Hamilton aprobă noul regulament pentru comunicaţii radio: "Va fi ca în karting"

de Daniel Popescu
Joi, 18.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton este de acord cu restricţionarea comunicaţiilor radio şi consideră că piloţii vor concura la fel ca în karting.

Esential 22 de puncte este diferenta dintre Nico Rosberg si Lewis Hamilton in clasamentul general
6 este numarul curselor care au mai ramas pana la foinalul sezonului
FIA a decis să restricţioneze puternic comunicaţiile radio între ingineri şi piloţi, iar o listă completă a mesajelor interzise a evidenţiat că participanţii nu mai pot afla informaţii despre performanţele rivalilor nici măcar prin intermediul pancartelor.

Aflat în lupta pentru titlul mondial, Lewis Hamilton consideră că măsură este una corectă şi că piloţii vor avea de înfruntat probleme asemănătoare cu cele întâmpinate anterior în karting.

"Când eşti pe circuit ai întotdeauna grijă la pneuri şi încerci să găseşti echilibrul perfect, iar uneori nu există un echilibru perfect în privinţa rapidităţii cu care mergi prin viraje. Pierzi un pic de timp ici şi colo şi nu eşti pe deplin conştient de asta.

Tot ce ştii este că diferenţa se micşorează şi de aceea uneori ceri ajutorul inginerilor. Dar îmi place că acum suntem pe cont propriu, pentru că aşa era şi în karting", a declarat britanicul pentru postul de televiziune SkySports.

Coechipierul său Nico Rosberg şi-a exprimat de asemenea opinia că schimbările sunt pozitive, iar germanul a adăugat că soluţia este una bună pentru că rivalul său să nu mai fie avantajat în lupta pentru victorie.

"Depinde de noi să ne asigurăm că ajungem la finalul cursei cu combustibil şi că ne luptăm individual pentru poziţie. De exemplu, a existat o cursă în care eram în spatele lui Hamilton şi încercam să depăşesc, iar inginerii lui au făcut o treabă grozavă, pentru că îi spuneau să facă ce făceam şi eu. Aşa că eram întotdeauna în aceeaşi poziţie şi nu puteam face o diferenţă", a precizat el.

Via SkySports

Comentarii (13)

  • Ce arogant a devenit neamtul hotoman:dupa ce a reusit sa tina pasul cu Hamilton in unele curse doar pentru ca a avut acces la setarile britanicului acum indrazneste sa afirme cu nerusinare ca nu a reusit sa-l depaseasca pe britanic din cauza inginerilor.Asta a devenit mai antipatic decat vitelusul
    26 16
  • @89: Hamilton a declarat in multe ocazii ca studia datele coechipierilor pentru a intelege unde acestia erau mai buni, asta in timp ce nici un coechipier nu a facut asa ceva. Ca dovada ca Hamilton fara datele alea, nu o sa mai aiba nici un avantaj, de fapt o sa fie cel mai dezavantajat de aceste schimbari. Cat despre antipatie, doar prostii cred in acestea.
    11 17
  • Adevarul este ca Hamilton este poate cel mai prost pilot, prin prisma declaratiilor. Da o sa fie ca in karting, cand masinile de Formula 1 o sa fie masini de karting, adica niciodata. Evident ca nu se bucura de aceste schimbari, deh nu-l avantajeaza dar nici nu-i destept incat sa declara ceva inteligent gen: Sa vedem cum o sa fie cursele si dupa ai vom vedea cum sau cat de bune au fost aceste schimbari. El... el nu poate declara ceva inteligent, n-a parut niciodata capabil de asa ceva, era de astept s-o dea cu prostia inainte. Imi si inchipui o declaratie dupa cursa din Singapoare: "Rosberg a primit un cadou, lipsa informatiilor"... Unde nu-i minte, vai de picioare...
    9 22
  • F1 din 1990
    Va fi sau nu ca in karting - atunci cand esti platit cu milioane de euro si concurezi cu cel mai bun material din F1, trebuie sa demonstrezi ca ai valoare si ca te descurci si fara ajutorul oamenilor de la boxe. Deocamdata, nu ne putem pronunta care pilot va fi avantajat sau nu. Fiecare pilot ca-i convine sau nu schimbarea aceasta de regulament , va declara ca este o masura f buna, cum sa spui- mie nu-mi place pt. ca inginerul imi spuea exact ce sa fac, urmarea datele prin telemetrie, ref. la motor, unitatea electronica, frane si alte componente. Acum, fiecare o spune in felul lui.
    7 4
  • Cei care dadeau mereu informatii despre masini si rivali erau Mercedes si Red Bull. Nu cred ca vor fi dezavantajati sau vor pierde ceva timp sesizabil dar va fi mai incomod...
    2 3
  • rosberg a fost avantajat mult mai mult de comunicatile radio decat Hamilton.Hamilton desi vorbea mult cu echipa in timpul curselor nu prea a ascultat sfaturile echipei spre deosebire de neamtul hotoman care a fost avertizat adesea sa aiba grija la consumul de combustibil si a primit multe alte sfaturi.Cat despre setarile de pe monoposturi este evident ca lui Hamilton nu are cum sa-i foloseasca prea mult setarile unui pilot care mai mereu in antrenamentele de vineri e mai lent cu zecimi bune ... deci neamtul e cel ce profita de accesul la datele colegului de echipa si nu-i cum pretind unii pe aici
    11 5
  • Una e sa studiezi datele telemetrice ale colegului si alta e sa ii studiezi SETARILE monopostului...ai grija...e o mica mare diferenta :)
    4 4
  • Te asteptam la FERRARI-acolo este locul tau-noul campion.
    3 4
  • Hamilton de data asta, chiar stie ce vorbeste, dar mi-e teama ca planurile mercedes chiar sunt diabolice si britanicul va pierde din nou, cine il contesta pe lewis sa se uite un pic la cursele acestuia din antecamera f1.
    5 3
  • cristi
    sunt fan Hamilton de cand a venit in F1 2007! regula trebuia sa fie in vigoare de la inceputul anului! nu acum! din cate stiu regulile ''jocului'' nu se schimba pe parcurs...o sa fie foarte interesant!!! Go Hamilton!!!!!!!!!! P.S. oricum Hamilton la batut pe jegul de Rosberg pe unde la intalnit!
    3 6
  • Observ ca Hamilton are niste fani care ii seamana complet :)...artagosi, calomniatori, fara prejudecati multe....si mai putin calibrati psihic....Ce naiba, abtineti-va cu vocabularul asta de sant!
    PS: Nu sunt fanul lui Rosberg, doar ma uit la curse.
    3 2
  • cristi
    sunt fanRosberg de cand a venit in F1 ! regula trebuia sa fie in vigoare de la inceputul anului! nu acum! din cate stiu regulile ''jocului'' nu se schimba pe parcurs...o sa fie foarte interesant!!! Go Rosberg!!!!!!!!!! P.S. oricum Rosberg la batut pe Hamilton pe unde la intalnit!
    2 0
  • mi se pare ca test driver mi-a ”plastografiat semnatura” mai sus :)))... dar si-a luat mult manute rosii...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru