Hamilton, cel mai rapid în ultima zi de teste din Bahrain

de Daniel Popescu
Joi, 10.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a încheiat testele din Bahrain cu cel mai bun timp în faţa lui Jean-Eric Vergne şi Kevin Magnussen, într-o sesiune cu defecţiuni tehnice pentru Ferrari şi Lotus.

A fost o zi lungă, am pilotat tur după tur pentru a analiza pneurile, dar nu este niciodată plictisitor să pilotezi un monopost de Formula 1.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Mercedes a continuat să reprezinte principala forţă şi în ultima zi de teste de pe circuitul Sakhir din Bahrain, de data aceasta prin intermediul lui Lewis Hamilton.

După ce Nico Rosberg a fost cel mai rapid în cursul zilei de marţi, britanicul a îmbunătăţit timpul acestuia cu aproximativ două secunde şi a fost cronometrat cu 1:34.136. În plus, el a parcurs nu mai puţin de 118 tururi, fiind de departe cel mai ocupat pilot al zilei, după ce Rosberg parcursese alte 121 de tururi în prima zi.

Performanţa sa a venit în contextul în care echipa nu a putut evalua monopostul, întrucât ziua a fost dedicată evaluării pneurilor Pirelli.

"A fost o zi lungă, am pilotat tur după tur pentru a analiza pneurile, dar nu este niciodată plictisitor să pilotezi un monopost de Formula 1. Din cauza naturii testului nu am învăţat nimic despre îmbunătăţirea monopostului, dar este util pentru Pirelli şi, implicit, util pentru noi pe termen lung", a declarat el.

Un clasament cu surprize

Esential 118 tururi a parcurs Lewis Hamilton, mai multe decat orice alt pilot
1.421 a fost avansul lui Lewis Hamilton in fata urmatorului clasat
9.596 secunde a fost deficitul lui Romain Grosjean in fata lui Lewis Hamilton
Hamilton a fost urmat în clasamentul general de Jean-Eric Vergne de la Toro Rosso cu un timp bun spre final, în timp ce Kevin Magnussen şi-a adjudecat locul trei pentru McLaren în faţa lui Sergio Perez de la Force India.

Daniel Ricciardo a completat topul pentru Red Bull, în timp ce surpriza zilei a fost locul şase obţinut de Jules Bianchi pentru Marussia. Sauber l-a utilizat pe pilotul de rezervă Giedo van der Garde, care a obţinut un loc şapte.

Probleme pentru Ferrari şi Lotus

Ferrari a fost nevoită să abandoneze prematur sesiunea după numai 12 tururi după ce inginerii au identificat o deteriorare a şasiului. Echipa a folosit în teste şasiul lui Kimi Raikkonen, care a fost avariat în antrenamentele de vineri din Bahrain după ce pilotul finlandez a abordat agresiv bordura din virajul patru.

Alonso s-a poziţionat astfel doar pe locul opt, în faţa unui Marcus Ericsson care a întrerupt de asemenea prematur sesiunea după o defecţiune la sistemul ERS al monopostului Caterham.

Williams a abordat sesiunea cu pilotul de rezervă Felipe Nasr, clasat pe 10 în faţa lui Romain Grosjean.

Francezul a fost ultimul în clasament după ce a parcurs doar 16 tururi într-un ritm cu aproape 10 secunde mai lent decât Hamilton în urma unor probleme la motorul Renault.

Teste Bahrain - Rezultate ziua 2:

 1.  Lewis Hamilton       Mercedes              1m34.136s           118
 2.  Jean-Eric Vergne     Toro Rosso-Renault    1m35.557s  +1.421s  63
 3.  Kevin Magnussen      McLaren-Mercedes      1m36.203s  +2.067s  26
 4.  Sergio Perez         Force India-Mercedes  1m36.586s  +2.450s  62
 5.  Daniel Ricciardo     Red Bull-Renault      1m37.310s  +3.174s  65
 6.  Jules Bianchi        Marussia-Ferrari      1m37.316s  +3.180s  93
 7.  Giedo van der Garde  Sauber-Ferrari        1m37.623s  +3.487s  77
 8.  Fernando Alonso      Ferrari               1m37.912s  +3.776s  12
 9.  Marcus Ericsson      Caterham-Renault      1m39.263s  +5.127s  66
10.  Felipe Nasr          Williams-Mercedes     1m39.879s  +5.743s  64
11.  Romain Grosjean      Lotus-Renault         1m43.732s  +9.596s  16

Comentarii (3)

  • visul meu de-o viata, ferrari la lupta cu caterham ... pentru ultimele locuri

    Alonso revine incet incet la ce facea cand a debutat la Minardi - obiectiv: sa ies penultimul, sa nu iau ultimul loc

    Cum ii mai arde mnezo p'astia care ar face orice sa castige. Orice adica si sa calce in picioare respectul fata de ceilalti. Numai la Singapore daca ma gandesc, e lipsa de respect fata de fiecare de pe pista din partea lui Alonso si lipsa de respect fata de fiecare inginer, mecanic etc. din partea lui Briatore
    9 9
  • e o competitie in care sunt implicati foarte multi oameni nu ograda lu ma-sa
    3 4
  • imibatjo`
    da treaba buna mai face Fernando in masina lui Kimi. Imi aduc aminte, cand Massa gresea masina si se urca in masina lui Alonso il batea pe spani in cursa, cel putin pana interveneau ordinele de echipa
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru