Hamilton admite că lupta pentru titlu ar putea afecta prietenia cu Vettel: "Era supărat că a pierdut cursa"

de Daniel Popescu
Luni, 15.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton nu exclude ipoteza ca prietenia sa cu Sebastian Vettel să aibă de suferit în cazul în care cei doi vor lupta pentru titlul mondial în acest sezon.

Lewis Hamilton a obținut duminică pe circuitul de la Barcelona a doua victorie din acest sezon la capătul primei lupte roată la roată pe care a avut-o cu Sebastian Vettel. Germanul l-a devansat pe britanic la startul cursei, însă pilotul echipei Mercedes a revenit pe primul loc după o depășire efectuată în ultimul stint, nu înainte ca cei doi piloți să se atingă.

Chiar dacă la finalul cursei cei doi rivali s-au îmbrățișat și felicitat reciproc, Hamilton nu exclude varianta ca prietenia lor să aibă de suferit în cazul în care ei doi vor lupta în continuare pentru titlul mondial.

"Nu știu, este dificil de spus. Am avut o luptă echilibrată și știm cum este la curse. Dacă m-ar fi lovit în primul viraj și nu aș fi terminat cursa, nu l-aș fi felicitat pe Vettel. A fost agresiv, dar am rămas în luptă și în cele din urmă am evitat o coliziune. Vom avea o luptă dificilă și iubesc această provocare. A fost respectuos și a rămas așa și la sfârșit", a declarat el.

În plus, Hamilton a admis că Vettel era supărat la finalul cursei din cauza faptului că nu a reușit să obțină victoria, chiar dacă este în continuare liderul clasamentului general.

"Am simțit că este supărat și a spus și el că este supărat.

A pilotat fantastic, dar înțeleg cum se simte. Nu ne vom mulțumi niciodată să terminăm pe locul doi și aș fi îngrijorat dacă el s-ar mulțumi cu asta", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (17)

  • Lasa-l Lewis, nu cauta nici o prietenie cu sarpele. Ai uitat in Brazilia 2008 cand nu avea nimic de castigat si tragea cu dintii pentru Massa si Ferrari si era sa pierzi titlul din cauza lui. Nici o problema daca este vorba impartialitate si obiectivitate, dar 9 ani mai tarziu, la Abu Dhabi anul trecut nu l-a deranjat deloc pe Rosberg. Deloc, pur si simplu si comentatorul a spus ca Vettel nu vrea sa intervina intre ei si deloc, dar deloc nu a incercat sa forteze o depasire la Rosberg, fie ea si de ochii lumii. Dar a naibii ca in Brazilia facea orice sa il incurce pe Lewis. Nici nu trebuie sa stai la discutii cu el Lewis, e un sarpe ferrarist, care si cand era castigator la Monza in combinezon Red Bull, el elogia Ferrari.
    14 64
  • Mclaren_Mircea_1984's medic
    Ia-ti pastilele Mircea! Si cele de ieri, ca ai uitat.
    25 4
  • @mircea
    Si tu esti un imatur, Vettel tinea pasul cu Nico in Abu Dhabi doar datorita faptului ca Lewis mergea mai incet. Nu avea Ferrari forta sa depaseasca Mercedes acolo, cu atat mai mult, sa se bage in lupta cu Mercedes, sa se acrosese, ca apoi sa-si puna in cap pe Mercedes. Asa lucruri nu prea se fac.
    Cum sa iti zic? Sarpe esti tu, prefacutule! Te-ai dat cu Mercedes cand ai vazut ca Mckaka nu face nimic. Inainte de 2015 te laudaui cu informatiile tale pretioase cum ca Honda are 3 motoare pe standul de probe, ca-s foarte tari si apoi se auzeau in cursa doar parturile motorului.
    Sarpe slinos ce esti!
    31 5
  • Mclaren Mircea
    Sunt atat de papagal incat ma bucur de plansul unui copil.
    Ma scuzati dar prea imatur la cei 30+ ani pe care ii am, eu inca numar 3+0 si zic ca am doar 3 ani, de aici si lipsa maturitatii. Vreau biberonul cu laptic, Va rog!
    13 9
  • Haideti mah... iar va certati? Ce conteaza ce zice tipul asta, eu ii ignor comentariile si citesc mai departe, nu va coborati la nivelul lui...
    25 1
  • haha cei mai mari duJmani ai lui alonso lupta pentru titlu
    ... iar alonso a ajuns sa traga chiulul de la cursa
    se invarte roata, vine randul la toti
    nu-i asa ca-i coola F1?
    5 3
  • Ba Mircea, da' de Glock nu zici nimic? Da' de Shanghai 2007 iti mai amintesti? Atunci tot cu Vettel se duela Hamilton? De Montreal 2008 iti aduci aminte? Pana la urma ce rost avea ca la Abu Dhabi sa se bage Vettel intre Rosberg si Hamilton? Un pilot CEREBRAL nu se va baga niciodata intre doi piloti cand acestia isi disputa titlul.
    15 13
  • Revenind la "prietenia" dintre doi piloti de F1, asa ceva nu exista, Insa putem vorbii de respect. Acel respect care a fost intre Alain Prost si Ayrton Senna sau Michael Schumacher si Mika Häkkinen.

    Daca esti prieten cu Hamilton trebuie sa-ti accepti statutul de iepuras si sa te numesti Botas! S-a vazut clar ce s-a ales din prietenia cu Rosberg, atunci cand ambii se luptau pentru titlul de campion.
    Dar pana la urma e normal asa ceva.
    16 3
  • @91schumi
    As baga capul in nisip in locul tău dacă as spune ca Glock s-a lăsat depășit de Hamilton cu pneurile stick pe ploaie, trebuie sa fii orb sau redus sa nu înțelegi acest sport dar mai ales faptul ca Glock a rămas pe circuit tocmai pentru al încurca pe Hamilton, titlul din 2008 este unul din cel mai frumos disputat in ultima cursa din istorie și ce a încercat Glock sa facă chiar se numește mizerie.
    13 12
  • Pana si Glock a recunoscut ca s-a datbla o parte, motivand ca a crezut ca e ajuns cu un tur si tu o ti langa ca a ramas ca sa-l incurce?
    8 10
  • Vettel se tinea la Abu-dhabi dupa Rosberg pentru ca acesta avea cauciucuri soft iar Vettel avea ultra-soft, asta-i tot. Putea sa forteze daca vroia dar nu castiga nimeni nimic. Cat despre prietenia in F1, nu exista asa ceva. Respect, da.
    14 1
  • serban
    @Sumi7
    Respect între Prost și Senna ??? Unde ai văzut tu asta ? Când ? Păi tipii ăștia au fost cei mai mari dușmani din toată istoria F1 !!! La propriu !
    13 4
  • @91schumi
    Vrei sa spui ...o ții lânga, e grea gramatica asta dar nu ai tu vreo vina. Parca spuneai ca un mare pilot nu se implica in lupta pentru titlu, referitor la vettel ca nu s-a implicat in duelul final dintre Rosberg și Hamilton. Atunci de ce mai exista competiții sportive dacă un sportiv cu o anumită potenta nu și-o dezvolta la maxim pentru palmaresul propriu... cât despre Glock ca a crezut ca este prins cu un tur înseamnă ca nu știa ce caută pe circuiit in marele premiu al Braziliei din 2008, esti penibil. Uitat-te mai atent ca nu putea menține curate traiectoriile corecte pe viraje din cauza pneurilor.
    4 1
  • Sunt un fan declarat al lui Hamilton, desi ma dispera bling-bling-urile cu care se afiseaza (poza cu el cocotat pe avionul personal mi se pare de genul Cocalarus Maximus). Hamilton este clar un pilot extraordinar, iar prietenia cu Vettel este diferita fata de cea cu Rosberg. Am vazut la sfarsitul cursei din Spania cum cei 3 piloti zambeau si se distrau, si atunci mi-am adus aminte cum Rosberg statea singur de obicei, in coltul lui, si chiar daca era castigator nu vorbea cu ceilalti piloti, cu atat mai putin sa rada cu ei. Cred ca Rosberg a dorit atat de mult sa devina campion mondial, incat si-a impus ceva de genul "fuck it, ma doare la basca de prietenia noastra", si cred ca de aici a fost si atitudinea lui Hamilton fata de Rosberg. Aici este diferenta dintre relatia VET-HAM si ROS-HAM. Poate pe parcursul campionatului vor exista clinciuri intre VET si HAM, dar respectul cred ca va fi in continuare prezent...adica eu asa sper.
    8 4
  • Va spun eu ca dupa jumatea campionatului, cei doi vor fi astfel ...
    0 0
  • cocalarus
    pai chiar este cocalar acest HAM...mai ales cu noua freza...negru blond...cu parul de zici ca este un cuib de pasari...urechile pline de cercei-pacat de el ca este un tip super sexy...dar si cocalar maxim
    3 2
  • Vettel 4 titluri (2 usoare, 2 muncite)
    Ham 3 tirluri (1 usoara, 1 muncita, 1 asa si asa)

    deocamdata Ham are de recuperat fata de Vettel

    orcium sunt la ora actuala cei mai buni si mai experimentati piloti de pe grila (pe Kimi si pe Alonso nu-i socotesc caci primul este deja vizibil afectat deja de varsta lui, iar celalt saracul cauta succes in alta parte)

    desi nu-l suport pentru Hamilton, tot respectul pentru talentul si munca de care da dovada

    Multi jurnalisti din zona elita al F1 sunt de parere ca lupta dintre cei doi va deveni una clasica (gen Senna vs Prost)
    sa speram ca asa va fi
    si speram ca va castiga Vettel

    Forza Ferrari!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru