Hamilton, favorit la victorie în Austria după ce a obţinut pole position-ul. Rosberg şi Vettel, penalizaţi cu câte 5 poziţii pe grilă

de Daniel Popescu
Sambata, 02.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obţinut pole position-ul pentru cursa din Austria într-o sesiune afectată de ploaie la capătul căreia Nico Rosberg şi Sebastian Vettel au fost penalizaţi cu câte 5 poziţii.

O serie de accidente şi o ploaie uşoară au generat spectacol peste aşteptări în calificările pentru Marele Premiu al Austriei. Piloţii au folosit pneuri intermediare în primele minute ale ultimei părţi, însă pe măsură ce circuitul s-a uscat au revenit la boxe pentru cauciucuri slick.

Într-o avalanşă de timpi rapizi, Lewis Hamilton a reuşit să termine pe prima poziţie cu 1:07.922 şi l-a devansat cu peste o jumătate de secundă pe coechipierul său Nico Rosberg. Germanul va fi însă retrogradat cu 5 poziţii pe grila de start din cauza înlocuirii cutiei de viteze în urma unui accident major suferit în a treia sesiune de antrenamente după o defecţiune la suspensii.

Urmareste Automarket
Retrogradarea sa îi va permite lui Nico Hulkenberg să ocupe locul 2 pe grilă.
Sebastian Vettel a ocupat poziţia a 4-a, însă germanul va fi de asemenea penalizat cu 5 poziţii pe grilă din cauza înlocuirii cutiei de viteze. Jenson Button a obţinut un spectaculos loc 5 pentru McLaren care ar trebui să se transforme într-un loc 3, în timp ce următoarele poziţii au fost ocupate de Kimi Raikkonen şi Daniel Ricciardo. Valtteri Bottas, Max Verstappen şi Felipe Massa au fost cei mai lenţi în Q3.

A doua sesiune a fost bulversată de o ploaie uşoară care i-a împiedicat pe piloţi să-şi îmbunătăţească timpii în ultimele minute. Esteban Gutierrez (Haas) a fost cel mai lent şi a ocupat locul 11 în faţa unui surprinzător Pascal Wehrlein (Manor) şi a coechipierului său Romain Grosjean. Fernando Alonso a ocupat locul 14 pentru McLaren, în timp ce Carlos Sainz Jr (Toro Rosso) nu a putut ieşi pe circuit din cauza unei defecţiuni la motor suferite în Q1. Într-o situaţie asemănătoare s-a aflat şi Sergio Perez, întrucât pilotul Force India a avut o defecţiune la suspensii.

Prima parte a calificărilor a fost întreruptă timp de aproape 20 de minute în urma unui accident suferit de Daniil Kvyat tot din cauza unei defecţiuni la suspensii. Pilotul Scuderiei Toro Rosso a stabilit doar al 18-lea timp, în faţa cuplului Marcus Ericsson - Felipe Nasr care a ocupat ultima linie a grilei de start pentru Sauber.

Tot în prima parte a calificărilor au mai fost eliminaţi cei doi piloţi ai echipei Renault (Kevin Magnussen şi Jolyon Palmer) şi Rio Haryanto de la Manor.

Marele Premiu al Austriei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00, ora României.

Austria - Rezultate Calificări: 

Comentarii (13)

  • anonim
    bravo BUTON
    15 3
  • bravo VETTEL!
    8 5
  • Sincer nu imi aduc aminte decand nu am mai vazut calificari atat de frumoase.
    1 0
  • razvan
    Rosberg nu va castiga maine.Asta e clar ptr.mine.Campionatul ramane deschis.
    7 5
  • Rosberg
    Nici vetel nu va castiga maine. Deci campionatul ramane inchis. Hamilton va primi penalizari la fiecare motor folosit de-acum inainte. Asa ca Rosberg ramane favoritul.
    13 14
  • Trebuyie tinut cont ca in q2, Vettel cu supersofturi a stabilit timpul cu 2 zecimi mai slab decat cel obtinut de Rosberg pe ultrasoft, nu inteleg de ce Ferrari nu au rulat in q3 cu ultrasoft ci doar cu supersoft, ieseau mai in fata. Le-a fost frica a nu vor avea aderenta pe ud...pfff. Pacat de strategia din q2, toti au facut tururi pe ultrasoft si apoi repede toti s-au luat dupa Vettel si au montat supersofturi.
    In q3 Vettel pe ultrasoft, obtinea locul 2, mda.
    Ma bucur pentru Button dar n-are nicio sansa in cursa. Este aiurea pornirea din spate, de ceva timp numai accidente la start.
    16 2
  • fettel pleaca maine pe super softuri din grila pe cand restu pe ultra soft,sar putea sa aiba alta strategie,oricum o sa stea mai mult pe supersoft, sa vedem maine,o sa fie interesant .
    0 0
  • anonim
    Macar in primele 10 tururi avem spectacol
    10 1
  • balatescu
    ROSBERG NU ESTE UN PILOT DE TOP ! ESTE NEAMT SI MASINA GERMANA , ACUM SI LAUDA TINE CU EL ! OBLIGATORIU ROSBERG TREBUIE SA CISTIGE CAMPIONATUL ! IA SA-I DAI MONOPOSTUL LUI ROSBERG LU ALONSO SAU VETEL SAU LUI RICHARDO SA VEZI ACOLO PILOTAJ !!! DACA CISTIGA CAMPIONATUL ROSBERG , ESTE CAMPION DE CARTON !!!
    2 0
  • scrie ca au avut toti ultra. totusi de ce cedeaza suspensiile?
    3 2
  • Kimi, masinutele alea nu pot fi si ușoare si rezistente. Daca la cele din indicar si nascar se folosesc elemente metalice pentru ramfortarea suspensiei la formula1 acestea sunt in totalitate din carbon si materiale compozite. Au exagerat cu vibratoarele alea, esti condamnat la suspensie rupta daca ai intra semnificativ in zona lor de rulare. Inadmisibil, părerea mea este ca le-au înălțat in mod intenționat, ori testează ceva in mod mârșav, ori își bat joc de F1.
    11 1
  • sebastien
    Aproape toti cei 10 piloti au fost simultan pe prima pozitie in Q3.Button o surpriza foarte placuta iar Kimi trebuie sa traga tare ptr a si mentine locul la Ferrari.O sa fie un start agresiv cu toti pe asfalt de teama vibratoarelor inaltate inutil ptr a si proteja suspeniile.
    0 0
  • Bogdan
    Fantastica pozitia obtinute de Buton. Bravo lui !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru