Hamilton: "Nu pot prezice cine va câştiga titlul mondial"

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că Nico Rosberg va reprezenta o ameninţare reală în lupta pentru titlul mondial şi crede că este imposibil de anticipat cine va cuceri trofeul la sfârşitul sezonului.

Esential 75 de puncte a acumulat Lewis Hamilton in primele patru curse ale anului
79 este numarul de puncte obtinute de Nico Rosberg in acelasi interval de timp
Lewis Hamilton este considerat marele favorit la titlul mondial în acest sezon după cele trei victorii consecutive obţinute în Malaysia, Bahrain şi China.

Britanicul insistă însă că Nico Rosberg rămâne o ameninţare reală în lupta pentru titlul mondial, chiar dacă germanul şi-a adjudecat o singură victorie pe fondul abandonului suferit de Hamilton în Australia. În prezent, Rosberg are un avans de patru puncte în clasamentul general.

"Încă am de dus o bătălie uriaşă, trebuie să mă asigur că ştiu toate datele, toate setările şi că fac o treabă mai bună. Rosberg este în continuare la conducerea campionatului şi va fi foarte rapid în fiecare cursă. În plus, sunt atât de multe curse încât nu poţi anticipa ce se va întâmpla", a declarat el.

Pe de altă parte, Hamilton anticipează că rivalii de la Ferrari şi Red Bull Racing îşi vor îmbunătăţi de asemenea performanţele în următoarea perioadă, astfel că mizează pe progrese şi din partrea propriei echipe.

"Ferrari a făcut un pas mare în China.

Nu au acelaşi ritm ca şi noi, dar este impresionant să fii pe locul trei după ce în cursa anterioară ai terminat pe nouă şi 10. Sunt sigur că şi Renault vor îmbunătăţi motorul pentru cursa următoare, aşa că nu putem sta pe loc. Trebuie să îmbunătăţim şi sunt sigur că vom face asta", a adăugat el.

Via SportingLife

Comentarii (17)

  • C Long
    Eu stiu cine va castiga...Mercedes :)
    9 8
  • Ei cine? Tu il vei castiga
    13 7
  • Aroganta britanica.
    E ca si cum vine unul la tine, are un pistol in mana si iti spune "Nu stiu care dintre noi va fi mort in urmatoarele secunde".
    19 12
  • Sa fiti atenti la Hamilton. E talentat ca pilot, dar are si un talent in a-si face singur rau. Campionatul e lung. Aveti incredere in el.
    11 6
  • Singaporezul
    Are o fata de "jucator" de poker(nu am rival).
    4 11
  • @ferr1 lasate de sportul acesta,e si el fairplay sau ce vrei sa spuna ca vettel in 2012:in timp ce noi lucram la monopost rivali erau cu curvele la piscina asta vrei? sa fie si el huiduit la vettel in 2013 la Monza sau poate nu te-ai uitat
    2 4
  • Hamilton e cel mai rapid. Nu spun ca e cel mai bun... pt ca asa cum spunea cineva are momente in care isi face singur rau... Insa si-a facut rau mai ales pt ca nu avea o masina foarte rapida si isi asuma riscuri... uneori intr-adevar parca nu are minte... sau poate a avut doar ghibion. In ceea ce priveste titlul are dreptate! daca i se mai strica masina de 1-2 ori anul asta, eventual se mai "intersecteaza" pe circuit cu un Maldonado si s-a dus titlul... chiar de va castiga 10 curse... Mie mi se pare un act de modestie ce spune nu de aroganta. Si mai e ceva. In timp ce Alonso se bucura dupa ce Massa ii ceda victoria sau dupa "defectiunile si para[etul" unora ca Fisichella sau Piquet Jr., Hamilton se simtea stingher si chiar rusinat anul trecut pe podiumul din Malaysia. Ati auzit vreodata sa il acuze cineva pe Lewis de jocuri de culise? (in afara de comentatorii "avizati" de pe automarket... pt care Niki Lauda sau Bernie Ecclestone sunt senili...) Hamilton se apropie cel mai mult de vb lui Ayrton Senna care supunea: "puneti in masina langa mine pe oricine... " (cu referire desigur la oricine i-ar fi coechipier)
    PS sper sa nu se puna pe petreceri si drumuri repetate SUA-Europa... ca nu ii va mai fi capul la F1... va pilota doar din inertie cu rezultate slabe...
    4 5
  • Il simpatizez pe Hamilton dar nu il idolatrizez! Mi se pare ca are ceva din Ayrton Senna dar are si un mare defact: Senna traia pt curse... erau ratinuea lui de a fi! Pt Hamilton cursele sunt doar o parte din "hedonismul" vietii lui. Vettel mi se pare cel mai aproape de filosofia lui Senna... la inceputul carierei nu avea manager si nu il interesau banii... declara ca singurul aspect care il intereseaza la curse este aspectul sportiv... (ma refer la pasiunea pt curse desigur, Senna fiind si un mare "afacerist" fiind ani buni cel mai bine platit pilot...)
    3 3
  • macarena
    maimuta se viseaza campion mondial :)) aruncati-i o banana poate isi revine :))
    6 13
  • sergiu
    ferrari dupa ce au aratat in china daca vor continua sa inbunatateasca monopostul, vor reveni in lupta cu cei de la mercedes pentru victorii
    15 5
  • Mamaomida
    stiu eu, stiu eu, eu pot prezice
    4 4
  • @sergiu
    nu ai auzit ca in China avu Ferrari nu stiu ce amestec de combustibil miraculos, dar la's ca isi trage si Renault unu la fel. Deci nimic legat de "imbunatatirea monopostului"
    4 11
  • stie ca a comis-o in 2007... in plus este un pic mai mult decat diplomat, daca era alonso sau vettel in locul sau, se vedeau deja campioni! Foarte frumos ca in sfarsit are o masina cu care poate dovedi cine este si sper ca alonso sa aibe urgent o masina egala cu a lui hamilton sa o fure ca in 2008, cat despre raikkonen nu imi doresc sa se acomodeze cu ferrari ca e mai periculos ca o mie de alonsi :))
    7 15
  • Mama Omida@Ciresica
    haoleu!?iti ghiceste baba,da trabuhe sa faci to' dascintecu' si sa vezi ca iasa campion unu' care na mai iesit campion cu Mercedesu' AMG mo!
    3 5
  • pac-pac
    bai X_Zone tu te uiti la F1 exact,ca MIRCEA ala-adica degeaba
    9 2
  • Cred ca X-Zone vede cursele in Xperlia fantagoria!!
    4 2
  • La ce masina au ar fi penibil sa ne apucam de ghicit. Unde era Hamilton in ultimii 4 ani?
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru