca vor avea la dipozitie, in sfarsit ,un propulsor competitiv ! :-)
    15 8
  • Florin
    Ce obiectiv are...sa lupte pentru titlul mondial.
    4 4
  • SIMPLE MINDS
    Obiectivul imediat al lui Horner si Marko este sa se opreasca din facutul *manichiurii cu dantura* dupa migrarea lui Ricciardo in echipa franceza !
    13 3
  • O alta echipa care se prabuseste: RBR! Cu doi piloti necopti si cu un motor de F2, se vor bate cu McLaren pentru lingura de lemn! Cate minuni sa mai faca si Newey cu sasiul? Iar McLaren cu Sainz si Norris (cel mai probabil), vor fi acolo....pe ultimul loc. Stie Alonso de ce pleaca!
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru