Hamilton, cel mai rapid în antrenamentele din Franța: Red Bull și Ferrari încearcă să țină pasul cu Mercedes

de Daniel Popescu
Vineri, 22.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente de vineri de la Paul Ricard, în timp ce rivalii de la Red Bull și Ferrari au fost la peste 3 zecimi de secundă în spate.

Mercedes a oferit vineri primele indicii că ar putea reveni în lupta pentru victorii după prestațiile mai puțin convingătoare din Monaco și Canada.

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid în prima sesiune după ce a fost cronometrat cu 1:32.273, în timp ce coechipierul său Valtteri Bottas s-a poziționat pe locul doi la 0.14 secunde în spate.

Red Bull Racing a reprezentat principala amenințare, cu Daniel Ricciardo pe locul 3 la 3 zecimi de secundă de lider, în timp ce Ferrari și-a adjudecat următoarele două poziții prin Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel. Max Verstappen a terminat pe 7, în timp ce Renault a avut un debut mai dificil în fața propriilor suporteri: Carlos Sainz și Nico Hulkenberg au terminat pe 11 și, respectiv, 18.

În a doua sesiune, Hamilton a fost ceva mai lent și a fost cronometrat cu 1:32.539, însă a rămas pe prima poziție în fața lui Ricciardo și Verstappen, mai lenți cu peste șapte zecimi de secundă.

Raikkonen și Vettel au ocupat locurile 4 și 5, în timp ce Bottas a terminat pe 7 ca urmare a unor probleme tehnice din cauza cărora a petrecut în garaj ultima jumătate de oră.

Cei de la Renault și-au îmbunătățit ușor performanțele și au terminat pe 11 și 12 prin Nico Hulkenberg și Carlos Sainz.

Franța - Rezultate Antrenamente 1:

Franța - Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (9)

  • Mercedes running "Phase 2.1" engines in French GP

    Mercedes has confirmed it is running its upgraded Formula 1 engine in France and revealed it is a better specification than if it had been used in Canada. It is calling it a "Phase 2.1" engine, explaining that "we would have had a Phase 2 in Canada" and that its High Performance Powertrains division in Brixworth has been able to introduce "added goodness" in the delay.
    5 8
  • According to the Silver Arrows, the new engines, billed as a '2.1' spec, are superior to the units they had planned to introduce two weeks ago in Canada before a fault was detected.
    3 8
  • de fapt punand cele trei sectoare ideale a lui sebastian ferrari se chinuie sa tina pasul cu haas grosjean fiind putin mai lent ca sebastian ,pe aceeasi compozitie de pneuri:)))))de aici ne putem da seama cat de concludente sunt acesti timpi din antrenamentele de vineri:))))))
    6 2
  • concludenti*
    4 1
  • Vettel vs Hamilton vs Ricciardo la pole? Red Bull pleaca foarte bine Vinerea si se pierde pe parcurs, Ferrari sunt invers (cel putin in acest sezon), iar Mercedes intre. Cei de la Mercedes au si probleme cu racirea monopostului, de care cred ca pot profita atat Ferrari cat si Red Bull. Oricum cred ca diferentele din calificari vor fi foarte foarte mici, cel putin dupa FP2, asta era parerea mea.
    4 1
  • Doua incidente ciudate astazi... roata lui Perez, incendiul lui Ericsson. La Sauber este dorit Giovanazzi.
    3 1
  • Ha, ha, dupa depresia de acum doua saptamani, McLaren_Mircea al nostru o tine din orgasm in orgasm !
    3 1
  • Cu toate că Raikkonen spunea că depășirile ar fi imposibile și chiar dacă GP3--ul nu se compară cu F1 îmi doresc ca Duminică să vedem un spectacol ca-n ultimele tururi din cursa acestui sport.
    0 2
  • McLaren cu Alonso si Renault s-au prabusit. Vedeti de ce fanul McLaren tine cu Mercedes?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru