Hamilton a câștigat cursa de la Montreal. Vettel, doar locul 4 după un start ratat

de Daniel Popescu
Duminica, 11.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obținut victoria în Canada și a redus la numai 12 puncte diferența care îl separă de Sebastian Vettel, după ce germanul a ratat startul și a terminat doar pe locul 4.

Marele Premiu al Canadei a început într-un mod exploziv, însă după prima intrare la boxe distanțele din plutonul fruntaș au devenit prea mari pentru a genera spectacol cu adevărat.

Lewis Hamilton a plecat bine din pole position, însă marele câștigător al startului a fost Max Verstappen, care a urcat de pe locul 5 până pe doi după ce i-a depășit succesiv pe Sebastian Vettel, Valtteri Bottas și Kimi Raikkonen pe exteriorul primului viraj.

Bottas și-a recapăt însă locul 3 prin depășirea lui Vettel, în timp ce Raikkonen a coborât până pe 6, inclusiv în spatele lui Daniel Ricciardo. După mai puțin de un tur, mașina de siguranță a fost nevoită să intre pe circuit în urma unui acroșaj între Felipe Massa și Carlos Sainz, în urma căruia ambii piloți au fost nevoiți să abandoneze.

După reluarea cursei în turul 3, Bottas a încercat fără succes să-l atace pe Verstappen, în timp ce Vettel a intrat la boxe în turul 6 în urma unei avarii suferite la aripa față, ca urmare a unui contact cu Verstappen în primul viraj. 4 tururi mai târziu, Verstappen a abandonat de pe locul doi în urma unei defecțiuni tehnice la cutia de viteze a monopostului Red Bull.

Toate aceste evenimente l-au promovat pe Bottas pe locul doi în spatele lui Hamilton, dar în fața lui Ricciardo și a lui Sergio Perez, care a trecut de Raikkonen după un ușor derapaj al acestuia, în timp ce Vettel a coborât până pe 15 după intrarea la boxe.

Intrarea la boxe nu a adus schimbări majore în clasamentul general. Conform așteptărilor, Hamilton a intrat printre ultimii la standuri într-un moment în care avea un avans liniștitor în clasament și a înlocuit ultrasofturile cu supersoft. Britanicul a revenit pe circuit cu un avans de circa 9 secunde în fata coechipierului Bottas, în timp ce Ricciardo a fost la alte 12 secunde în spate. Aceștia doi au fost singurii care au optat pentru softuri la intrarea la boxe.

Perez a reușit să rămână în fața lui Raikkonen cu un avans minor, în timp ce Esteban Ocon a revenit pe 6 în fața unui Vettel care a reușit să câștige poziții importante după intrarea timpurie la standuri.

Ultima parte a cursei a fost însă preponderent lipsită de sare și piper, în special din cauza diferențelor de peste 10 secunde dintre primii 3 clasați. 

Vettel a întreținut însă parțial spectacolul după ce a trecut de Raikkonen pentru locul 6 și, ulterior, a progresat pe 5 cu 4 tururi înainte de final după o manevră riscantă asupra lui Ocon, care a fost nevoit să iasă în afara circuitului pentru a evita un acroșaj. Ulterior, germanul a trecut pe locul 4 după ce a trecut și de Perez, însă nu a mai avut timp să-l ajungă din urmă și pe Ricciardo.

Astfel, Vettel a reușit să câștige 12 puncte după startul ratat, însă Hamilton a redus diferența din clasamentul general la numai 13 puncte, ca urmare a victoriei obținute, în timp ce Bottas și Ricciardo au completat podiumul de premiere.

În spatele lui Vettel, Perez a rezistat în fața atacului final din partea lui Ocon, în timp ce Raikkonen a ocupat locul 7 în fața lui Nico Hulkenberg, Lance Stroll și Romain Grosjean. 

În penultimul tur, Fernando Alonso a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecțiuni la motor și a ratat astfel ocazia de a obține primul punct din acest sezon, întrucât concura pe locul 10.

Canada - Rezultate cursă:

Comentarii (32)

  • carton, cartoon, newey, niuei
    18 25
  • Când ai masina ...ai! Vettel cam Tâmpițel, dar e bine când se termina cu bine. Verstappen când are un monopost bun nu gândește, i-a tras-o lui Sebi fără mila, cam prostut copilul, părerea mea! Mercedes se joaca cu ei, inclusiv cu Hamilton, noapte buna!
    29 30
  • Hamilton cred ca este cel mai mare fan Verstappen in acest moment, dar bravo pentru ca victorie :P Bravo pentru Hamilton, a condus foarte bine, as spune relaxat, Bottas era mult in spate iar Ricciardo n-avea nici o sansa sa-i ajunga. Start foarte slab pentru ambii piloti Ferrari, dar... ce se poate observat este ca Raikkonen n-a fost in stare sa se aproprie de nimeni, nu s-a tinut aproape nici de Ricciardo, nici de Perez.... foarte foarte slab. Raikkonen merge la relanti, este evident ca nu mai tine pasul cu alti piloti, zilele cand se batea sa scoata tururi bune sunt demult apuse.

    Pacat de incidentul cu Verstappen, dar Vettel... a gresit startul, totusi s-a descurcat si a recuperat cat a putut, bine ca macar Verstappen a abandonat. Perez vs Ocon, pacat de Perez, mandria strica totul, i-ar stricat cursa si lui Ocon... pacat.

    De Alonso ce sa mai zic... 1 tur si jumatate mai era pana la final si a abandonat... imposibil asa ceva...
    22 16
  • ne-am tampit dreak de tot, sigur vine al treilea razboi mondial ...
    asa ceva ...
    cum bre sa bei sampanie din botinele transpirate ale altuia?
    nope, e prea de tot
    26 15
  • Nu stiu ce a vrut sa faca Sergio Perez ....a vazut ca nu poate sa-l depaseasca pe Ricciardo. Parerea mea ca daca l-ar fi lasat pe Ocon sa depaseasca acesta ar fi reusit sa treaca si de Ricci si am fi avut un pilot Force India pe podium...dar dehh daca ai mandria mai mare decat capul
    19 9
  • Plodul nesabuit de la Red Bull iar a stricat ce putea sa fie o cursa frumoasa, nu stiu unde a vazut el ca in portiunea cea mai ingusta de pe circuit are loc sa se bage. Talent are, tupeu are dar nu este copt suficient pentru Formula 1, nu i-ar strica sa i se dea un Sauber sa il mai linisteasca putin. Si daca tot a stricat cursa altuia macar de facea si el ceva dar tocmai pentru ca exista justitie divina a luat-o in freza. In rest o cursa anosta in care Vettel a adunat cat mai multe puncte, Hamilton nu a avut ce sa greseasca pentru ca avea totul de partea lui iar Bottas si Raikkonen si-au facut datoria de executanti. In sfarsit avem un campionat disputat cu o situatie extrem de echilibrata dupa aceasta cursa. Imi place ca atunci cand Ferrari domina Mercedes raspunde si invers....dupa manevrele din aceasta cursa se pare ca se strica prieteniile si la Force India.
    11 7
  • O parte din predictii mi-au iesit:$troll a PUNCTAT,motorul lui Nando a cedat,Red Bull si Toro Rosso au avut abandonuri tehnice si fieraristi in loc sa priveasca cursa au fost ocupati sa voteze de mii de ori Cartonul patrat pilotul cursei.Alte predictii din fericire nu mi-au iesit.Bravo Ferrari sa o tineti tot asa,Bravo Checo invata-l si pe Kimi ca cel mai mare adversar este colegul de echipa,Bravo Super Max,Bravo Ricciardo,Bravo $troll ca ai abandonat spiritul lui Maldonado.Din pacate fanii lui Vettel au apelat la farmece ca astfel nu-mi explic cu bietii Super Max si Kvyat au parte doar de probleme de cand au suparat regele cartonului.Ps:Ocon si Super Max viitorii campioni mondiali.Vise placute fieraristilor!!!
    16 39
  • GTS sa stii ca-i foarte urat sa te bucuri de raul altuia.Pe acelasi masina Super Max il depaseste clar pe Carton patrat.Azi cartonul a intrat la apa.
    16 33
  • Un hater Ferrari in plus.......prietene un pilot a terminat pe locul 4 cand la inceputul cursei era pe locul 18 dupa o strategie fara repros si un stil de pilotaj impresionant....nu conteaza ca e Vettel sau Ferrari putea sa fie oricine, faptul ca a facut o cursa de recuperare in asemenea mod merita sa fie pilotul cursei, dar probabil te-ai uitat la alta cursa tu. Nu avea nici o sansa la victorie si oricum a fost weekend Mercedes in totalitate. Verstappen cu siguranta are stofa de campion mondial daca isi schimba caracterul si stilul de pilotaj ca de turma. Ciudat cand cartonul patrat matura pe jos pista cu toti nu iesiti nici unul din viziuna probabil plangeti in perna...lucru valabil si pentru Hamilton. Apreciati munca tuturor, recunoasteti merite, greseli si cel mai important fiti impartiali. Trebuie sa fii un mare hater sa nu vezi o asemenea cursa de recuperare, un Hamilton care a scos din joben turul ala de pole position si sa recunosti ca startul lui Verstappen a fost excelent dar ca nu avea ce sa caute cu alte 2 masini in cea mai ingusta portiune de circuit. Si nu se bucura nimeni ca el a abandonat pur si simplu tot ce dai se intoarce inapoi inzecit. Si stim toti ca nu este la prima gafa, are cateva curse facute praf pana acum.
    17 12
  • "Super Max" mare pilot! Pe langa ca e pericol de accident pentru restul pilotilor si in utima vreme nu prea mai termina curse , il mai bate si coechipierul. Nu-l vad bine, mai bine s-ar intoarce la Toro Rosso, poate isi baga mintile in cap! Nu-ti face griji pentru "Carton patrat". O sa fie campion, anul asta!
    16 9
  • dar maxu nu poate depasi fara sa fie kamikaze?
    bravo ocon, pcata ca nu s-a dat mai mult la perez.

    de unde vine manelaria asta de baut din tenisi?
    20 8
  • Toata cursa pentru Ferrari s-a transat la start . Insa frumoasa revenire al lui Vettel de pe ultimul loc pe 4 si daca mai era un tur il lua si pe Rici.
    Pacat, ar fi fost un duel frumos intre Ham si Vettel si noi asta vrem sa vedem la televizor la acest sport, nu-i asa yo? Acum ca, e de carton sau nu, Vetel a fost cam singurul pe pista care a facut spectacol.
    Si da, m-a mirat cat de bine s-au tinut pe pista cei de la Force India, insa pe o pista pe care poti rula > 35 - 40 de tururi cu gume US totul este posibil.
    Cat despre frustratul asta mic, Verstappen, vad ca a preluat rolul lui Romain Grosjean care merge pe principiul, "ori la bal ori la spital". Pai cu un asemenea talent nu va va ajunge mai departe decat francezul, deci avez-vous en bonne santé dude.

    PS.
    Pacat de Alonso, putea sa castige primul punct pentru Mclada in acest an! Duuute Alonso, numai sta acolo ca-ti pierzi talentul degeaba!!
    32 8
  • Ce start de kakao a avut fingerboy...:)))...l-a crosetat Max ca pe o danteluta, daca era invers fanii rosiatici exultau, asa cica e de vina Max. Daca era de vina ar fi fost taxat de stewarzi, la ce "pile" au acum fierari....Kimi mereu cu probleme la masina, daca nu sunt franele sunt alte treburi..ciudat. Foarte buna performanta Force India. De Hamy nu mai spun nimic, a fost imperial pe o masina pe care au nimerit setup-ul.
    13 25
  • Verstappen a fist pe exterior si punct. Din punctul meu de vedere, este principalul vinovat pt incidentul de la start. Dar acum asta mai putina importanta are. Ce nu inteleg eu, de ce n-a intrat Vettel sa schimbe aripa sub sc? Adica astepti sa se revina la un ritm de cursa si pe urma chemi pilotul la boxe? Oricum, cred ca Vettel a luqt maxim din cursa asta dupa tot ce s-a intamplat, pe Hamilton nu cred ca-l batea nicicum. De Alonso ce sa mai zic? Cand mai ai un tur pana la final si te lasa motorul, in conditiile in care te-a mai lasat in 5 curse pana acum, il dadeam jos de pe masina il trimiteam la fabrica Honda si ma retrageam din competitie pana la anul cand veneam cu alt motorist
    23 8
  • @91Schumi06
    Honda e pe faras. Cred ca Alo sparge intentionat motoarele ca sa activeze o clauza care exista in contractul Mcalren-Honda. Merge pe setarea cea mai agresiva a motorului. E o parere desigur. Oricum, e clar ca sasiul e bun, iar cu un motor Mercedes ar fi sus. Verstapen ce putea sa faca, Vet pur si simplu era prea lent la start. A depasit , Vettel trebuia sa franeze mai din timp in momentul in care a vazut ca e depasit de ambii piloti. Dar cand nu e cap....
    13 12
  • Punctele la constructori sunt gresite, Mercedes au 222 si Ferrari 214...
    17 0
  • Finger
    Ce frumos a depasit fetel la Kimi.....
    15 8
  • @91Schumi06

    Dupa ce s-a dat startul de sub SC a zburat partea dreapta a aripii fata a lui Vettel. Si apoi a mai stat 1 tur pentru a vedea comportamentul pe care il are masina (Vettel a decis asta). apoi a intrat sa schimbe.
    10 0
  • Cel putin Alonso are succes la public, nu-mi amintesc sa mai fi urcat in tribuna vreodata. Publicul apreciaza efortul, daca masina nu ajuta, asta e.
    15 3
  • pacat de cutia lui max, e reno? promitea o cursa interesanta
    10 7
  • 1.Mercedes avea nevoie ca de aer de acest 1-2.2.Ferrari a fost scoasa din cursa lor obisnuita de catre monopostul RBR pilotat de Verstappen.3.Motorul Honda a fost in nota lui obisnuita.. :))) 4. Carlos Sainz aprimit o penalizare de 3 poziti pe grila de start de la baku. Cyril Abiteboul anunta ca nu va fi un upgrade major entru motorul Renault anul asta
    10 5
  • O bila alba pentru Lewis Hamilton care promoveaza F1 prin show-ul pe care-l face la fiecare festivitate de premiere
    11 9
  • Cand a primit cadou casca lui Senna, Hamilton a fost entuziasmat crezand ca Senna chiar a folosit casca. Dupa ce nepoata lui Senna a spus ca, casca e de fapt copie, Hamilton s-a bosumflat ca un copil caruia i s-a stricat jucaria ...
    17 10
  • Max_rain
    astia mici si rosii il injura pe Max, hilar de-a dreptul....:))), ce-o sa faceti pecenegilor daca ajunge la Ferrari si iese campion? Nu o sa iosugeticutotii?
    9 13
  • Mercedes-Hamy
    Ce omor le-a dat Lewis celor de la fierari.....:))))-un fleac, i-a ciuruit.
    11 11
  • Vettel
    Nr.1...nr.1 pentru hatterii mclada si ham-pam...calm haterrilor...yoyo melcule...zzz si mircea doua scoici amarite mclareniste
    5 6
  • LOVE you Max !!!
    10 25
  • @123: elementul de pe partea dreapta a aripii fata a zburat intr-adevar dupa iesirea safety-car-ului, dar aripa era deteriorata inca din primul viraj al primului tur.
    6 1
  • VETTEL
    https://www.youtube.com/watch?v=6KmD5HlzETg
    4 0
  • La Baku, e clar cine va avea castig de cauza pe lunga linie dreapta.
    5 0
  • @Radu

    Germanii de la AMUS si itelienii de la F1analisitecnica spun ca in prezent motorul Ferrari este mai puternic decat motorul Mercedes chiar daca cu foarte putin si ca Ferrari vor fi favoriti la Baku.
    9 8
  • corect...Ferrari nr.1
    3 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru