Hamilton: "Al doilea titlu are o importanţă mai mare decât primul"

de Daniel Popescu
Luni, 24.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că titlul mondial cucerit duminică în Abu Dhabi este mai important decât trofeul obţinut în 2008. Coechipierul său Nico Rosberg admite că britanicul merită să fie campion.

Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea. 2008 a fost special, dar sentimentul pe care îl am acum este mult mai puternic.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a obţinut duminică pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi al doilea titlu din carieră, după ce a câştigat cursa ca urmare a unui start excelent şi a defecţiunilor tehnice înregistrate de Nico Rosberg.

Succesul său în campionat a venit la capătul unui sezon dominat autoritar de către Mercedes, însă Hamilton consideră că acest titlu are o semnificaţie mai mare decât cel obţinut în 2008, atunci când trofeul s-a decis într-un mod semnificativ mai dramatic între el şi Felipe Massa.

"Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea. 2008 a fost special, dar sentimentul pe care îl am acum este mult mai puternic. Este cel mai grozav sentiment pe care l-am avut vreodată. Nu pot să explic cât de mult înseamnă asta, dar înseamnă mai mult decât primul titlu. După cursă, Rosberg a venit la mine şi m-a felicitat, ceea ce reprezintă un gest foarte, foarte profesionist.

Nimeni nu i-a spus să facă asta, a venit din dorinţa lui şi sunt impresionat de asta", a declarat britanicul la sfârşitul cursei.

La finalul cursei, Hamilton a publicat pe contul său de Twitter câteva fotografii cu sărbătorirea titlului.

Rosberg: "Hamilton merită să fie campion"

Hamilton a meritat să câştige cursa şi campionatul. A fost un pic mai bun în acest an şi titlul său este pe deplin meritat.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Nico Rosberg a admis că este dezamăgit de ratarea titlului mondial, însă admite că defecţiunea tehnică la sistemul ERS care l-a împiedicat să lupte pentru primele poziţii nu a mai avut nicio influenţă asupra rezultatului final. În plus, germanul consideră că rivalul său a fost mai bun pe parcursul sezonului şi că, prin urmare, merită să fie campionul mondial al acestui sezon.

"Sunt foarte dezamăgit, am avut o şansă, dar nu a funcţionat.

Dar până la urma cursa mea nu a făcut diferenţa, pentru că Hamilton a câştigat corect. A meritat să câştige cursa şi campionatul. A fost un pic mai bun în acest an şi titlul său este pe deplin meritat. A făcut o treabă grozavă şi a fost cel mai bun pilot de pe grila de start în acest an", a precizat el.

De altfel, Rosberg a publicat pe contul său de Twitter o fotografie în care îl felicită pe coechipierul său pentru performanţa obţinută:

Via SkySports, SkySports

Comentarii (5)

  • Felicitari!
    17 4
  • În sfârșit a câștigat și el un titlu fără să i-l facă cineva cadou, ca în 2008. Normal că sentimentul e mult mai puternic, acum l-a meritat, în 2008, nu.
    12 30
  • pablo256r
    Of,of Nicusor.
    Esti de atatia ani in motorsport si nu ai ajuns inca la concluzia ca o cursa se castiga daca "pachetul" format de pilot+fierul de sub fundul lui este cel mai bun? Tocmai tu nu intelegi asta? Cel pe care in ultima cursa l-a tradat "fierul"?
    Lewis a castigat 11 din 19 curse. A meritat titlul de campion.
    Respect Nico pentru ca ai dovedit caracter si l-ai felicitat pe Lewis inca inainte de premiere.
    16 3
  • felicitari pt amindoi, ham pt campionat si ros pt fair-play(macar la final) !!!
    3 0
  • esti frustrat rau copile, daca tu crezi ca hamilton a castigat nemeritat in 2008 inseamna ca te uiti degeaba la f1 si in mintea ta nu exista decat ferrari. sper ca vettel sa iti dea si tie un pic de satisfactie la anul cucuderia.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru