Hamilton câştigă prima luptă cu Rosberg şi va pleca din pole position în Statele Unite. Red Bull învinge Ferrari

de Daniel Popescu
Sambata, 22.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a stabilit pole position-ul pentru cursa de la Austin în faţa coechipierului său Nico Rosberg, în timp ce Red Bull a monopolizat a doua linie a grilei de start în detrimentul Scuderiei Ferrari.

Lewis Hamilton a câştigat o primă luptă cu coechipierul său Nico Rosberg în Marele Premiu al Statelor Unite. Britanicul va pleca din pole position după ce a fost cronometrat cu 1:34.999, fiind cu circa două zecimi de secundă mai rapid decât pilotul german, astfel că are prima şansă la victorie în cursa de duminică.

Mercedes nu a avut niciun rival real în calificări, întrucât Red Bull Racing a monopolizat linia a doua la peste o jumătate de secundă în spatele liderului, prin Daniel Ricciardo şi Max Verstapen. Echipa austriacă se poate însă consola cu faptul că a învins încă o dată Ferrari, întrucât Scuderia pare departe de forma necesară pentru a mai lupta pentru locul doi la constructori: Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel vor pleca doar de pe locurile 5 şi 6 după ce au fost cu peste o secundă mai lenti decât Hamilton.

Urmareste Automarket
Nico Hulkenberg a reuşit un loc 7 pentru Force India în faţa celor doi piloţi de la Williams, în timp ce Carlos Sainz Jr va pleca de pe locul 10 pentru Toro Rosso.
McLaren a avut o nouă sesiune dezamăgitoare, cu Fernando Alonso pe locul 12, în timp ce Jenson Button a fost eliminat încă din prima parte a calificărilor şi va lua startul doar de pe locul 19.

Cursa de la Austin va avea loc duminica cu începere de la ora 22:00, ora României.

Statele UNite - Rezultate Calificări:

Comentarii (24)

  • Cel mai bun timp din toate timpurile...
    16 6
  • 1:39.347 min era recordul lui Vet din 2012.
    16 4
  • So far 58 :VERY GOOD,CHAMP!!!NEVER GIVE UP!!!
    12 6
  • bet mester
    Domnule Popescu,
    Chiar dacă se vor supăra fanii lui Hamilton, realitatea este că acesta va câștiga prima lupta cu Rosberg dacă va termina cursa primul, ca de plecat din prima poziție s-a săturat si el, dovada ca ii tot lasă pe alții să-l depășească la start:)))
    Oricum, monoposturile MB sunt din alt film, nu pierd decât dacă își pun singuri piedică.
    Revenind, ultima gaselnita a caselor de pariuri e legata de start: va rata Hamilton al 5lea start anul acesta sau nu? Rosberg nu se va grăbi să il depășească, ii ajunge locul 2, dar se pariaza ca il va depăși un RBR si poate un Ferrari. Iar cotele sunt mici, dovada ca probabilitatea este mare.
    Însă eu as paria pe alt eveniment: Rosberg nu va termina cursa! Ca va fi un incident la start sau în cursa, o defecțiune sau eroare, neamțul nu va termina.
    Cine se baga?
    16 6
  • inca titlul se joaca....
    9 12
  • lcr pt. bet mester
    Eu cred ca Ricciardo va fi lider dupa primul viraj si va castiga cursa datorita strategiei,monoposturile mercedes vor termina pe 2-3 ordinea depinzand de startul lui Lewis (in Austin depinde mult partea de pe care pleci asa ca s-ar putea sa nu fie depasit de pilotii care au terminat calificarile pe pozitii pare),Perez va termina in fata lui Hulk,echipa Haas rateaza punctele iar celebrul triou Max-Kimi-Seb vor provoca din nou scantei la start .Si vom avea cel putin un SC.
    13 7
  • Vedem maine baieti. Pe mine nu ma mai mira nimic.....
    10 4
  • Mi-am adus aminte de cum i-a aruncat Hamilton șapca lui Rosberg anul trecut. Mâine seara sper sa i-o arunce Rosberg :)))))
    6 18
  • alege alt pseudonim "demn" de tine
    9 4
  • Maine seara sper sa arunce sosia lui DiCaprio cu volanul in fetel:)))))
    5 11
  • eu pariez pe kimi(daca nu e sabotat, evident) si ricci.
    mercedes sper sa se ia la tranta cu max, dar mai in spate..
    9 7
  • S-a terminat cu schimbarile de directie pe perioada de franare. Sa-l vedem acum pe Max. http://www.bbc.co.uk/sport/formula1/37741994
    7 4
  • Bottas si-a prelungit contractul cu Williams pentru inca un an.
    9 1
  • Neamtul a aruncat sapca inapoi marlaneste.Stii proverbul:razbunarea e arma prostului
    12 10
  • daniel
    Un fleac! I-a ciuruit!
    So .... it's hammer time!!!
    3 0
  • kimisor
    iarasi o sa ratez startul...ce sa fac...sunt sabotat de Ferrari...si Vettel pleaca mai bine de la start...asta este...am sevraj :))
    2 3
  • Andrei McLaren F1
    Pariez ca cel putin un pilot Mercedes va rata startul; daca va fi Hamilton, va pierde cursa instantaneu. In cazul in care Rosberg rateaza startul, va fi depasit de Ricci si se va bate cu Max si Kimi pana la finalul cursei. Hulkenberg va fi surclasat in timpul cursei de Williams si poate de Perez, iar apoi va fi o batalie stransa intre Alonso, Sainz si Hulk pentru locul 10. Cea mai mare batalie din coada plutonului va fi intre Button, Magnussen si Grosjean pentru P16.
    1 3
  • "a aruncat inapoi sapca"-Pai cine a aruncat primul cu sapca? Evident. COCALARUL F1. Eu ii dadeam si una dupa ceafa.
    10 13
  • Sunt fan mclaren si Hamilton dar uneori si-o face cu mâna lui, faza cu șapca este nedemna calității de campion mondial F1 si asa gafaia anul trecut dupa cursa de parca ar fi luptat la rovine. Oricum prefer sa câștige in defavoarea lui Rosberg care se afla prin prisma ordinelor mârșave ale teama-ului Mercedes nemeritat pe prima poziție. Oricum ar fi situația se poate răsturna oricând,
    5 8
  • cine sa te inteleaga...ori te contrazici singur ...ori sunt mai multi Hami....foarte ciudat
    7 1
  • kimisor
    ajutorrrr sunt sabotat...cine sterge mesajele?
    0 2
  • vettel
    neamtul ajunge pe 3 dupa start,o sa vedeti :)))
    0 2
  • Daca si acum are probleme la start Hamilton, atunci e clara treaba.
    5 2
  • Anonim
    Eu ma astept sa aiba probleme, la conferinta de presa a spus ca a exersat procedura de start pentru ca ultimele curse a facut greseli si a plecat slab. Ma asteptam sa mearga bine in calificari, dar cursa este altceva si cred ca Rosberg va castiga. Rosberg era mult prea calm in antrenamente, foarte calm, cumpatat in declaratii si foarte politicos la adresa lui Hamilton. Daca este destept stie ca lovitura de gratie trebuie sa i-o dea in cursa si nu in calificari.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru