Hamilton şi Rosberg se contrazic în privinţa ordinelor de echipă de la Hungaroring

de Daniel Popescu
Marti, 29.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au opinii contradictorii cu privire la ordinele de echipă de la Hungaroring. Britanicul insistă că este angajat să concureze, în timp ce germanul consideră că Hamilton ar fi trebuit să respecte ordinele echipei.

Nu este vorba despre autoritate. Sunt angajat să concurez şi să aduc puncte pentru echipă.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton şi Nico Rosberg au intrat în vacanţa de vară din Formula 1 cu o controversă majoră după Marele Premiu al Ungariei, din cauza ordinelor de echipă din timpul cursei.

Hamilton a refuzat să se lase depăşit de Rosberg şi insistă că a procedat corect, în special prin prisma faptului că a plecat în cursă din pitlane, în timp ce germanul fusese în pole position.

"Nu este vorba despre autoritate. Sunt angajat să concurez şi să aduc puncte pentru echipă. De asemenea, sunt angajat şi pentru a fi eu însumi şi pentru a concura din inimă. Nu am început din frunte, ci din pitlane, aşa că nu-mi pot permite să pierd şi altceva. Nu am vrut să cedez niciun punct. Am dat tot ce am putut pentru a fi în frunte şi nu m-am simţit obligat să ajut. Nu cred că am fost crud, doar mi-am făcut treaba", a declarat britanicul citat de publicaţia Daily Telegraph.

Hamilton nu m-a lăsat să trec chiar dacă i s-a ordonat asta, iar asta nu este bine.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
În schimb, Rosberg consideră că nu este bine că Hamilton a refuzat ordinul de echipă, însă a refuzat să spună cum ar fi procedat dacă rolurile ar fi fost inversate.

"Îmi pare rău, dar asta nu este relevant.

Este o ipoteză, ceva teoretic, nu este relevant. Hamilton nu m-a lăsat să trec chiar dacă i s-a ordonat asta, iar asta nu este bine", a precizat el.

Via Daily Telegraph, Motorsport

Comentarii (30)

  • F1 din 1990
    Nico esti un copil trist. Nu ai putut tu sa treci, asa cu nu l-ai putut depasi pe Kyat de la Toro Roso. Cum ai dat de putina ploaie gata, s-a cam terminat smecheria, erai pierdut prin pluton.
    49 12
  • Neamtul rasfatat ar merita sa plece si el ultimul de pe grila vreo 2-3 curse sa vada daca prinde macar locul 5.Mi se pare inadmisibil sa pretinda sa se dea Hamilton ca sa castige el dupa ce echipa la sabotat pe Lewis in 5 din ultimele 6 curse.Oricum trebuie sa fie foarte frustrant sa pleci primul si sa termini in spatele pilotului care pleaca ultimul si in plus sa mai fii depasit pe pista de Verne
    41 14
  • Rosberg esti un gunoi, oare cat ar fi de mandru daca ar iesi campion prin astfel de mojloace, si cand te gandesti ca a plecat din pole, are tupeu tanaru, pacat ca nu-i atunci cand trebuie
    42 17
  • parerea mea este ca hamilton trebuia sa il lase sa treaca, pentru ca anul trecut la kuala lumpur(daca nu ma insel) cand ross brawn i-a zis lui rosberg sa il lase pe hamilton l-a lasat imediat, nu este frumos, dar si hamilton are dreptate, a plecat de la boxe si a ajuns pe podium, cred ca a fost un rezultat peste asteptari
    18 29
  • Daca Nico Rosberg pleca din pliante nu ajungea pe podium dar el plecat din pole nu a fost in stare sa se mentina pe primul loc ba chiar fiind umulit de colegul sau Lewis Hamilton plecat din pliante sa il depaseasca apoi sa primeasca ordin de la echipa sa il lase sa il depaseasca,mergand mai incet pt. ca Rosberg era prea departe de el.Nu era de ajuns ca i-au dat foc la masina trebuia sa l lase si pe Rosberg sa urce pe podium
    30 12
  • Pentru toti cei care insista ca echipa l-a "sabotat" pe hamilton, dandu-i foc la masina. Sunteti in masura egala, PENIBILI si CRETINI.
    34 33
  • Mare atentie, desi nu sunt fan Rosberg sau Mercedes, faptul ca Hamilton l-a tinut pe Rosberg in spate cand neamtu avea pneuri mai bune n-a facut altceva decat sa joace in favoarea lui Alonso si Riciardo. Hamilton n-ar trebui sa se lamenteze atat, anul trecut a beneficiat de toate favorurile cand Rosberg era mai rapid si nu avea nicio problema de ordin tehnic. Roata se intoarce. O sa iasa urat tare la final, acum vede si Ham ce inseamna sa nu fii copilul de suflet al echipei, si inca are f mult pana sa ajunga in situatia pe care o avea Alonso in 2007 la Mclaren!
    21 26
  • Rosberg are dreptate, pentru el si echipa era mai bine sa il lase, el facea 25 de pct si se distanta, echipa facea si ea ceva pct in plus, si nu facea RBR

    DAR sa-i zici la Hamilton sa piarda puncte in favoarea lui Rosberg, cand poate sa recupereze puncte? ... hai serios ... cat de idiot trebuie sa fii sa crezi ca va accepta ... mai mult ...
    conform analizei celor de la skyF1, daca Hamilton era chemat la boxe inaintea lui Rosberg si primea softuri putea sa castige ... deci ii f#ti strategia, dp care ii mai ceri si sa-si cedeze locul ... hai serios ...

    eu il sustin pe Rosberg in lupta pt Titlu ... dar nici chiar asa ...

    http://www1.skysports.com/f1/report/22058/9397796/conclusions-from-the-2014-hungarian-gp

    "And yet, after further reflection, Hamilton might well ask why his own crew why, if they knew that Rosberg was behind him on the road and had to change tyres again, they didn’t call him in for an identical strategy to run to the end on the faster soft tyres and cover off the World Championship leader in the process. Had they done so then Hamilton would probably have won the race too."
    28 6
  • Can citesc ce scrieti aic imi si inchipui o statuie cu hamilton latrand distrus la luna!
    8 23
  • Cine spunea ca este plictiseala in F1? Sa vezi tu "dueluri" intre team mate-uri in a doua jumatate a campionatului, abia astept :)) .
    26 0
  • @Soxy - exact asta m-am intrebat si eu imediat dupa finalul cursei. Daca Mercedes facea acest lucru aveau sanse chiar sa faca o dubla. In felul asta Hamilton nu il mai incetinea pe Rosberg si evitau si ordinele de echipa. Echipa Mercedes are si partea ei de vina in acest incident. Dupa parerea mea au ales o strategie proasta atat pentru Hamilton cat si pentru echipa.
    22 3
  • malasorte
    oare toti pilotii nemti sunt niste fetite cu coaie? inainte vettel acuma nicusor. Se smiorcaia echipei ca nu este lasat sa treaca inainte de zici ca a luat ceva in dos..plus si comentatorii astia romani zici ca-s gay...
    30 4
  • @sheitan - tu nu esti troll esti doar un oarecare hater. Daca nu il suporti pe Hamilton nu inseamna ca esti troll.
    10 4
  • Asa cum a incalcat regulamentul anul trecut, mercedes si anul acesta afiseaza cea mai urata fata a f1, au vrut sa il lucreze si cursa asta pe hamilton numai ca rosberg este neputincios in situatii cat de cat egale, cu toate ca avea avantajul pneurilor, ordinul echipei trebuia sa fie ferm si secret, depaseste-l pe lewis fara mila, cine zice ca hamilton trebuia sa cedeze pozitia sa nu se mai uite la niciun sport vreodata, a dat dovada de barbatie si totodata a ingenunchiat mercedes amg trecand peste ordinul nedrept al unei echipe ce promoveaza fals tocmai egalitatea intre piloti , lewis sa fie convins de aici in colo ca greu va mai prinde si locul 2, din pacate am coborat in era schumacher barrichello.
    23 6
  • gabutamu
    bai fratilor hamilton nu la tinut in spate rosberg nu a fost in stare sa se apropie a spus si hamilton sa se apropie si poate sa treaca dar nu a putut rosberg sa faca asta normal ca no sa incetineasca pt el ce nu a fost clar?
    24 3
  • @calin
    Tie ti s-a parut ca hamilton l-a tinut pe rosberg in spate????? La ce Doamne iarta-ma cursa v-ati uitat ca doar intr-un singur tur cand a schimbat pe soft rosberg a ajuns la maxim 0,4 si ceva sutimi si asta la finalul zonei drs doar ca sa intimideze, pe liniile drepte hamilton se distanta la + peste 1.0 cred ca daca ceda pozitia denigra si mai mult aceasta echipa "mercedes" asa ca mister wolf si lauda sa zica merci ca hamilton a suportat mizeria lor si ar trebui sa isi ceara scuze, asa ceva nu se face. Si inca o parere, daca rosberg tacea era chiar smecher, dar la cum s-a manifestat a elucidat misterul cardasiei cu mercedes, daca ma uit la f1, ma uit sa vad piloti de curse, nu piloti mascote ce cedeaza pozitii.
    24 4
  • Bogdan
    Din 16 comentarii postate doar trei, maxim patru, sunt pertinente. Restul sunt cancanisme de Romania.
    D-aia este tara asta unde este.
    5 18
  • @WickedSick N-ai inteles, eu nu am nimic cu nici un pilot, as putea sa spun ca nu imi place Vettel dar cu restu..... daca imi ofera spectacol .... chiar nu am nimic! Ma bucur cand Alonso si/sau Williams obtin rezultate bune dar ma bucur si cand vad o cursa frumoasa in care castiga Hamilton! Sunt Troll pentru ca imi bat joc de nervii celor care sustin cu infacarare prosteasca un pilot sau altul! Mi-as bate joc si de un Alonsist daca l-as prinde ca sare herghelia as scrie mesaje aiurea si despre Alonso (sunt Alonsist si mi-ar place sa il vad la Williams)!
    Concluzie, sunt departe de a spune ca nu il suport pe Hamilton dar perfect deacord cu afirmatia "nu ii suport loverii" si in concluzie, dat fiind faptul ca se infoaie usor imi place sa ii calc pe nervi!!! Deci sunt troll, nu?
    P.S. Crezi ca mi-a cazut rau ca a trecut Ricciardo de Alonso? nici vorba, crezi ca as fi fost suparat daca ar fi trecut Hamilton de Alonso, nici vorba sunt constient de diferenta valorica intre cele trei echipe si iau lucrurile asa cum sunt! Nu as putea sa il injur pe Ricciardo sau Hamilton pentru ca, in Ungaria, au avut masina mai buna sau mai bine zis mult mai buna decat Ferrari si pana la urma nu este vina nimanui din alta echipa ca Ferrari este incapabila sa construiasca o masina competitiva!
    5 6
  • @Bogdan, si al tau mesaj ce este? Daca am sta toti mai putin sa ii disecam si analizam pe altii poate ca am fi si mai departe! Evolutie nu inseamna sa bagi de vina, evolutie inseamna sa le areti celorlati ce fac gresit si sa incerci sa ii convingi sa nu mai faca!
    4 8
  • Se poate ca din cauza faptului ca sunt multe stiri despre Mercedes/Lewis/Nico sa fi inteles gresit cum ca ai avea o "afinitate" pentru Hamilton. Oricum nu esti cu toate tiglele pe casa :)
    5 1
  • @Sumi7 La Ferrari nu va fi nici o lupta interna. Acolo lucrurile sunt clare. Raikkonen hiberneaza, deja...

    Cat despre Rosberg... Dupa primul SC eu am vazut un Rosberg in pluton care a incercat sa faca o depasire, insa a pierdut doua pozitii. Asta vrea sa iasa campion? Mai astepta... E rapid pentru ca e in aceeasi echipa cu Hamilton si are acces la datele britanicului. Daca o alta echipa va veni cu un monopost la fel de bun ca cel Mercedes, nu stiu daca Rosberg va mai reusi sa tina pasul, mai ales daca adversarul se va numi Alonso sau Vettel. In pluton Rosberg se pierde, e un anonim. De aceea n-a realizat nimic pana la 29 de ani. Are nevoie de o masina clar superioara tuturor celorlalte.
    19 5
  • @WickedSick Doamne fereste, nici macar sa nu indraznesti sa sustii ca as fi cu toate pe casa, nu de alta dar tocmai ce a zburat una de pe casa pe motiv de vant puternic :D Sa sti ca nu am treaba cu tine sau cu alti suporteri logici si coerenti am treaba cu cei carora le lipseste coerenta si in loc sa aiba tigle lipsa , asa cum am eu, au prea multe si ii apasa povara :))
    7 3
  • marius
    sa nu uitam ca hamilton a beneficiat tot timpul de ordine de echipe favorabile, acum ia venit randul sa-l lase pe coechiper in fata si o devenit frustat, sa nu mai vorbim de titlul luat cu japca lui massa, ma uit la f1 de vrei 25 de ani, ordine de echipa au fost si o sa mai fie.
    4 10
  • Mircea F.
    As avea si eu o parere obiectiva (avind in vedere ca nu sunt fanul n imanui; urmaresc F1 doar pentru placerea sportului).
    F1 este un sport de echipa (de cind urmaresc eu exista pilotul nr.1 care trebuie sa cistige iar nr.2 sa-l ajute pe acesta chiar daca nimeni nu mai vrea sa recunoasca asta). Daca ar fi sa judecam interesele echipei Mercedes, ei mizau pe Rosberg(plecare din pole) ca poate cistiga cursa (Hamilton nu avea statistic nici o sansa la victorie plecind de la boxe). Ploaia a incurcat putin socotelile, dar dupa refacerea calculelor echipa a hotarit ca victoria poate fi obtinuta de Rosberg, cerindu-i firesc lui Hamilton sa nu-l incurce pe Rosberg. Din acest punct de vedere Hamilton e cel care a gresit, urmarindu-si interesul personal, prin care echipa a fost privata de victorie (care stim ca inseamna bani). Hamilton a mai gresit si a doua oara fata de echipa cind l-a fortat pe Rosberg sa iasa larg riscind un acrosaj cu riscul de a pierde toate punctele (care si ele inseamna bani).
    In alta ordine de idei, Hamilton nu va putea fi niciodata un om de echipa.
    Oricum, probleme de acest gen vor mai fi pina cind o echipa de F1 va avea doar un singur pilot.
    1 6
  • @marius
    Te uiti de 25 de ani si te uiti degeaba, in toti acesti ani puteai lejer sa inveti un pic de gramatica macar din comentariile altora, asta ca fapt divers pt ca gramatica nu are treaba cu f1 si din cele doua ramuri invatai macar ceva bun, asa le-ai ratat pe amandoua.
    1 5
  • Mie nu imi plac ordinele de echipa, pentru ca denatureaza rezultatul.
    Daca pana acum am considerat ca Mercedes nu a favorizat pe nimeni, cred ca de acum incolo Mercedes il va favoriza pe Rosberg.
    Daca va intrebati de ce, raspunsul e simplu, prin refuzul sau Hamilton a vaduvit echipa de foarte multe milioane de euro aferente celor 10 puncte in plus pierdute duminica.
    Oricum Roseberg s-a dovedit slab atat pentru ca nu a reusit sa-l depaseasca pe Hamilton, cat si pentru ca s-a plans ca Hamilton nu il lasa sa treaca.
    10 3
  • Bogdan
    Am revazut acum cursa si nu pot sa nu remarc ca unii mint cu nerusinare in comentariile pe care le posteaza pe aici.
    In turul 49 Rosberg a fost la 650 ms de Hamilton. Incepand din turul 48 si pana in turul 53 Rosberg a fost in permanenta la mai putin de o secunda in spatele lui Hamilton.
    La singura incercare de de pasire lui Rosberg, Hamilton la scos afara de pe circuit.

    Ceea ce am spus nu constitui o pledoarie in favoarea vreunuia dintre ei, sau in favoarea opiniei cum ca Hamilton ar fi trebuit sa il lase pe Rosberg sa il depaseasca. Am vrut doar sa clarific lucrurile pe care altii au preferat sa le ... minta.
    6 7
  • @bogdan
    Cati ani ai?
    3 4
  • Daca cineve de aici are impresia ca Hamilton (campion mondial si avand un palmares bogat) a venit la Mercedes sa accepte statutul de pilot nr 2 in defavoarea lui Rosberg, se inseala! (este mai rapid evident decat Rosberg, nu cu mult, dar mai rapid, are un palmares mult mai solid si l-a invins pe Rosberg si prin campionatele premergatoare F1) Poate ca echipa a avut de pierdut asa cum spuneti (am fost printre primii de aici care au sustinut ca daca Hamilton il lasa sa treaca atunci Rosberg ar fi castigat cursa, insa acum nu mai sunt convins... nu cred ca mai reusea sa depaseasca pe nimeni din fata probabil avand pneurile terminate-altfel nu se explica neputinta din spatele lui Lewis... sau poate se explica avand in vedere cat s-a chinuit in spatele lui Vergne pe care Alonso si Hamilton ”l-au luat cu fulgi cu tot”...) insa este evident ca Mercedes va fi campoiana mondiala oricum! De aici putem face cateva speculatii:
    1. Daca Wolf a fost sincer de acum incolo (in acest sezon) nu vor mai mai exista ordine de achipa de niciun fel iar cei 2 se vor bate liber!
    2. Daca Wolf minte si Rosberg va fi avantajat discret in ideea ca Hamilton nu se va prinde (hamilton va continua in acest caz sa aiba probleme de fiabilitate mai multe decat Rosberg)
    3. Wolf minte si il vor favoriza pe fata pe Rosberg iar atunci Hamilton va pleca... poate are si clauze in contract care ii permit sa plece inainte de terminarea contractului in astfel de situatii!
    4. Poate Mercedes il sicaneaza pe Hamilton pt a-l determina sa plece deoarece si-l doresc pe Vettel (lucru riscant avand in vedere ca e dominat copios de Ricciardo in acest monet... ) sau pe Alonso (riscuri mai mici ca in cazul lui Vettel) insa Alonso nu va merge acolo pt a fi nr 2 si sa pateasca ce i s-a intamplat lui Hamilton
    2 1
  • Stim cu totii cat de fair e Hamilton in luptele cu Massa cred ca o singura daca a fost vina lui Felipe, dar l-a lecuit Schumacher la Monza in 2011 :)) cand a trebuit sa ii arate Button cum se depaseste un Mercedes din acea vreme mai lent ;)
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru