Hamilton a câștigat la Barcelona după dueluri spectaculoase cu Vettel. Ricciardo completează podiumul

de Daniel Popescu
Duminica, 14.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obținut o victorie prețioasă în cursă din Spania datorită unei strategii mai bune la opririle la boxe, după ce inițial a fost depășit la start de Sebastian Vettel, care a terminat pe locul doi în fața lui Daniel Ricciardo.

Sebastian Vettel și-a răscumpărat greșeala comisă în finalul calificărilor și l-a depășit la start pe Lewis Hamilton înaintea primei șicane, iar ulterior a fost capabil să-i blocheze calea lui Valtteri Bottas, autorul unui alt start foarte bun.

Vettel s-a desprins astfel în poziția de lider, cu Hamilton pe locul doi urmat de Bottas, care a fost nevoit să frâneze violent pentru a nu-l lovi din spate pe pilotul Scuderiei Ferrari și a coborât astfel pe locul 3.

În spatele lor, Max Verstappen și Kimi Raikkonen s-au atins relativ ușor, însă suficient de puternic pentru ca ambii piloți să fie nevoiți să abandoneze din cauza unor defecțiuni la suspensii. Daniel Ricciardo a progresat astfel pe locul 4, în timp ce Fernando Alonso a fost prins între mai mulți piloți, a ieșit în decor și a coborât astfel de pe 7 pe 11 după numai câteva viraje.

Strategia alternativă a lui Hamilton

Vettel a fost primul pilot de top care a intrat la boxe (turul 14) și a schimbat pneurile soft cu un alt set de softuri, în timp ce Hamilton a amânat oprirea până în turul 21 pentru a se echipa cu pneuri medium. Ideea a fost ca pilotul britanic să rămână cât mai aproape în spatele lui Vettel și să-l poată ataca în finalul cursei, atunci când se va echipa cu pneuri soft, în timp ce germanul urma să fie nevoit să apeleze la cele medium.

3 tururi mai târziu, Vettel l-a ajuns din urmă pe Bottas, care nu oprise încă la standuri, element care l-a determinat să piardă timp.

Vettel a forțat pe linia dreaptă de start-sosire, a schimbat rapid traiectoria, a ieșit ușor în decor, însă și-a îndeplinit obiectivul și a trecut de rivalul său de la Mercedes pentru a reveni pe primul loc. Un singur tur mai târziu, Hamilton a trecut la rândul său de Bottas, iar finlandezul a intrat apoi la boxe și a revenit pe circuit pe locul 3.

Primul duel spectaculos Vettel - Hamilton

Cea de-a doua serie de intrări la boxe i-a adus pe Vettel și Hamilton în ipostaza de a avea primul duel direct din acest sezon. Hamilton a fost primul și a optat pentru softuri, iar Vettel l-a urmat la un singur tur distanță și a optat pentru medium. Germanul a ieșit pe circuit roată la roată cu Hamilton, iar cei doi s-au atins ușor cu pneurile în prima șicană.

În urma incidentului, Vettel și-a păstrat poziția de lider, însă Hamilton a rămas în imediata sa apropiere și a avut numeroase tentative de depășire, chiar și atunci can piloții întârziați s-au intercalat între cei doi. Hamilton a reușit în cele din urmă să se impună în turul 44, când a trecut razant pe lângă Vettel pe linia de start-sosire.

Inițial, Vettel a rămas în imediata apropiere a lui Hamilton, însă treptat diferența s-a consolidat la peste 3 secunde.

Astfel, ultimele tururi au fost liniștite pentru Hamilton, care a reușit să-și adjudece a doua victorie din acest sezon. Acest succes îi permite pilotului Mercedes să reducă la numai 6 puncte diferența care îl separă în fruntea clasamentului general de către Vettel, care a terminat pe locul 2.

Bottas a ratat oportunitatea unui nou podium în urma unei defecțiuni tehnice la motor care l-a forțat să abondoneze la scurt timp după a doua intrare la boxe. Astfel, locul 3 i-a revenit lui Ricciardo, în timp ce Force India a obținut cel mai bun rezultat din acest debut de sezon, cu Sergio Perez și Esteban Ocon pe locurile 14 și 15. 

După problemele de la start, Alonso a terminat cursa doar pe locul 12, în timp ce coechipierul său Stoffel Vandoorne a abandonat. 

Spania - Rezultate cursă:

Comentarii (75)

  • Mercedes-Hamy
    Un fleac, i-a ciuruit!! vetel e micut!!
    36 45
  • Cu starturile astea, nu il vad bine pe Hamilton. Bottas, clar nu a vrut sa il depaseasca la start. Vettel un start fulminant dar ce am vazut dupa jumatatea cursei ma face sa cred ca mercedes se joaca la propriu cu ferrari.
    37 34
  • Bottas si comentatorii digi, oile negre ale acestui week-end! Victorie meritata pt Hamilton si Mercedes. Ferrari au muacat momeala cu schimbarea prematura. Oricum, asta a fost cea mai spectaculoasa cursa de pana acum
    26 38
  • Frumoasa cursa, poate cea mai animata de anul acesta. Bravo Hamilton, frumoasa depasirea lui Vettel asupra lui Bottas. Strategia Mercedes a fost mai buna decat cea a celor de la Ferrari azi. Daca si RBR s-ar mai apropia valoric de primele doua echipe, am avea un sezon si mai interesant.
    26 19
  • klausnake
    Total de acord cu 91Schumi06,de departe cea mai faina cursa pe anul asta.
    Ferrari a pierdut pe strategie,indiscutabil;terminati cu tampeniile astea cum ca Mercedes ar fi peste Ferrari; cu acelasi tip de cauciucuri,la start, Vettel a trecut de Hamilton,doar strategia l-a scos castigator pe englez,astazi!
    26 27
  • Daca cei de la Ferrari nu pierdeau 6 secunde din cauza VSC cred ca ar fi castigat. Oricum foarte buna cursa. Ferrari si Mercedes mai aveau putin si le dadeau un tur si celor de la Red Bull. Au punctat foarte bine Force India. Wehrlein in puncte. Sunt vreo 2 - 3 piloti care nu au fata de F1 si se vede tot mai clar de la cursa la cursa.
    28 12
  • Am avut dueluri, greseli si un cadou din partea celor de la Ferrari. Sincere felicitari celor de la Mercedes care au primit cadou victoria de la Vettel, neinteresat sa castige aceasta cursa si sa-si mareasca avansul in campionat. Cata prostia pe partea de strategie a celor de la Ferrari care erau la conducere (prin Vettel) si puteau sta pe pista... dar nu... in loc sa schimbe cat mai repede si sa foloseasca pneul alb doar pentru a-l folosi... au folosit cea mai proast varianta a strategiei si au schimbat pe pneul galben loooooooooooooooooool.
    Cata prostia loooooooooooooooooooool, in loc sa stea in fata programului ala care le dicteaza strategia, trebuiau sa vada cum evolueaza treaba pe pista, un capitol la care cei de la Ferrari nu mai stiu bine de peste 10 ani, din 2007.

    Felicitarile mele merg la Hamilton, pacat de Vettel dar deh prostia se plateste. Pacat de Bottas, tradat de motor, dar i-a ruinat cursa lui Raikkonen care la randul lui i-a ruinat cursa lui Verstappen (care evident, nu avea ce cauta pe exterior alaturi de inca doua monopostui). Bravo si pentru ambii piloti Force India, fac ce fac si ies in puncte :P

    O mica mentiune... Werlein (locul 8).. si primele puncte pentru Sauber in acest sezon cu un motor mai slabut dar mai usor de pregatit si ceva mai maleabil comparativ cu variantele curente folosite de restul echipelor. Bravo Werlein :P

    P.S. O cursa de uitat pentru Alonso dar... a terminat cursa :P
    18 23
  • In sfarsit o cursa......
    22 4
  • klausnake
    Nu ma pot abtine sa nu remarc ce reuseste Hulk cu o buda de masina,in toate cursele de anul asta,pana acum.
    Ceea ce ma face sa ma intreb cam ce ar fi reusit daca Mercedes il alegeau pe el,in locul lui Bottas.
    Pentru mine unul,e din ce in ce mai clar ca Hulk e unul din cei mai buni piloti de pe grila! Daca va avea sansa sa ajunga la oricare din echipele de top,cred ca va si lua titlul,poate nu din primul an dar cu siguranta in al doilea.
    26 9
  • Un mare BRAVO baietilor din frunte care au facut un spectacol de nota 10. Si ce mai abreciez la ei este prietenia si respectul dintre ei care imi aduce aminte de anii cand Schumacher si Hakkinen se felicitau ba chiar isi dateau sfaturi unul altuia https://www.youtube.com/watch?v=tuaOb_ZF4_k
    19 6
  • Cea mai spectaculoasa cursa de pana acum ... Hamilton avenevoie de o victorie ca de aer..A castigat insa s-a intrebuintat destul de serios..E greu de spus cine va fi campion mondial anul asta.. lmaginea zilei a fost insa cea in care un pusti a fost surprins cu lacrimile in ochi dupa abandonul lui Kimi..
    6 1
  • @Daniel

    "Force India a obținut cel mai bun rezultat din acest debut de sezon, cu Sergio Perez și Esteban Ocon pe locurile 14 și 15"

    Au terminat pe locul 4 si 5
    18 4
  • Hamilton avea*
    2 1
  • klausnake
    Ahhh,si sa nu uit,faza cu pustiulica ala care plangea dupa ce Kimi a fost scos din cursa,ca apoi sa ajunga cu Kimi la boxe,e de departe cireasa de pe tort la ce am vazut in ultimii multi ani,in F1.
    39 4
  • McLaren oficial cea mai slab clasata echipa de F1, singura care nu a reusit sa puncteze in acest sezon. Situatia lor devine din ce in ce mai tragica.
    22 4
  • Bottas și strategia proastă adoptată de Ferrari au facilitat victoria lui Hamilton.
    19 15
  • @ Wicked Sick.. Mclaren s-a intors in timp (2015) ca rezultate ..asa ca m-am obisnuit :))) Eu spun ca situatia celor de la Williams e mai tragica deoarece cu un motor Mercedes nu reusesc mai nimic.. Si paddy Lowe visa ca Williams poate deveni campioana..
    4 1
  • @klausnake: Pustiul ala s-a ales cu o sapca si l-a intalnit pe Raikkonen, plus de mic pare sa fie un fan fidel Ferrari :P Un eveniment de tinut minte, "chapeau bas" pentru cei de la Ferrari :P
    27 4
  • Strategia si pilotii care uneori incurca pilotii din frunte fac parte din farmecul F1..Cand eu am spus ca Mercedes a pierdut curse datorita acestor factori am fost jignit la greu.. Pentru chestia asta tin sa reamintesc ferraristilor ca ei au o trasatiura specifica italienilor :)))))) adica ipocrizia.. Din cauza asta n-am fost si nu voi fi niciodata un fan al vreunei echipe italiene indiferent de sport ..Pentru ca nu stiu sa piarda si atunci cand castiga nu le mai ajungi la nas ...
    5 5
  • Frumoasa cursa.O victorie meritata pt. Hamilton.Foarte in forma cei de la Force India care fac ce fac si intra cu amble masini in puncte dar aici au fost foarte buni.Anul trecut când Force India l-a ales pe Ocon dupa plecarea lui Hulkenberd la Renault(care se descurca de minune cu coaja aia galbena.Se vede ca e de mare valoare drept dovada Palmer se straduie dar nu face absolut nimic nici nu merita un loc in F1} am zis ca e o alegere proasta si ca mai bine l-ar fi ales pe Whrlein dar nici el nu cred ca ar fi facut mai mult decat Ocon.Nu ar fi avut ce mai mult.Dar si Whrlein este un pilot de viitor care merita mai mult in timp ce Ericson sa pupe mana celor care-l tin aici unde este.Il mai stiti pe Kamui Kobayashi?Omul ala impreuna cu Whrlein ar fi facut anul asta di Sauber o prezenta din ce in ce mai obisnuita in TOP 10.Acest japonez a fost o mare pierdere pentru F1.Cursa de azi a fost excelenta Iar faptul ca acel baietel a fost invitat la boxele Ferrari a fost un gest extrem de frumos din partea celor ce au facut asta.
    21 8
  • Ionutz
    Eu nu am inteles de ce nu a schimbat Vettel in momentul in care era VSC.Eu cred ca acolo a pierdut cursa.
    5 5
  • Vandoorne a primit grid penalty pentru incidentul cu Massa
    2 1
  • Cosmin
    Ce e de retinut din cursa de azi. Vettel le-a aratat ambilor piloti Mercedes cine e seful pe circuit in dueluri directe. Mercedes ca sa castige, are nevoie de capcane in calea lui Vettel. Astazi capcana s-a numit Bottas, incetinindu-l special pe Vettel cu cca 2 sec/tur ca sa- l ajunga Hamilton. Chiar si asa, a mai fost nevoie de un VSC unde Vettel a pierdut enorm timp, de o strategie gresita a cauciucurilor la Ferrari si de cateva tururi dupa schimb, ca Hamilton sa treaca in sfarsit de Vettel pe o linie dreapta cu avantaj DRS si softuri.
    13 7
  • http://www.gsp.ro/gspro/formula-1/foto-spectacol-in-mp-al-spaniei-hamilton-triumfa-dupa-un-duel-la-limita-cu-vettel-cum-arata-clasamentul-510687.html Poza cu fanul Ferrari si kimi
    2 1
  • Nu SC ci Botas l-a incurcat pe Vettel. Au jucat in echipa asa cum faceau Schumacher cu Irvine si apoi Barichelo pe vremuri. Ma amuza cei care spun "daca" nu era aia, "daca" se intampla aialalta....Felicitari lui Hamy, a stiut exact cand sa depaseasca la Vetel si apoi s-a jucat cu el.
    10 4
  • Am impresia ca fanii lui Hamilton sunt orbiți de foamea ca acesta sa câștige curse și campionatul, sunt fan McLaren și fan Hamilton 100% dar Bottas astăzi i-a facilitat startul. Nici ce a comunicat Vettel prin radio după ce a fost depășit de Hamilton văd ca nu luați in seama, nu va este clar ca Mercedes este cel mai puternic monopost din grila????? Nu a fost nicio greșeală de strategie a celor de la Ferrari, ba chiar au avut o super reacție când britanicul a schimbat sub vsc chemându-l imediat la boxe.
    25 30
  • @ Hami--Eu nu-s chiar asa de sigur ca Mercedes are cel mai puternic monopost de pe grila..La inceputul sezonului asa am crezut si eu..Da' Ferrari sunt aproape rau de Mercedes..
    7 2
  • Hamilton a meritat pe deplin victoria pt. ca si-a depasit adversarul pe pista si desi era cu pneuri mai moi nu-i chiar usor sa depasesti la Barcelona (duelul dintre Max si Kimi din 2016 a aratat acest lucru).La start am avut un incident de cursa asa ca nu vad de ce se arunca cu noroi in Bottas si nu inteleg nici pe ce s-au bazat cei care l-au votat pe Vettel pilotul zilei (parca avem situatia de anul trecut cand Max era votat indiferent de prestatia din cursa).Germanul a impresionat la start dar nimic mai mult.Mi-au placut Hamilton,baietii cu panterele roz,Hulkenberg si Wehrlein.Pe de cealalta parte:Massa si Sainz au fost marile dezamagiri iar spaniolul merita o penalizare drastica pentru faza de la boxe,Palmer si Stroll nu-si merita locurile in competitie si nu exagerez cand spun ca sunt PRAF.In general a fost o cursa reusita si mult peste asteptari.
    22 13
  • spun parerea mea despre ce se putea intampla daca nu era acrosajul dintre massa si vandoorne - inaintea virtual s, vettel avea un avans de peste 8 sec care crestea ! dupa trecerea perioadei de vs,si un tur parcurs de hamilton pe soft uri , ajunge in spatele lui vettel aproape sa l depaseasca dupa ce acesta la randul lui schimba pe medium! ceva cred ca n a fost in regula aici ,sa recupereze hamilton atat de usor aceasta diferenta! ceva in neregula s a intamplat acolo! cred eu ca trebuie luat in calcul si timpul pierdut de vettel in spatele lui bottas,aprox 6-7 secunde cel putin!cred eu ca daca aceste lucruri nu existau ,vettel castiga lejer! aproape la fiecare cursa ,cand are loc un acrosaj,mercedes este favorizata din plin! cat o sa mai continue cu acest noroc! forza ferrari!
    7 7
  • Mercedes au gandit si controlat perfect cursa, au stiut sa raspunda unui start ratat de Hami care a pilotat perfect. Abia acum sunt egale monoposturile, Mercedes au imbunatatit bine lucrul cu pneurile. Ma bucur sa constat ca pilot conteaza ceva mai mult decat in perioada anterioara. Ferrari au gresit ca l-au scos pe Vet in spatele lui Botas. De-acolo s-a inchis povestea.
    6 4
  • Nu știu la ce cursă v-ati uitat voi, dar pana la a doua intrare la boxe Vettel avea 8+ secunde avans, avantaj care s-a evaporat după trecere pe la boxe. Hamilton a schimbat sub safety car, pe când Vettel in regim de cursă normală.
    18 11
  • Chiar daca tii cu Mclaren , ti-am dat un vot negativ... a fost simpatic pustiul..
    4 2
  • @vasile
    Mai vasile, si altii ca tine, cine l-a impiedicat pe vetel sa intre mai repejor la boxe sub SC? Hamilton?
    8 5
  • mobius
    Poate ma repet dar, F1 este din ce in ce mai clar ceva de genul "doi in unu". Mi se pare de neacceptat ca locul patru sa fie la un tur distanta de locul trei. In fata, Mercedes este (cel putin deocamdata) putin peste Ferrari si asta s-a vazut clar pe liniile drepte. McLaren-Honda isi traieste inca cosmarul si ma intreb pana cand o echipa si un constructor de renume vor mai putea suporta o asemenea umilinta. Nu gasesc o explicatie cat de cat pertinenta pentru situatia in care se afla acesta echipa.
    10 8
  • Erau cativa pe aici care il ''umflau'' pe Vandoorne ca este ''cel mai cel''ca ALONSO e terminat,pai il bate ALONSO si la 80 de ani pe asta si pe multi altii.Problema lui ALO este ca tot timpul a facut alegeri proaste la echipe de cand a plecat de la Renault,pacat,mare pacat,un talent irosit din orgoliu....
    10 1
  • Interesant faptul ca in Spania cei de la Mercedes nu au mai avut probleme in a urmari alte monoposturi pe circuit. Cred ca este cel mai mare castig pe care l-au obtinut din upgrade-ul masiv cu care au venit.
    15 3
  • Schumacher
    Abandonul lui Botas au lamurit apele la Mercedes. Se vor concentra pe Hamilton la titlu.
    4 1
  • @Chul

    Nu am cum sa iau critica ta in nume de rau, din moment ce tendinta ei este de a sfatui decat de a dojeni sau lua la misto. Stiu ca exagerez, dar nu pot cand ii vad cum se ridica iar, Ii credeam invinsi, distrusi complet dupa anul trecut, si acuma iarasi ii vad pe cai mari atat de aproape. Toata lumea ii iubeste, toata lumea vrea sa ii vada in fatza, toata lumea se bucura ca au un an bun. Vreu sa vad anihilata odata amenintarea Ferrari, sa nu se mai ridice in veci. Nu imi pasa de nimic, doar sa ii vad odata infranti, fara mila cu toti suporterii lor copii sau batrani de 80 de ani.
    8 38
  • Mircea, ce vina are copilul? Urasti Ferrari, nu suporterii ei. Ziceai ca te-ai casatorit anul trecut. Ce ai fi facut daca doamna era fan Ferrari? Sau poate devine intre timp...
    28 6
  • Wehrlein omul cursei !!!! al sezonului, nu uitati de Wehrlein a facut o cursa extraordinara, nu pot sa cred a fost penalizat Wehrlein .. incredibil Wehrlein ... foarte bine Wehrlein ..... tanarul campion din DTM de urmarit Wehrlein .. bravo Wehrlein

    P.S. nu stiu la ce cursa sa uita comentatorii ... dar banuiesc ca a castigat Wehrlein ... INCREDIBIL !!!!!!!!
    10 3
  • @Schumi06

    Nu are cum, cand vede cat urasc Ferrari si cum ard de-a dreptul ca o torta de patima si dispret contra lor. Nu are cum cand vede ca inainte de start, mi-s unghiile vinete, is rosu la fatza si tremur pe canapea in mod vizibil de emotii si de frica de parca ar fi -10 grade in casa. Zice ca nu o sa ajung bine daca ma consum si ma stresez in ritmul acesta toata viata. Zice ca in duminica cursei nu se poate comunica cu mine nici inainte nici dupa cursa, ca is mereu intunecat si negru la fatza de cand ma trezesc dumininca dimineata. Daca ne suna cineva sa ne cheme duminica undeva le zice la telefon, ca nu putem ca ii bai mare ca o castigat Ferrari. Deci nu are cum. Iar daca ai un copil, un baiat de exemplu, nu cred ca crescand langa mine poate sa tzina cu Ferrari. Daca de mic ii tot spui ca echipa aia rosie ii samnata tuturor relelor in sportul acesta, si sa creasca cu impresia asta, nu are cum sa tzina cu Ferrari.
    9 29
  • @Zifi

    Si ce era rau, daca vedeam doua puncte argintii cum dispar in fatza? Era super pt ca il vedeam pe Arivabene negru la fatza, pe Marchionne cum ii da pe toti afara si pe Vettel in deriva. Era superrrrrr.
    12 28
  • Mircea, ai un pilot favorit in momentul asta? Care e acela?
    4 8
  • @91Schumi06

    Lewis, nici nu are rost intrebarea. Insa sa iti spun sincer, ca vorbind obiectiv si la rece simt ca nu e anul lui. Vettel prea merge fara greseala, doar locul 1,2,1,2,2 intr-un mod infricosator de constant exact ca in 2011, 2013. Lewis este, pilotul mai talentat, intr-o zi buna este imbatabil, dar are oscilatii de forma mai pronuntate decat Vettel. În majoritatea curselor, poate sa aiba un mic avantaj fata de Vettel ca rapiditate si forma finala, dar la fel este mult mai predispus sa aiba curse rele cu prostii, greseli si ghionane aferente mai des decat Vettel, care se pare ca merge cu aceeasi constanta ca Schumacher. Iti spun sincer, si fara misto, ca eu cred ca in final la piloti va castiga Vettel datorita constantei, acest lucru facand diferenta in 20 de curse. Iar ca sa nu fie un an complet negru, ma multumesc si cu titlul la constructori anul acesta. Ar fi insuportabil sa vad Ferrari campioana si la constructori, sa primeasca si mai multi bani pe care sa ii foloseasca pt bugetul de anul viitor. Ma bazez mult pe faptul ca Bottas va lua mai multe puncte decat Raikkonen, clar. Chiar nu fac misto, sau sa ma prefac, din ceea ce am vazut pana acum, simt ca vantul cum s-ar zice bate in direcția lui Vettel cum s-ar zice. Sper sa evit colapsul cu ajutorul lui Bottas si sa fie Mercedes la cosntructori. Nici pana azi nu inteleg cum au reusit Ferrari chestia aceea cu placile laterale, bravo lor, dar iarasi au venit cu loviturile politice cum s-ar zice cum le place lor: suspensia W08, care au avut mai mult de pierdut decat vor sa recunoasca. Auzi la ei, cica ei vor sa vada care sunt limitele FIA pentru a vedea pana unde se poate merge, pentru ca chipurile ei ar fi facut cea mai performanta si mai radica suspensia in 2017. Precis, dupa ce Mercedes face asta din 2014 si Red Bull de anul trecut. In loc sa taca naibii din gura si sa isi faca suspensia daca erau asa buni, continua sa faca ceea ce le place mai mult, jocuri politice si manevre de culise.
    12 17
  • Florin
    Nu cred ca Vettel a pierdut datorita strategiei asa cum sustin unii.
    Vettel a pierdut din 2 motive:
    1. Vettel a schimbat in cursa normala pe cand Hamilton a avut doar noroc si a schimbat imediat sub Virtual Safety Car - asa s-a evaporat avantajul ala de cam 7 secunde( nu mai stiu exact);
    2. Este clar ca Mercedes a avut un pachet de upgrade superior Ferrari :
    clar avantaj pe liniile drepte si uzura pneuri mai mica fata de cursele precedente - asa se explica de ce Hamilton a tinut ritmul si chiar a fost mai rapid uneori, facand chiar si cel mai rapid tur pe final, desi era pe soft-uri de vreo 25 de tururi si Vettel pe medium-uri din aceeasi parte a cursei.

    Ceea ce este dezastruos, zic eu, pentru formula 1 in general este ca doar 3 masini au terminat cursa in acelasi tur; daca mai dura 4-5 tururi probabil era depasit cu un tur si Riciardo.
    Asta i-mi confirma ideea de la inceputul campionatului ca echipele client nu primesc nici pe departe varianta de motor( in tot asamblul lui) folosita de Mercedes si Ferrari, probabil nici macar ultima varianta 2016.
    7 1
  • ... acel copil e un adevarat fan... traieste cursele.. pasiune ...
    asta inseamna FERRARI!!!
    nu sare de la o echipa la alta
    Q E D...
    11 3
  • ce fain e sa ''traiesti intens'' alaturi de echipa preferata :)
    4 1
  • bobitza
    Se pare ca Mercedes a reusit sa se apropie de Ferrari in gestionarea pneurilor soft.
    7 4
  • Eh, Mircea, tare mi-as dori ca Lewis sa ajunga la Ferrari. Doar ca sa vad care ar fi reactia ta. Constanta despre care vorbesti tu in cazul lui Vettel, este data de masina. La fel de constanti au fost si Senna, Prost, Schumacher, Hakkinen, Alonso sau Hamilton. E drept ca unii dintre ei au beneficiat si de lipsa adversarilor. Iti spun cat se poate de sincer ca eu unul nu sunt fan Ferrari. Am fost fan Ferrari pana-n 2006, dar la Istanbul mi-am dat seama de niste lucruri si de la Interlagos 2006 si Indianapolis 2007 eu n-am urmarit nicio cursa de F1. In schimb, fiind fan Vettel, ma vad nevoit sa-i sustin, asa cum am sustinut Toro Rosso sau Red Bull de-a lungul timpului. Daca Vettel pleaca la Renault, spre ex, o sa ma vad nevoit sa-i sustin pe ei. Marea majoritate a oamenilor sustin echipele, eh, eu din '94 pana acum am sustinut doar doi piloti: Michael Schumacher si Sebastian Vettel.
    13 14
  • serban

    Trebuie sa lupt cu toata puterea contra a tot ceea ce inseamna Ferrari. Ca este copil sau adult. Simt, pulsez, si traiesc pentru asta. Dar cred inauntrul meu ca este anul lor anul acesta la piloti. Dar daca cred asta, nu inseamna ca trebuie sa ne predam sau sa abandonam lupta. Luptam cu aceea fervoare contra Ferrari si speram ca vor fi invinsi.
    9 19
  • serban

    Sunt Mr. Henry Jekyll în mod normal in viata de zii cu zi, Mr. Super Henry Jekyll cand vine vorba de Bayern, Hamilton si Dinamo și sunt MR. Super Edward Hyde cand este vorba de Stooaia, Real Madrid si mai ales Ferrari.
    8 17
  • 91Schumi91

    Atunci vom tzine amandoi cu un Vettel la Mercedes. Vom fi cei mai bun prieteni :))
    7 10
  • Mircea, as prefera ca Vettel sa mai ia un titlu si sa se retraga :)
    5 12
  • Lewis a mers la limita, gafaia din toate incheieturile in comunicatele radio, daca nu forta atat, era unde ramasese si \bottas, la 10 secunde in urma!
    Un duel superficial, castigat doar de anvelopele cu mai buna aderenta, l-a cam tinut pe loc Bottas pe Vettel, nici nu avea pe unde depasi, altfel, cursa era a lui Vettel.
    Iar Max, copilul problema, tot nu se dezvata, Kimi era in fata lui Bottas dar au strans ambii curba ca sa ii faca loc lui Verstappen, chiar ca"bring us f1 again". Uitasem de incidentele din cursa ale lui Max si Kvyat.
    6 3
  • 91Schumi06

    E cu 2 ani mai tanar ca Lewis, nu are cum sa se retraga. Mai repede se retrage Lewis care e nascut in 1985 comparativ cu Vettel care e din 1987. Deci Vettel ar trebui sa se retraga cam la doi ani dupa Lewis.
    5 7
  • @ Mclaren Mircea- Eu nu te inteleg ..esti fan Mercedes sau Mclaren..Ca simpatizezi cu Lewis e ok.. In fond oricate titluri ar castiga cu Mercedes nu si poate ascunde trecutul de la Mclaren care e echipa care l-a lansat..
    3 1
  • @Mircea

    Pacat, mi-ar fi placut sa conduc o Germanie nucleara si agresiva impotriva unei Rusii de azi a lui Putin.
    5 14
  • Mircea, Hakkinen e mai mare cu 2 luni jumatate decat Schumacher si s-a retras cu 5 ani inaintea lui. Villeneuve, la fel...Ideea e ca te retragi in momentul in care realizezi ca nu mai ai varsta la care sa incepi sau sa incerci noi proiecte si in momentul in care dispare motivatia. Diferenta de varsta e irelevanta. Da-mi voie sa cred ca daca Hamilton pierde titlul si anul asta, si la anul, se retrage si el din 2019.
    5 10
  • iarasi a dat-o cu mucii in fasole....cit mai rezista Ferrari cu asta...?!?!
    3 5
  • @Mclaren_Mircea_1984

    Mircea, iti dau un sfat baiete, incearca sa treci peste acest stres post traumatic (presupun ca ti se trage de la individul pe care il am la avatar, marele si inegalabilul Michael Schumacher). Din cate deduc, din cele afirmate in comm-urile tale, te consumi mult prea tare.
    Ok, ti cu un team, te superi cand pierde sau esti fericit cand castiga, insa ai grija man ca iti afecteaza real life-ul si asta nu este bine.
    Crede-ma ca si eu am fost in situatia ta, sufeream enorm cand pierdea Schumacher, toata ziua imi era distrusa. Daca era cursa in weekendul respectiv la mine in casa nu era alceva decat F1. Pana si soacra s-a conformat la chestia asta si a acceptat, in ziua cursei nimeni nu ma deranja nimeni.

    Insa, de aici si pana la a te bucura de lacrimile unui copil nevinovat si o mai faci si publica aici, deja este boala.

    Eu iti spun sa te bucuri ca vezi competitie, dueluri roata la roata, sau ca este spectacol.
    19 5
  • O cursa extraordinara din punct de vedere al spectacolului, sincer nici nu conteaza cine a castigat cine a mers mai bine sau cine a mers prost, asa trebuie sa arate o cursa de Formula 1, duelul lui Hamilton cu Vettel mi-a amintit de duelurile roata la roata de pe vremuri. Sa speram la curse cat mai echilibrate si duelurile cat mai multe.
    Tipul care uraste Ferrari , culoarea rosie, macaroanele, italienii si toate derivatele il pot ajuta cu un control psihologic. Inteleg ca nu iti place echipa, conducatorul echipei, pilotul, etc dar copilul ala care plangea cu lacrimi de crocodil este este definitia perfecta a unui fan adevarat .....nu te obosi sa imi dai replica ca nu raspund la provocari.....in meseria mea am invatat ca nu este bine sa te pui cu cel care are mintea prea odihnita. Ori restrictioneaza-ti accesul la internet ori muta pagina, ai face un favor celor care chiar sunt interesati de acest sport, il urmaresc sunt IMPARTIALI si recunosc meritele unui piliot sau altuia indiferent de ce masina conduce,, culoarea pielii sau nationalitate.
    Sper ca nu te-ai ranit singur cu vreun cutit din bucatarie cand a castigat Vettel cele 2 curse. Sau daca printr-o minune te-ai putut abtine sper sa nu o faci cand o sa mai castige. Eu te astept la un control amanuntit......
    7 3
  • serban
    @Mclaren_Mircea_1984
    Doamne ferește să conduci tu "o Germanie nucleară și agresivă împotriva Rusiei" ! Nu de alta, dar respectiva Germanie ar deveni, în câteva minute, un deșert radioactiv ! Amice, chiar că nu ai nici cel mai elementar simț al măsurii !
    13 3
  • parerea mea
    Poate ca nu ar strica sa ne rezumam la cursa, comentariile incep sa aduca din ce in ce mai mult cu un consult psihiatric, unii isi expun frustrarile, altii dau sfaturi cum sa se vindece!
    De aceea ma rezum parerea mea despre cursa: Start perfect a lui Vettel, Hamilton & Kimi au fost Ok, Bottas a fost complet pe langa. Am remarcat cum Hamilton, in loc sa-si apere trasa ideala, s-a dat in dreapta sa-l blocheze pe Botas!:)) In felul acesta Verst a avut loc pe exterior si a generat incidentul din primul viraj. Poate ca fanii lui o sa ma critice, dar dupa ce am vazut reluarile parerea mea este ca Verst a generat incidentul. Pe linia dreapta era cu aproape jumatate de masina in afara circuitului , apoi a inchis (a taiat-o cum spunem noi) curba fortandul-l pe Raikonen sa inchida la randul lui si astfel Bottas (care putea si el sa franeze) l-a acrosat. pe finlandez si l-a proiectat in Verst. Pentru Verst justitia divina s-a facut:), dar ce vina avea Kimi?
    In ceea ce priveste cursa propriu zisa, multe nu ar mai fi de spus: Vettel a fost tinut in loc atat de Bottas cat si de VSC (nu prea am inteles cum s-a topit intr-un singur tur diferenta de 8' fata de Hamilton), dar cei de la Ferrari au gresit strategia. Fiind in fata cu 3-4 secunde iar masinile fiind comparabile, trebuiau sa astepte si sa faca copy/paste la strategia MBZ. Daca intra Ham si punea medii, asta facea si Seb si in felul acesta sansele de a fi ajuns & depasit de Hamilton erau aproape nule.
    Ar fi mersi si strategia de ieri daca nu exista VSCul. Cum insa Ferrari a tot avut probleme cu SCul pana acum, trebuiau sa tina cont de aceasta varianta.
    Altfel sunt de accord ca primele 2/3 din cursa au fost cele mai frumoase din ultimii ani. Pacat ca nu i-am avut si pe Kimi & verst. Ma bucura si faptul ca Ferrari si Mercedes sunt cam in aceeasi zecime de secunda, asta promite spectacol in continuare.
    12 2
  • s-a afisat urmatoarea cursa dar din pacate gresit. Vinerea nu sunt antrenamente in Principat!
    4 1
  • @vasile,
    Daca citeai cu atentie, vedeai ca am zis strategia proasta adoptata de Ferrari.... Nu am dat vina pe Hamilton!
    2 1
  • A mai scos Alonso drapelul national in 2012 la Valencia, cand, intr-adevar a fost o zi speciala pentru el. Si ieri a fost o zi speciala - pentru el a fost un rezultat neasteptat de nimeni.
    4 2
  • A fost o cursa buna si o victorie meritata a lui Hamilton,depasirea lui Vettel de catre Hamilton are un plus deoarece sa realizat pe circuit si nu la boxe.Pacat de Raikkonen .Bottas si Verstappen,un accident de cursa dar cred ca Bottas trebuia sa franeze deoarece Raikkonen era cu mai bine de jumatate din masina in fata lui si poate astfel nu intra Raikkonen in Verstappen care putea sa nu traga chiar asa agresiv sa inchida unghiul.A mai fost un incident asemanator anul trecut intre Vettel, Verstappen si Raikkonen ultimul din pacate tot la mijloc.Gestul facut de Raikkonen pentru copilul acela a fost minunat, nu pot sa inteleg cum poate cineva critica asa ceva dar oameni si oameni!
    10 1
  • @Mircea

    de ce nu-ti schimb avatarul intr-o poza cu Ham?
    ce rost sa scrie ce esti fan McLaren ... nu esti
    toate postarile tale sunt anti Ferrari, pune-ti avatar anti Ferrari

    dc Lewis va pilota pt Ferrari te sinucizi?
    sau dc Ferrari ia titlul la constructori?

    de ce o pedepsesti pe sotia ta cu astfel de comportament?
    nu te supara dar ce lucri? esti functionar public ca singura ta preocupare inviata este ca Ferrari sa nu castige? ... serios?

    intr-o perioada inca se putea comunica cu tine ... dar in ultima vreme
    no chance ...
    8 5
  • eu nu postez prea des
    @Pustiul acela trebuia scos afara in suturi de pe circuit. Afara cu el. Ce placere am putut sa simt cand l-am vazut in lacrimi. Sper sa isi fi ros unghiile la sfarsit si el si taica sau sau cine l-o fi invatat sa tina cu Ferrari.

    Esti un dobitoc, draga Mircea...
    PS: ar fi trebuit sa-ti scriu numele cu litera mica. Ca si cum as scrie o rasa de animal.
    7 6
  • ovidiu150882
    Si uite asa McLaren a ramas singura echipa fara puncte....penibil !
    4 2
  • Si uite de aia Mircea isi baga unghia in gat ca Ferrari a mers mai bine in perioada asta, sarpele slinos ce este. Auziti voi, sa se bucure ca un copil plange, sa iti vad fata cand iti plange copilul. Sa te bucuri atunci, marsavule!
    7 2
  • @Alex

    Sper sa planga toti copii ferraristi pana la Monaco, sa nu mai aiba nici lacrimi. Pana s-or usca.
    3 13
  • 8s inainte de sfv. ham intra pe sfv, vetel dupa ce se ridica, rezultat= adica au ajuns in acelasi loc la egalitate, primul viraj.
    Cineva de la fer rebuie sa plece, nu au...CREIR.
    2 1
  • @profu
    Nu ai dreptate, Mercedes i-a surprins! Vettel a avut ghinionul ca VSC-ul s-a ridicat exact când Hamilton a intrat pe linia dreapta. Una din cele mai strategice intrări la boxe din partea Mercedes de când ma uit la F1.
    1 1
  • Ce surpriza frate? Trebuia sa mai sch. pneuri, trebuia sa le schimbe sub scv.. Asa se face de cand ma uit la f1, era sa zic la bulgari...este matematica...nu pierzi 20-25s, pierzi 13 sau 16...
    lipsa de.. experienta
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru