Hamilton anticipează că Ricciado va rămâne la Red Bull: "Nu cred că va veni la Mercedes, iar Raikkonen vrea să continue cu Ferrari"

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că Daniel Ricciardo nu are loc la Mercedes și că Ferrari îi va prelungi contractul lui Kimi Raikkonen, astfel că australianul ar urma să rămână la Red Bull.

Daniel Ricciardo este în prezent cel mai dorit pilot de pe grila de start în perspectiva sezonului următor, în condițiile în care contractul său cu Red Bull Racing expiră la finalul acestui an.

Australianul a declarat în repetate rânduri că prioritatea sa este să concureze pentru o echipă cu care să poată câștiga titlul mondial, iar Ferrari și Mercedes sunt de departe principalele candidate.

Totuși, Lewis Hamilton anticipează că Ricciardo va rămâne alături de Red Bull Racing și în sezonul următor sub pretextul că "nu este loc" la niciuna dintre cele două echipe.

"Evident, el poate lua în considerare doar Ferrari și Mercedes, dar în prezent este puțin probabil să vină aici, nu cred că se va întâmpla. Iar dacă ne uităm la Ferrari îmi imaginez că Raikkonen va dori să continue. Pilotez foarte bine în acest an și nu pare să îmbătrânească, așa că va mai rămâne un pic", a declarat britanicul.

Între timp, Christian Horner, șeful celor de la Red Bull, nu pare să se grăbească să-l convingă pe Ricciardo să rămână, întrucât prioritatea sa este să decidă ce motoare va utiliza echipa anul viitor.

"Am putea spune că victoria (n.r - de la Monaco) l-a făcut mai scump pe Ricciardo sau că a pus echipă într-o poziție mai puternică.

Realitatea este că suntem în căutarea unei soluții pentru a încheia un acord cu Ricciardo în următoarele luni. În primul rând trebuie să rezolvăm problema cu motorul și apoi să continuăm cu pilotul", a explicat britanicul.

Via ESPNF1, Motorsport

Comentarii (27)

  • Ii tremura chilotii lui Hamilton la ideia ca ar putea avea un coechipier competitiv
    28 16
  • Hamilton stie ca amenintarea reala poate veni de la RBR nicidecum de la Ferrari sau McLaren (la piloti si transferuri ma refer). Dar nu cred ca se teme. Hamilton e omul dornic sa se bata pe bune increzator ca va si castiga. Ca nu va fi prea gentilom daca va pierde e alta poveste.
    11 21
  • Helmut Marko a declarat ca dupa victoria de la Monaco, nimic nu s-a schimbat in ceea ce priveste politica echipei si ca vor sa pastreze ambii piloti, si de ce sa se duca la Mercedes sau Ferrari, ca sa fie pilotul numarul 2?
    La conferinta de presa de dinaintea marelui premiu al principalului Monaco, Vettel a fost intrebat daca l-ar vrea pe Ricci la echipa, iar germanul a spus ca Kimi se descurca bine.
    Nu cred ca Hamilton sau Vettel vor o durere de cap in plus, dar sper ca RBR sa devina mai competitivi pentru a-i oferi sanse mai mari lui Ricci si de ce nu lui Verstappen daca reuseste sa se maturizeze pana atunci.
    14 1
  • @Cyrus
    Vezi ca te da de gol "ideia".
    10 4
  • De ce să fie domnule pilot nr. 2 ? Si-a arătat clasa , are 7 victorii , sigur se poate lupta la titlu mondial. Unul de pe aici îl critica pe Alonso ca a fugit de Mercedes si Ferrari. Dar dacă Hamilton si Vettel îl refuză pe Ricciardo , mai mult ca sigur că nu ar fi vrut să fie în echipă cu Alonso. Ce m-aș rade ca la finalul sezonului australianul să fie campion mondial și să rămână " miturile " F1 cu buzele umflate. Sa vedem ce upgrade aduce Renault în Canada.
    15 8
  • "Mai mult ca sigur..."- e doar in capul tau. Asa iti fundamentezi toate rationamentele. Presupui drept sigur ceea ce trebuie de fapt demonstrat de unde rezulta ca adevarat ceea ce trebuie demonstrat. lol Adica iti patineaza grav logica.
    5 7
  • Domnilor citesc cu interes toate parerile voastre insa nu observati un lucru : sunt doi poli Hamilton si Vettel in rest totul e cancan.
    13 2
  • mobius
    Cei doi piloti sunt pilotii de top pentruca, echipele pentru care concureaza i-au asezat in pozitia de nr.1 si ii sustin din toate punctele de vedere, uneori, culmea, in dauna echipei. Atat Raikonen dar chiar si Bottas, ar castiga mai multe curse si in general s-ar comporta mai bine daca ar fi liberi sa concureze la valoarea lor. Reactia lor (Hamilton si Vettel) la un posbil parteneriat cu Riciardo, nu lasa loc de comentarii, spune totul (Vettel are deja o experienta, iar Hamilton a vazut si el ce a patit celalalt galactic)
    12 4
  • @ayrton
    Nu prea ai cum sa razi...Rbr nu are sanse anul acesta la victorii in circuitele rapide, Ungaria, Monaco, Singapore, e alta poveste.
    8 1
  • mobius
    Pai daca nu vrei concurenta solutia e simpla - pleci la o echipa codasa si ramai acolo.
    1 3
  • Ești mai nou profesor de logica ? Dacă ești , îmi imaginez în ce hal îți faci tu orele :) . Lăsând gluma la o parte , eu îți recomand încă o dată un control din cap până în picioare. Nu de alta dar chiar ai o problema. Mai lasa-l omule pe Alonso , gandeste-te la altceva. Uite , e atât de frumos afară poți face o plimbare in parc , poți asculta pasarelele . Sunt atâtea activități recreative care te-ar putea face să te simți mai bine. Lasă F1 pentru o perioadă , ocupa-te cu altceva si ai sa vezi ca totul va fi mult mai bine. F1 este un sport eminamente tehnic , nu e pentru toti amatorii. Pentru tine e suficient fotbalul , să vezi acolo înjurături si o critică prostească si fara rost. Poti fi sef de galerie , ai talentul asta nu îl irosi pe altceva...
    6 7
  • Mai incearca o data. Hai ca "poti" mai mult!
    4 4
  • @VitelulCabrat: Nu cumva era vorba despre Hamilton? Pentru ca Vettel a spus ca nu-l deranjeaza daca vine la Ferrari, in timp ce Hamilton a spus ca prefera sa ramana la Mercedes... de frica oare?
    4 6
  • babaieti
    Hai sa va traduc acest "prefera":
    E vorba de complezenta intre piloti, un fel de recunoastere a valorii. Despre frica putem discuta abia cannd avem de-a face cu lucruri concrete, cum ar fi plecarea de la o echipa cand se concretizeaza un transfer din asta neconvenabil. Pana actunci poa' sa zica cin' ce-o vrea, nu e neaparat adevarul. Unul se poate teme dar disimuleaza prin declaratii, altul nu se teme dar - vezi complezenta aia de care vorbeam. Fiti si voi mai deschisi oleac' la minte va rog.
    4 2
  • Da lol era Hamilton, pentru ca Hamilton e imbracat in rosu, e blond, scrie Ferrari pe el si e coleg cu Kimi.
    6 1
  • Parerea mea este ca Ricci se va plafona la Rbr, nu cred ca vor mai avea monopostul din 2010-2013 si uite asa ii va scadea valoare desi este un pilot la nivelul celor mai buni.
    4 0
  • De fapt te "plafonezi" cand castigi usor. Dar nu plafonare e cuvantul, pentru ca plafonare inseamna ramanerea la un anumit nivel, ori in F1 e un nivel ridicat si nu ar fi rau sa ramai la nivelul ala forever. Chestia e ca regresezi daca e prea usor.
    0 2
  • Cred ca Hamilton a vrut sa spuna "nu cred ca vreau ca Ricciardo sa vina la Mercedes" ! Bai fratilor, voua chiar nu vi se pare ciudat ca Bottas si Kimi, dupa inceputuri de campionat foarte bune, s-au repliat, cuminti, in spatele lui Hamilton si Vettel ?
    10 1
  • Raikkonen sau Bottas pot face o cursa foarte buna cateodata si sa castige spectaculos. Daca nu au sprijinul echipei e pentru ca nu au aratat ca pot face asta mereu sau mult mai des.
    1 7
  • Si daca nu ai sprijinul echipei, care sprijin este dedicat in totalitate coechipierului, cum poti sa arati de ce esti capabil ? Pana acum Bottas a avut ceva sprijin doar cand a fost evident ca Hamilton a fost varza, iar Kimi nici macar atat !
    2 5
  • Vali avocatu lu peste
    vodcanen si botas sunt sub coechipieri punct. Atat in regim de calificari cat si cursa. Voi daca ati fi manageri de echipa nu ati sustine cel mai bun pilot? Sunteti stupiduti uneori, stiu ca sunteti fanii unuia sau altuia dar in sportul asta se invart bani si nimeni nu se joaca cu ei.
    2 5
  • @bah avocatu lu peste
    1. Si Ricci este sub Max ca ritm de calificari si de cursa ! Dar macar i se dau sanse, nu este tratat ca si numar doi ! Si uite ce face daca primeste sanse !
    2. Corect, Hamilton si Vettel sunt superiori coechipierilor. Punct. Dar nici sa-i umilesti pe Bottas si Kimi transformandu-i in umplutura !
    2 6
  • Intreaba-l pe Massa care testa piese pentru Ferrari in cursa in loc sa-si faca propria cursa. Oare cum putea arata el ca e mai bun decat coechipierul ne intrebam noi atunci....
    3 3
  • Massa s-a batut la titlu pana la un moment dat in 2007, iar in 2008 a pierdut in fata lui Hamilton doar prin doua imense ghinioane, Ungaria si Singapore ! Si nu l-a impiedicat nimeni sa se bata. Dupa accidentul din 2009 s-a pierdut ca pilot si nu si-a mai revenit, era normal sa devina scutierul lui Alonso. Exemplul tau este nereprezentativ.
    Bottas si Kimi insa, au fost folositi inca de la inceputul campionatului trecut ca si testeri, iar situatia se pare ca se repeta si anul asta.
    1 2
  • votkanen
    votkanen acuzat de hartuire sexuala
    3 3
  • http://www.autoracing.com.br/f1-raikkonen-alega-chantagem-apos-acusacao-de-assedio-sexual/
    2 1
  • Vreo duduie vrea bani castigati usor?
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru