Hamilton: "Ar fi un dezastru ca Alonso să nu mai câştige niciun titlu"

de Daniel Popescu
Vineri, 24.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton înţelege motivele pentru care Fernando Alonso a părăsit Ferrari pentru McLaren şi consideră că ar fi un dezastru pentru Formula 1 că spaniolul să nu mai câştige niciun titlu mondial.

Ar fi o tragedie ca Alonso să-şi încheie cariera fără să adauge un trofeu la cele două titluri ale sale.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Fernando Alonso a părăsit Scuderia Ferrari după cinci ani şi a revenit la McLaren, însă alegerea acestuia nu a fost una inspirată: McLaren traversează un debut modest de sezon în care nu a obţinut niciun punct, în timp ce Ferrari a înregistrat progrese vizibile şi luptă cu Mercedes pentru victorii.

Lewis Hamilton îi ia apărarea spaniolului şi afirma că ar fi o tragedie pentru Formula 1 ca Alonso nu mai câştige niciun titlu mondial.

"Fernando a stat la Ferrari cinci ani fără să aibă un monopost cu care să poată câştiga titlul. Nu ştiu ce s-a întâmplat între ei, dar el s-a săturat şi a decis să plece în altă parte. Este păcat pentru el că în anul următor monopostul Ferrari este incredibil. Ar fi o tragedie să-şi încheie cariera fără să adauge un trofeu la cele două titluri ale sale, pentru că sigur asta nu s-ar întâmpla din cauza pilotajului său", a declarat el în cadrul unui editorial publicat pentru BBC.

Pentru binele lui Alonso, sper să revină cât mai repede posibil în frunte.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
În acest context, Hamilton susţine că speră ca Alonso să revină în fruntea grilei de start şi îl caracterizează drept unul dintre cele mai buni piloţi din istoria competiţiei.

"Pentru binele lui Alonso, sper să revină cât mai repede posibil în frunte, acolo unde îi este locul.

Am spus de multe ori că îl privesc ca pe unul dintre cei mai rapizi şi talentaţi rivali şi cred că este unul dintre cei mai buni piloţi pe care i-a văzut Formula 1", a adăugat el.

Via GrandPrix247

Comentarii (16)

  • Alontzo este acolo ude ii e locul !!! Sa nu uitam de acrosajul intentionat al coechipierului pentru a-l ajuta .... un ingamfat care este laudat prea mult !!!
    32 35
  • mda, dezastru.... cume era melodia aia ?
    Cry me river ! oh! cry me a river !

    Hamilton a fost in permanenta mai bun. Ce alt pilot a fost la un pas sa castige campionatul in sezonul de debut si sa termine la egalitate cu mult mai titratul sau coechipier?

    Hamilton este un pilot care va ramane in istorie. Are o atitudine sportiva si isi respecta rivalii. Om si pilot de nota 10
    32 36
  • Si uite asa isi petrece sarmanul Hamilton noptile purtand grija lui Alonso! Ce suflet nobil! A doua zi e chior de somn si nu mai poate semna contractul cu Mercedes. Un ipocrit.
    47 24
  • De prinicipiu il consider pe Ham din nou un ipocrit si sa si motivez:
    Despre ferrari si vettel a spus la fel recent, ca ar fi bine sa fie in frunte ca merita, ca apoi cand peste cateva zile a fost batut de ei, a strigat la inginerul sau de curse, a bufnit deja iesind din monopost, a intors spatele celorlalti in anticamera premierii, etc.
    Daca genul acesta de declaratie venea de la un Alonso, Vettel, Rosberg, sau Massa, oameni integri, ar fi fost de laudat, dar de la Ham este doar un show off de publicitate in contextul caracterului sau.
    35 19
  • adevarat dezastru ... ce era sa pateasca Piquet ca sa se titreze titratul nu era niciun dezastru. Carierele lui Trulli, Massa, Fisichella, care ar fi putut sa fie mult mai bune fara sa fie obligati la statutul de pilot nr 2 sau nimic intr-o intrecere SPORTIVA, nici alea nu sunt dezastre. Nu-mi place atitudinea asta a lui Ham, pe care am vazut-o la mai muta lume, e marinimos cand e sus si se uita de acolo dar daca te ridici si tu e gata sa te improaste cu rahat in loc sa iti recunoasca meritele
    15 19
  • klausnake
    @DRS11
    De departe,unul din cele mai tari comenturi citite aici,pe automarket,you really made my day!
    15 8
  • nimic nou sau special,astia 2 se lauda unul pe altul de ani buni
    16 0
  • Drs si jumbo, voi doi amandoi la un loc adunati toata ipocrizia din univers asupra voastra, multumim Lui Dumnezeu ca v-ati nascut.
    15 8
  • Hamilton si Alonso sunt cei mai buni din F1.Prefer sa vad astfel de declaratii decat cele date de Vettel,Rosberg si Massa care si-au facut un obicei din a-si critica rivalii.Jumbo1974ro inteleg ca nu-ti place Lewis dar sa zici ca unul care i-a stricat intentionat lui Hamilton cursa din Belgia si calificarile din Monaco este integru mi se pare o aberatie totala si o parere lipsita de obiectivitate.
    15 10
  • mobius
    In nota obisnuita, nimic nou deci. Un ipocrit, un caracter de doi bani, exact de Alonso ii pasa lui acum. A uitat cu desavarsire cum i-a furat lui Alonso in 2007 la Hungaroring un pol, este adevarat cu ajutorul lui Ron Dennis. Asa a ajuns sa fie in final la egalitate cu dublul campion. Tot atat de artificial a castigat si in 2008 primul sau titlu, furandu-il lui Massa bineanteles la fel nu de unul singur (recunosc insa ca acel campionat a muncit ceva mai mult). Al doilea titlu castigat i-a fost facut cadou de Mercedes (cu monopostul de anul trecut am mai spus-o si nu numai eu, ar fi castigat orice pilot de pe grila, cu atat mai mult cu cat a fost din nou favorizat de echipa). Va castiga un al treilea titlu tot la pas in conditii similare cu al doilea, si uite cum se ingrijoreaza deja ca el va avea trei titluri iar Alonso doar doua.
    15 18
  • @lcr: Nu-i bai si parerile tale sunt lipsite de obiectivitate altfel nu l-ai atat tot timpul pe Vettel. Si daca tie iti place de "Lewis" nu inseamna ca trebuie ca altora sa le placa de el. Si "Lewis" a stricat cursele multor piloti, daca vrei exemple sa-mi spui.
    10 14
  • @Icr: "ataca" !
    3 13
  • lcr pt.Gigi
    Nu-mi place Vettel dar nici o data nu am zis ca ar avea caracter jalnic si ca ceilalti ar fi persoane integre .. este o mare diferenta in a critica pe cineva si a jigni iar comentarile la adresa lui Hamilton scrise de
    jumbo1974ro si de mobius sunt jignitoare.Stiu ca Hamilton a stricat cursele altor piloti asa cum probabil toti au facut-o dar diferenta este ca Nico Rosberg o face intentionat.
    11 6
  • @Icr: Du-te mah de aici, nu mai stii ce postezi? Cum apare un articol despre Vettel, este primul care incepe cu jignirile. Vrei un link cu propriile tale posturi? Sa nu-mi spui ca suferi de amnezie. Sunt parerile lor la fel de irelevante ca ale tale si ale mele, singura diferenta este ca pe tine te deranjeaza cand altii nu sunt de aceeasi parere ca tine, dar pe tine nu te deranjeaza cand ii jignesti pe altii. Iar asta din pacate, nu arata decat un singur lucru: cat de urat este caracterul tau. Pentru ca ceva ma face sa cred ca nu ai cunoscut nici un pilot din cei care despre care vorbesti, in persoana.

    Sincer sa fiu nici un pilot nu-i perfect sau absolut sau cu un caracter impresionant pentru ca realmente nu exista asa ceva. Vettel a gresit si-a mai si cerut scuze, Alonso a gresit si-a cerut scuze si el, dar Hamilton a mintit si nu si-a cerut scuze dupa si a fost descalificat pentru asta, nu stiu daca stii cursa din Australia, sezonul 2009. Ce sa mai zic de Hamilton in "spygate", celebrul scandal unde zicea ca nu stie nimic si asta dupa ce FIA prezentase email-uri dintre el si Alonso in care discutau despre monopostul Ferrari. Dupa care vine Alonso cu celebrul "crashgate" in care a zis ca n-a stiu nimic, si dupa cum au fost prezentate faptele, Briatore a fost destul de destept incat sa-l tina departe de acel eveniment. Si cred ca mai sunt multe evenimente, cel putin 2011 cand Hamilton i-a stricat nenumarate curse lui Massa si le-a gustat pe toate, altfel nu era ofticat ca l-au penalizat cei de la FIA. Daca stia ca a gresit, accepta asta, dar uite ca nu stie ce inseamna asta. Probabil te indentifici cu el, cine stie iti place caracterul lui sau poate chiar esti ca el. Pana la urma, daca il iei pe "Nu" in brate, este foarte greu sa scapi de el, si pentru asta trebuie curaj, pe care nu pare sa-l ai.

    P.S. Si ar fi cam ciudat ca numai Vettel sa aiba un caracter urat, si restul sa fie perfecti lol. Eu cred ca-s toti cam la fel, cu bune si cu rele.
    7 10
  • lcr pt.Gigi
    Stiu ca in precedentele postari am scris de Vettel ca este un pilot slab care a castigat titlurile din 2010 si 2012 pe nedrept si ca nu-mi place caracterul si declaratile sale ... nu vad nimic jignitor in ce am spus.
    Poate Hamilton nu si-a cerut scuze cand a gresit dar nici Grosjean nu cred ca a facut-o fata de pilotii pe care i-a scos din cursa in Belgia iar scuzele lui Vettel fata de Webber pt. incidentul din Malaysia nu au fost sincere caci peste cateva zile a zis ca nu a gresit asa ca nu mai zi ca Lewis ar avea caracter urat spre deosebire de ceilalti.In incidentele dintre Hamilton si Massa vina a fost impartita si au avut loc din lipsa de concentrare a pilotilor... este absurd sa crezi ca Hamilton i-a stricat intentionat cursele lui Massa.Sunt constient ca Hamilton are aproximativ la fel de multe defecte ca si ceilalti 19 piloti dar unele critice chiar nu sunt fondate.
    Gigi sa stii ca nu m-am legat de caracterul tau sau a altora care au scris pe aici pt. ca nu va cunosc asa ca cred ca mesajul tau a depsit putin limita
    9 4
  • Nu cred ca mutarea la una dintre echipele de top ce tocmai a schimbat motoristul a fost una inspirata,McLaren este o echipa fantastica si Alonso un pilot magnific dar in acest moment potrivire nu are cum sa fie sincer,mai mult se lupta cu masina decat sa o piloteze si pentru un salariu baban sa preferi asta inainte de retragere nu i rau chiar de nu mai castiga curse,de titluri nu mai pomenim
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru