Hamilton: "A fost mai dificil să colaborez cu Rosberg decât cu Alonso în 2007"

de Daniel Popescu
Miercuri, 26.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că relaţia cu Nico Rosberg din acest an a fost mai dificilă decât cea pe care a avut-o cu Fernando Alonso la McLaren în sezonul 2007.

Poate a fost mai dificilă. Dar întotdeauna vrei să ai un competitor puternic, un coechipier dificil, pentru că asta te ajută să-ţi creşti şi tu nivelul.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a cucerit duminică al doilea titlu mondial din carieră la capătul unei lupte cu Nico Rosberg desfăşurate pe parcursul întregului sezon. La început, colaborarea a decurs bine, însă pe parcursul anului tensiunile s-au amplificat, în special după acroşajul de la Spa-Francorchamps.

Chiar dacă ulterior lucrurile s-au mai calmat între cei doi, Hamilton afirmă că relaţia sa cu Rosberg a fost una mai dificilă decât cea pe care a avut-o cu Fernando Alonso la McLaren în sezonul 2007.

"Poate a fost mai dificilă. Dar întotdeauna vrei să ai un competitor puternic, un coechipier dificil, pentru că asta te ajută să-ţi creşti şi tu nivelul", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

În mod natural, întotdeauna am vrut să-l imit pe Senna.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Următorul obiectiv al lui Hamilton este să obţină un al treilea titlu mondial, care i-ar permite să egaleze palmaresul pilotului pe care îl apreciază cel mai mult, Ayrton Senna.

"În mod natural, întotdeauna am vrut să-l imit pe Senna.

Sunt onorat de întreaga experienţă, am fost recunoscător să obţin primul titlu, al doilea este deja incredibil. Este o oportunitate care apare o dată în viaţă. Dar voi reveni la fabrică săptămâna viitoare, vom lucra la noul monopost şi voi lua măsurile pentru scaunul monopostului. Va fi o mare întâlnire cu inginerii pentru a înţelege ce ne aşteaptă anul viitor", a explicat el.

În cadrul interviului, Hamilton a dezvăluit că anul viitor va concura tot cu numărul permanent 44, în ciuda faptului că titlul cucerit îi permite să alega numărul 1.

Via BBC Sport

Comentarii (24)

  • Dupa parerea mea, se pare totusi ca nu Rosberg are o problema ci Hamilton cu comunicarea si relatia de echipa... "poate pentru ca e negru"? (am citat doar cuvintele lui Hamilton :) )
    12 7
  • @Hakkinen
    Evident ca este o relatie mai grea, "tata" Wolf, nu a vrut sa-l defavorizeze pe Rosberg, ca "tata" Dennis. Plus limita de combustibil si pneuri sunt ambele reglate prin regulament, era greu sa-i puna 200kg de combustibil lui Rosberg doar ca sa para mai incet, sau sa-i puna alte pneuri...
    19 8
  • nu relatia a fost dificila! Apune de fapt ca a fost un competitor mai puternic Rosberg decat Alonso. Exact ce am vazut si eu, Alonso se cam pierdea in pluton
    8 21
  • punctulet, dar te-ai gandit ca relatia a fost mai grea datorita faptului ca nu a mai fost favorizat ca la mc(daca a fost favorizat acolo)? zic si eu.
    10 4
  • nu va mai saturati sa va faceti de ras cu scuza asta penibila. Nu a fost ma favorizare, a fost doar scuza lui Alonso
    7 11
  • probabil nu stii dar ham nu l-a avut coechipier doar pe alo. a mai fost si but. de ce tot trageti ca a fost favorizat numai cu alo. pentru cultura ta generala afla ca in toate echipele exista un pilot nr.1 (chiar daca nu din prima cursa a sezonului, dar pe parcurs se stabileste).
    4 1
  • Georgescu
    Ce sens are sa-i tot dati replici trolului puncte in cap? Lasa-ti-l sa abereze, doar o face pe timpul si amarata lui de viata. Are si el o jucarie, nu i-o luati.
    8 3
  • continuati sa fiti penibili. Dar de Alonso nu ziceti ca a fost favorizat? Si daca nu era, il batea Kimi sau nu? Dar Massa?
    3 6
  • Eu zic ca a fost favorizat Kimi, daca si lui Alonso ii faceau vreo 3 sasiuri pana sa invete cum se piloteaza mai ziceam ca-s la egalitate. Cati bani au bagat Ferrari in Kimi si cati in Alonso. Cate puncte a adus Alonso si cate Kimi. Pana si bunica-ta ar fi inteles mai bine cum stau lucrurile in f1.
    6 0
  • Ferrari
    Voi astia de va semnati cu puncte aveti un grav complex de inferioritate, cum apare Alonso cum incepeti sa afisati un comportament scelerat cu crize acute de dementa izvorate probabil din incapacitatea voastra de a distinge intre viata in lumea reala si internet/televizor/curse de formula 1...... intr-un fel inteleg de unde izvorasc aceste crize dar asta nu scuza nimic, nu-i vina lui Alonso ca raikakanen nu a fost in stare sa fie altceva decat o simpla si ordinara carpa de praf! Asa ca aveti bunavointa si mergeti sa va tratati cat inca mai aveti o sansa, daca nu merge tratamentul puteti alege o portiune de cale ferata de mare viteza si sa va asezati precum superman in fata trenului!
    5 0
  • cum apare Hamilton mai bun decat Alonso in opinia altora cum iesiti la bataie sa va aparati prapaditul. Eu pot sa recunosc, Alonso a fost mai bun decat Kimi. Voi puteti sa recunoasteti ca Hamilton a fost mai bun decat Alonso? Nu. Si aici se incheie orice discutie serioasa. Una e sa lupti pana la capat si alta e sa fii batut de multa vreme si sa nu poti recunoaste.
    5 2
  • .-ule, dar pe ce te bazezi cand spui ca hamilton este mai bun decat alonso?
    1 2
  • Ferrari
    Eu unul recunosc si anume ca Alonso a fost sub nivelul lui Hamilton din 2007 pana in prezent
    1 3
  • Ferrari
    Punctule, m-am scremut putin si am reusit sa apas pe mana verde!
    0 0
  • Ferrari
    Mda, vad ca exista troli care sunt preocupati sa fie mai troli decat trolii...... Eu nu recunosc ce a mazgalit tizul meu Ferrari.....
    0 0
  • Ferrari
    punctule, a fost mai bun sezonul asta in principal din perspectiva masinii dar nu uita cain ultimii 4 ani Vettel..... a fost mai bun decat amandoi daca pui asa problema!
    0 0
  • Ferrari
    si daca nu ma credeti inseamna ca sunteti troli cu totii,HUO TROLILOR!
    0 1
  • comparatia adevarata o faci cand au masini egale. Au fost coechipieri, Hamilton a fost mai bun. Punct.
    1 5
  • domnu pUNCT, in 2007 Ham chiar era favoritul lui Dennis, el l-a crescut, nu stim noi daca l-a favorizat, dar tot noi nu stim cine e mai bun acum, ce putea face ham cu Ferrari? sau ce putea face Alonso cu Rosberg?e cam sensibila comparatia intre 2 piloti ai aceleiasi echipe dar e mare prapastia intre 2 echipe...
    3 0
  • Ferrari
    Lol@ mini me! bah stronzo tri puncte de jeg, fi mai original daca nu accepti ajutorul de specialitate!

    @punct, comparatia o faci cu masini egale si conditii egale! Daca ar fi fost la Mercedes, anul asta, amandoi am fi putu sa spune sigur daca unu ii mai bun decat celalalt...... asa.... o sa existe intotdeauna sopozitia ca Hamilton a fost favorizat si Alonso defavorizat! Si ca sa mergem mai departe, tine cont ca Alonso a luptat de la egal si a castigat in fata lui Mister 7 titluri(sper sa fie om si nu leguma) si daca am aplica teoria ta ar insemna ca Hamilton este automat si peste Schumacher (chiar si Vettel ca aa luat 4 titluri cu Alonos si Hamilton pe pista). Nu uita ca si Raikkonen a fost campion mondial si anul acesta a fost campionul mediocritatii! Treburile sunt mult prea complicate ca sa raportezi totul la un sezon! Daca Honda are motor (habar nu am, vom vedea, inca mai au timp sa il dezvolte)si castiga Alonso sezonul urmator......
    1 1
  • vai voi. "A luptat in fata ...". Au mai luptat si altii, Villeneuve, Mika, Mansell, Hill si nu li s-a parut ca sunt pilotii suprem.

    Eu am vazut un Schumacher la peste 40 de ani cum il batea pe Rosberg in 2011 mai rau decat il bate Hamilton acum. L-a batut si Rosberg pe el, e drept, dar se intelege ca din cand in cand isi aducea aminte Schumacher cum se face. Eu cred ca Schumacher in cea mai buna forma e mai bun decat Hamilton iar Rosberg mai bun decat Alonso.

    Mai exista si supozitia ca Alonso minte, gaseste scuze ca orice pilot. Sa-l vedem la anu ce face cu Button sau Magnussen, nici aici nu e clara treaba :)
    0 1
  • Ferrari
    eu o las balta....... chiar nu vezi mai departe de obsesiile si ura ta! Ai un univers extraordinar de limitat si de ingust! Nu citesti niciodata un mesaj sau un articol, pur si simplu cand vezi Alonso te transformi in taur in calduri la vedera rosului!
    1 0
  • esti cam singurel bag sama
    0 0
  • Ferrari
    eu o las balta .... universul meu nelimitat se limiteaza la Alonso.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru