Hamilton, cel mai rapid în antrenamentele din China. Pilotul Mercedes, urmat în clasament de Raikkonen și Bottas

de Daniel Popescu
Vineri, 13.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp în primele două sesiuni de antrenamente libere de la Shanghai și a fost urmat în clasament de Kimi Raikkonen și Valtteri Bottas.

La numai 5 zile după Marele Premiu al statului Bahrain, piloții au revenit pe circuit la Shanghai cu ocazia primelor sesiuni de antrenamente libere.

În prima sesiune, Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:33.482, iar pilotul echipei Mercedes a fost urmat de Kimi Raikkonen (Ferrari) și coechipierul său Valtteri Bottas. Este însă de remarcat că Hamilton a stabilit cel mai bun timp fără să folosească pneurile ultrasoft, cele mai rapide disponibile în China.

Red Bull și-a trecut în cont locurile 4 și 5 prin Daniel Ricciardo și Max Verstappen, în timp ce Sebastian Vettel (Ferrari) a încheiat pe poziția a șasea. Mai mulți piloți au ieșit în decor pe parcursul sesiunii, inclusiv Verstappen, Hamiltn și Stoffel Vandoorne (McLaren). 

A doua sesiune s-a desfășurat după un scenariu foarte asemănător, iar Hamilton a fost din nou cel mai rapid în fața lui Raikkonen și Bottas. De data aceasta, britanicul a folosit și cauciucurile ultrasoft, iar diferența față de Raikkonen a fost nesemnificativă: doar 0.007 secunde, element care sugerează că Mercedes și Ferrari vor fi foarte apropiate și în acest weekend.

Vettel a progresat până pe poziția a patra, în timp ce Red Bull s-a mulțumit cu locurile 5 și 9 obținute de Verstappen și Ricciardo. Sesiunea a fost afectată pe final de o ploaie ușoară, însă cei mai mulți piloți terminaseră deja programul pentru aceasta sesiune, astfel că efectul negativ a fost minim. 

Calificările pentru Marele Premiu al Chinei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 09:00.

China - Rezultate Antrenamente 1:

China - Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (10)

  • Atentie la Alonso, e fix in mijlocul plutonului.
    3 10
  • bravo, kimi!
    7 6
  • Atentie la Alonso. Si la Vettel. Si la Hamilton. Si la Bottas. Si la Raikkonen. Samd, ati prins ideea.
    4 10
  • Ha,ha,ha...
    1. Hamilton a stabilit timpul de referinta din FP2 folosind pneurile ultra soft, nu cum scrie in articol...dar ma rog, fiecare cu visul lui...

    2. Cat timp Kimi se afla atat de aproape de Lewis, inseamna ca monopostul e ok, deci in mod normal si Vettel trebuie sa fie pe acolo...
    7 3
  • Vet-menajeaza cutia si motorul-calm
    7 2
  • LexRKN
    Hamiltont o sa ramana cu buza umflata anu' asta! Forzza Ferrari!
    1 0
  • lucky70
    @Ha,ha,ha...,poate ar fi cazul sa recitesti tu articolul!
    1 2
  • @lucky70: Ha, ha, ha l-a citit inainte de a fi corectat, pe cand tu l-ai citit dupa ce a fost corectat... evident neavind ambele articole, nu ti-ai da seama cand a fost corectat...
    5 1
  • Stati calmi ca si Hamilton menajeaza monopostul si ascunde adevarata forma la Mercedes, veti vedea in calificari.
    1 2
  • Anonim
    Dezastru la Red Bull...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru