Hamilton nu este interesat de trofeul pentru cele mai multe pole position-uri într-un sezon

de Daniel Popescu
Vineri, 28.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că nu este interesat că a câştigat deja trofeul pentru cele mai multe pole position-uri obţinute în sezonul 2015, întrucât singurul său obiectiv este titlul mondial.

Esential 10 pole position-uri a obtinut Lewis Hamilton in sezonul 2015
1 pole position si-a asigurat Nico Rosberg pe parcursul acestui sezon
8 etape au mai ramas pana la finalul sezonului 2015
Lewis Hamilton a impresionat în acest sezon prin prestaţiile sale din sesiunile de calificări, întrucât a obţinut 10 pole position-uri în primele 11 etape.

Începând din 2014, FIA acordă un trofeu special pilotului care obţine cel mai mare număr de pole position-uri într-un sezon, iar Hamilton l-a adjudecat deja în condiţiile în care nu mai poate fi ajuns în celelalte opt runde care au mai rămas în acest an.

Cu toate acestea, dublul campion mondial afirmă că nu este interesat de un astfel de trofeu, întrucât singurul său obiectiv este cucerirea titlului mondial.

"Trofeul pentru pole position nu este interesant în mod deosebit.

Obiectivul este câştigarea titlului mondial, dar cu siguranţă este grozav să obţii pole position-uri. Ar renunţa la orice altceva, inclusiv la toate pole-urile şi la trofeul pentru pole, pentru a câştiga titlul mondial, dar sunt cu adevărat bucuros de cum au decurs calificările din acest an. A fost un mare pas înainte", a declarat el.

Hamilton se referă la faptul că anul trecut coechipierul său Nico Rosberg a obţinut performanţe mai bune în calificări. Germanul şi-a adjudecat atunci trofeul pentru pole position, însă în mod surprinzător a dezvăluit că nu l-a primit nici până acum. "Nu am primit niciodată trofeul pentru anul trecut, aşa că nu te aştepta să primeşti un trofeu pentru asta", i-a transmis Rosberg lui Hamilton.

Via GMM

Comentarii (2)

  • serban
    Cu așa mașină și așa coechipier ar fi trebuit să aibă 11 !
    8 10
  • Negroteiul asta e ca *salamul* nostru din Sibiu ... se mira ce a dat peste el !!!
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru