Grosjean, după primul podium din 2013: "Ar fi fost dificil să-l depăşesc pe Vettel"

de Daniel Popescu
Luni, 24.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Romain Grosjean a admis că ar fi fost dificil să-l depăşească pe Sebastian Vettel în lupta pentru locul trei dacă germanul nu ar fi suferit o pană în penultimul tur.

Ar fi fost dificil, dar nu imposibil, să-l depăşesc pe Vettel.

Romain Grosjean
Pilot Lotus
Romain Grosjean a făcut la Spa-Francorchamps una dintre cele mai bune curse din acest sezon şi a concurat pe locul patru până spre final.

Pilotul echipei Lotus s-a apropiat la numai o secundă de Sebastian Vettel, însă a obţinut primul podium după aproape doi ani doar datorită unei pene imprevizibile suferite de german. Grosjean a admis ulterior că ar fi fost dificil să-l depăşească pe rivalul său pe circuit.

"Ar fi fost dificil, dar nu imposibil, să-l depăşesc pe Vettel. Am salvat ceva putere la motor pentru ultimele două tururi şi eram din ce în ce mai aproape. A fost un moment înfricoşător când pneul a cedat şi nu aşa vrei să ajungi pe locul trei, dar uneori în viaţă lucrurile merg în favoarea ta", a declarat el.

Nu era prea rău, dar se simţea ciudat.

Valtteri Bottas
Pilot Williams
Grosjean a fost capabil să urce pe podium pentru prima oară după Marele Premiu al Statelor Unite din 2013 şi datorită problemelor întâmpinate de Valtteri Bottas.
Plecat de pe locul trei, finlandezul a avut un start modest înainte ca mecanicii să monteze un pneu medium şi trei soft la prima intrare la boxe. La finalul cursei, el a admis că spera cel puţin la un loc cinci, însă a fost nevoit să se mulţumească doar cu cele două puncte aferente poziţiei a nouă.

"Am crezut că este doar o greşeală cu presiunea pneurilor sau ceva de genul acesta. Nu era prea rău, dar se simţea ciudat, iar apoi am auzit că era un pneu medium pe un set de pneuri soft, aşa că este dezamăgitor, pentru că am pierdut cel puţin un loc cinci care era realizabil", a precizat el. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru