Hamilton acuză probleme la frâne după pierderea pole position-ului la Austin

de Daniel Popescu
Duminica, 02.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că o temperatură prea scăzută a frânelor l-a defavorizat în lupta cu Nico Rosberg pentru pole position în Statele Unite şi se teme că problemele vor continua şi în cursă.

Esential 0.376 secunde a fost diferenta dintre Nico Rosberg si Lewis Hamilton in calificari
17 puncte este avansul lui Lewis Hamilton in clasamentul general in fata lui Nico Rosberg
Nico Rosberg a obţinut pole position-ul pentru Marele Premiu al Statelor Unite după ce l-a învins pe coechipierul său Lewis Hamilton cu aproape patru zecimi de secundă, deşi lucrurile au stat exact invers în toate cele trei sesiuni de antrenamente.

Hamilton susţine însă că a avut o problemă la frâne, întrucât temperatura acestora nu a fost cea optimă, şi se teme că acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi cursă, ceea ce ar putea duce la o degradare prematură a cauciucurilor.

"M-am chinuit cu frânele. Frâna stânga era cu 100 de grade mai rece decât cea dreaptă. Indiferent ce făceam, blocam roţile şi probabil de aceea am pierdut mult timp. Dacă nu putem repara frâna stanga-faţă voi continua să am probleme în cursă.

Blocarea roţilor poate duce la degradarea pneurilor", a declarat el.

M-am chinuit cu frânele. Frâna stânga era cu 100 de grade mai rece decât cea dreaptă. Indiferent ce făceam, blocam roţile şi probabil de aceea am pierdut mult timp.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Pirelli consideră că strategia optimă este cu două opriri la boxe. După un start cu pneuri soft şi un alt set de softuri în turul 12, un set de cauciucuri medium în turul 36 ar asigura ajungerea cu succes la finalul cursei. Rosberg afirmă că la rândul său a avut parte de unele defecţiuni, însă este convins că nu va avea parte de acestea şi în cursa de duminică.

"Am avut câteva probleme în acest weekend cu ambele monoposturi, aşa că duminică totul trebuie să fie bine. Personal nu sunt deloc îngrijorat. Sunt încrezător că echipa îşi va face treaba şi trebuie să mă concentrez doar pe ceea ce pot influenţa personal", a explicat el.

Cu trei etape înainte de final, Hamilton are un avans de 17 puncte în clasamentul general în faţa lui Rosberg. 

Program

Marele Premiu al Statelor Unite va avea loc după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 31 octombrie 17:00 -
Antrenamente 2 vineri, 31 octombrie 21:00 -
Antrenamente 3 sambata, 1 noiembrie 17:00 -
Calificari sambata, 1 noiembrie 20:00 Dolce Sport, RTL si M1
Cursa duminica, 2 noiembrie 22:00 Dolce Sport, RTL si M1

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via Autosport, Pirelli

Comentarii (8)

  • da.... Hamilton nu e de vina.... monopostul este vesnicul vinovat....
    13 18
  • ptr .palinca de prune:ESTI BOLNAV GRAV!!!
    13 6
  • cristi
    multi imbecili sunt pe aici!!! predecesorii mei sunt nelipsiti cu nick-ul lor sa nu!!! se stiu!!! tembeli pana la vb. contrarie!!!
    9 6
  • Caractere
    Exista o mare diferenta de caracter intre cei doi piloti Mercedes. Rosberg are barbatia sa recunoasca atunci cand pierde. Hamilton niciodata. Mereu problema e in afara. Sa fim seriosi.
    9 9
  • nu stiu ce imi spune ca *hitleristii* il vor scoate campion pe *arian* ....
    11 7
  • ss76@ sper sa nu ai dreptate
    4 2
  • Totusi, si Rosbeg s-a plans in unele curse ca a avut probleme cu monopostul. Poate si-a ales o setare gresita Hamilton. Oricum sper sa fie o lupta spectaculoasa si sper ca niciunul sa nu aiba un abandon tehnic.
    P.S-sunt fan McLaren si nu favorizez pe niciunul dintre cei doi piloti.
    6 2
  • balatescu
    DUPA CALIFICARI LA-M VAZUT PE PADDY LOWE FOARTE DEZAMAGIT !!! NEMTII VOR MASINA GERMANA+PILOT GERMAN ! SINGURA SANSA ANUL VIITOR SA NU-L MAI LASE PE ROSBERG SA-I VADA SETARILE ! ASA A PATIT SI SCHUMACHER SI LA FEL PATESTE SI HAMILTON !
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru