Hamilton nu vrea să ajungă la Ferrari: "Senna a devenit legenda fără să concureze în roşu"

de Daniel Popescu
Miercuri, 02.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că nu are niciun interes să concureze pentru Ferrari, întrucât idolul său Ayrton Senna a devenit o legendă fără să concureze în combinezonul Scuderiei.

Îi sun din când în când pe cei de la Ferrari, dar numai pentru că îmi plac maşinilor lor de serie.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a concurat doar pentru McLaren şi Mercedes de la debutul în Formula 1 în 2007, iar britanicul este determinat să continue colaborarea cu echipa germană care în prezent îi oferă cele mai bune şanse să câştige titlul mondial.

Pilotul echipei Mercedes afirmă că nu este interesat să concureze pentru Ferrari în special ca urmare a faptului că idolul său Ayrton Senna nu a avut nevoie de o astfel de echipa pentru a se bucura de prestigiu.

"Îi sun din când în când pe cei de la Ferrari, dar numai pentru că îmi plac maşinilor lor de serie. Când vine vorba despre Formula 1, am vorbit de câteva ori cu Stefano Domenicali (n.r - fostul şef Ferrari), dar nu a fost niciodată ceva serios. Mă simt confortabil cu Mercedes. Toată lumea ştie cât îl admir pe Ayrton Senna, iar el a devenit o legendă fără să piloteze pentru Ferrari", a declarat el pentru publicaţia Wall Street Journal.

De altfel, Hamilton insistă că nu este preocupat de recordul de şapte titluri mondiale pe care îl deţine Michael Schumacher, ci doar de performanţele înregistrate de Senna, care şi-a trecut în cont trei trofee.

"Oamenii mă întreabă mereu dacă vreau să fac ceea ce a făcut Michael Schumacher.

Nu, mă concentrez doar pe ce a făcut Ayrton. Aşa a fost întotdeauna", a adăugat el.

Via GrandPrix247

Comentarii (19)

  • O declaratie de mare valoare! Bravo lui!
    15 33
  • Da ma,dar nu era inganfat ca tine,era serios,mai ai tu 1000 de ani ca sa il ajungi tu pe el
    24 9
  • Praf in ochii
    18 5
  • bogdan
    cocalarul tot cocalar, se compara cu Ayron Senna. NU are nimic in comun cu Senna ca personalitate, comportament etc.

    Probabil se va compara la cele 3 titluri mondiale. ( il va castiga pe numarul 3 acest an, din pacate nu are cine sa il bata) . Dar orice comparatie cu marele brazilian se opreste aici.
    27 12
  • inseamna ca in 2016 se retrage? :))))
    sau anul viitor va ceda de fiecare data locul 1 lui Nico ... ca nici din gresala sa nu aiba 4 titluri ... ?

    il Profesore si Vettel au exagerat ca au luat 4 titluri ... sigur

    :)))))
    16 4
  • in legenda a intrat murind tanar la volan! In istorie sunt toti campionii indiferent in ce combinezon au concurat,deci are locul asigurat!
    18 1
  • serban
    Da măi Hamule, cu mașinile pe care le-ai avut tu, Senna ar fi avut încă 6, 7 campionate pe lângă cele trei. Tu nu te poți compara cu Senna la nimic, tu te poți compara eventual cu Vettel, ambii campioni de carton, până la proba contrarie, zmei cu mașini super și coechipieri varză, aproape zero barat cu mașini normale. Senna a fost mare și cu Toleman și cu Lotus și cu McLaren și cu Williams, tu ? Nu ai Merc la ani lumină de ceilalți, nu ai titluri. Pentru mine ordinea va rămâne în veci aceeași, Senna, Villeneuve, Schumi, tu și Vettel puteți lua câte zece titluri fiecare, că nu veți ajunge în veci la genunchiul celor trei !
    23 13
  • Da, dar Senna facea spectacol, era pilot, Hamilton doar conduce, nu piloteaza. Nu mai sunt pilotii de altadata, duelurile roata la roata de pe vremuri... Ii multumim lui Bernie ca a distrus spectacolul pentru bani.
    15 4
  • @serban
    Cum e Vettel campion de carton ma?El a muncit,Ham nu,Merc nu se compara deloc cu RB V8
    12 13
  • Senna a fost pilot ,ham ai doar un nevertebrat at at pe pista cat si in afara lui
    4 4
  • nu pot sa cred... pe aici comentariile incep sa semene ca ca cele de pe digisport la moto gp... numai specialisti! :)))

    revenind la subiect, declaratie este de complezenta (asa cum declara si Alonso ca se va pensiona de la Ferrari)... pilotii prin natura lor au o fire egoista. Cand castiga toata lumea e a lor, cand pierd isi iau talpasita.... CU SIGURANTA... aproape orice pilot (poate chiar orice pilot) viseaza la FERRARI... dar ce sa caute Hamilton acolo atata timp cat are cea mai rapida masina?!... atunci cand Mercedes nu va mai castiga (pare greu de crezut dar se va intampla si asta... va cadea la fel ca Red Bull) Hamilton va pleca in alta parte... unde? probabil daca va avea cel putin 3 titluri in acel moment (si la o varsta spre 35 ani) isi va dori FERRARI (daca italienii il vor dori)

    PS In 1994, dupa fatidicul inceput de mai, Adriane Galisteu, ultima iubita a lui Ayrton Senna, declara ca pilotul brazilian avea doua visuri: sa aiba un fiu si sa piloteze un monopost pentru Scuderia Ferrari
    9 1
  • Inca ceva... si eu il consider pe Senna cel mai mare pilot al tuturor timpurilor (fara sa fiu fanul lui... in acea perioada eram fan Prost si apoi Mansell). Insa ce nu stiti voi sau va faceti ca nu pricepeti este ca si Ayrton a castigat tot cu cea mai rapida masina de pe grila (e devarat avand 2 ani coechipier pe Prost... insa cine crede ca Rosberg e slab se inseala... e un pilot foarte bun, dar a avut nesansa sa dea de Hamilton)...
    Iar daca eu il consider pe Senna ”capo di tutti capi” in materie de pilotaj (mai bun desigur decat Hamilton... insa va inselati daca credeti ca mult mai bun), sa stiti ca multi dintre cei care au studiat in amanunt istoria F1 pun la indoiala suprematia lui Ayrton... de ex. multi il vad pe Jim Clark cel mai mare (se pare inclusiv Senna avea aceeasi parere)... altii ii vad pe altii in postura asta... mai nou vad ca tipii de pe pitstops insinueaza chiar ca Stefan Bellof era mai rapid decat Senna...
    3 1
  • Ok, hai sa cugetam asupra vorbelor lui Ham. Ca de obicei foloseste cuvinte mari si se compara cu Senna, care este recunoscut un pilot de exceptie pe care toate echipele il voiau in ciuda comportamentului sau foarte inversunat. Era lider intre piloti atat in pe pista cat si in afara acesteia. Hamilton are aceasta titulatura? Deloc.
    Senna era un pilot care trebuia sa castige pe pista singur fara ajutorul tehnologiei, pentru ca asta era epoca informationala de atunci. Hamilton facea spume ca nu se da Schumacher din fata lui si nu putea sa il depaseasca, si acum parerea mea este ca il toaca politic pe la spate pe Rosberg. Am mai amintit de teoria mea a conspiratiilor, incepand cu acel acrosaj de anul trecut dintre Ham si Rosberg.
    Nu vrea la Ferrari pentru ca nici Senna nu a concurat acolo. In primul rand Ferrari nu il vrea pe Hamilton. Nu se potriveste ideologiei de acolo. Dar sa vedem cealalta parte a comparatiei. Senna a concurat intre 1984-2004, perioada in care Ferrari a cunoscut poate cea mai neagra perioada din istoria competitionala. Pana la Schumacher Ferrari era echipa de mijloc de pluton cu mici urme de sclipiri din cand in cand. Deci un pilot care de la inceput a dovedit un potential imens, Senna, cu siguranta nu era interesata sa concureze pentru Ferrari care era cam cum e Mclaren acum sau anul trecut.
    Deci comparatia lui Hamilton cu Senna si modul in care o face cam lasa de dorit in conditiile in care se considera campion si nu copil obisnuit de cartier.
    6 4
  • vyctor7
    Sa te compari cu cel mai bun pilot din istoria F1 deja este prea mult . Doar Michael Shumacher si Jim Clark erau unde aproape de marele Ayrton Senna restul sunt povesti pentru citit cand nu ai ce face.
    4 3
  • Senna Fan
    Jumbo, cateva observatii, cu dorinta de a nu te supara pe mine:
    1. Senna a concural intre 1984 - 1994 (nu 2004). Sunt convins ca a fost o simpla eroare de sriere;
    2. Ferrari a avut o ocazie in 1990, cu Alain Prost, dar a pierdut titlul la Suzuka (vestitul acrosaj, recompensa pentru cel din anul precedent. Cine stie cu adevarat Formula 1 va intelege ce vreau sa spun);
    3. Sena ar fi vrut sa concureze la Ferrari (a marturisit-o chiar el intr-un interviu prin 1992) si sunt convins ca pana la urma acolo ajungea daca nu se intampla nenorocirea dion 1994. Sau cine stie.....

    In rest perfect de acord cu tine: Hamilton este un arogant care nu-si mai vede lungul nasului. Cand ai sub fund o astfel de masina, mai bine taci si castigi, dar evita comentarii de genul acesta pentru a nu da in penibil.
    In 1988 McLaren a avut cea mai buna masina, dar si cei mai buni piloti. Atunci Senna si-a dovedit adevarata valoare, invingundu-l pe Prost care era deja dublu campion (1985, 1986) si care era considerat prim pilot al echipei.

    Din pacate nu mai exista piloti cu valoarea morala de acum 25-30 ani.

    Toate bune si asteptam sa se revitalizeze adevarata Formula 1!!
    13 3
  • Acuma ai sansa sa realizezi care de pe aici chiar urmaresc formula 1 si care doar bat din gura aiurea. Citesc pe aici de caracterul lui Senna:)))))))))))) Cea mai buna gluma. Probabil erati prea tineri sa vedeti conferinte de presa cu el in care invoca divinitatea si faptul ca este singurul ales sa castige curse.

    @jumbo - Ideologia Ferrari e moarta de mult. Hamilton doar trebuie sa ridice mana si ii ofera contractul...
    5 9
  • @ Kyro
    total de acord cu tine
    1. "Îi sun din când în când pe cei de la Ferrari, dar numai pentru că îmi plac maşinilor lor de serie. Când vine vorba despre Formula 1, am vorbit de câteva ori cu Stefano Domenicali (n.r - fostul şef Ferrari), dar nu a fost niciodată ceva serios. Mă simt confortabil cu Mercedes. Toată lumea ştie cât îl admir pe Ayrton Senna, iar el a devenit o legendă fără să piloteze pentru Ferrari"... cititi cu atentie textul si spuneti unde a declarat Hamilton ca nu vrea Ferrari pt ca Senna nu a fost acolo?!... nu observati ca de fapt ca de obicei presa tabloida sau nu ne manipuleaza astfel incat sa vanda pe spinarea noastra?
    2. Senna probabil a fost cel mai mare pilot... dar Senna era era un egoist si un semiparanoic (si aici de acord cu Alex Siclovan de pe pitstops care i-a facut o caracterizare obiectiva lui Justin Wilson... fara romantari emotionale)... dupa tragicul eveniment din 1994 multi au ramas cu pilotajul sublim al brazilianului si au uitat partea mai putin placuta a lui... Senna ca mai toti brazilienii era foarte credincios insa imi permit sa spun ca nu a inteles esenta crestinismului... a spune ca Dumnezeu era cu el in masina sau ca el este cel ales si din aceasta cauza isi permite sa faca orice, e paranoia... orice sfand s-a considerat pe sine, din smerenie, cel mai mare pacatos (asta este esenta crestinismului si nu vanitatile pe cere le avea Ayrton)...
    3. Cine crede ca Hamilton nu a negociat in primavara asta cu Ferrari este un naiv... insa cum sa dea Mercedesul pe un Ferrari cu care ar castiga 3-4 curse pe an si nu ar avea sanse la titlu? Nu stim ce scrie in contractul lui Ham dar cu siguranta sunt niste clauze pe acolo... daca ar fi inteligent si daca contractul i-ar permite ar mai sta la Mercedes acum cand castiga si apoi (daca nu ma insel din 2018) odata cu schimbarea regulamentului (si cand cel mai probabil Mercedes va cadea la fel ca Red Bull) va pleca... unde? oriunde ar pleca s-ar duce la risc (asa cum a venit si la Mercedes... care s-a dovedit o pleasca)... insa are doar dopa alternative real: McLaren (daca ar merge acolo adio Ferrari... nu ar mai avea timp de italieni... ar trece de 35 ani) sau Ferrari (cu care poate ar castiga poate nu... dar si-ar indeplini visul oricarui pilot)
    3 0
  • @ Kyro
    total de acord cu tine
    1. "Îi sun din când în când pe cei de la Ferrari, dar numai pentru că îmi plac maşinilor lor de serie. Când vine vorba despre Formula 1, am vorbit de câteva ori cu Stefano Domenicali (n.r - fostul şef Ferrari), dar nu a fost niciodată ceva serios. Mă simt confortabil cu Mercedes. Toată lumea ştie cât îl admir pe Ayrton Senna, iar el a devenit o legendă fără să piloteze pentru Ferrari"... cititi cu atentie textul si spuneti unde a declarat Hamilton ca nu vrea Ferrari pt ca Senna nu a fost acolo?!... nu observati ca de fapt ca de obicei presa tabloida sau nu ne manipuleaza astfel incat sa vanda pe spinarea noastra?
    2. Senna probabil a fost cel mai mare pilot... dar Senna era era un egoist si un semiparanoic (si aici de acord cu Alex Siclovan de pe pitstops care i-a facut o caracterizare obiectiva lui Justin Wilson... fara romantari emotionale)... dupa tragicul eveniment din 1994 multi au ramas cu pilotajul sublim al brazilianului si au uitat partea mai putin placuta a lui... Senna ca mai toti brazilienii era foarte credincios insa imi permit sa spun ca nu a inteles esenta crestinismului... a spune ca Dumnezeu era cu el in masina sau ca el este cel ales si din aceasta cauza isi permite sa faca orice, e paranoia... orice sfand s-a considerat pe sine, din smerenie, cel mai mare pacatos (asta este esenta crestinismului si nu vanitatile pe cere le avea Ayrton)...
    3. Cine crede ca Hamilton nu a negociat in primavara asta cu Ferrari este un naiv... insa cum sa dea Mercedesul pe un Ferrari cu care ar castiga 3-4 curse pe an si nu ar avea sanse la titlu? Nu stim ce scrie in contractul lui Ham dar cu siguranta sunt niste clauze pe acolo... daca ar fi inteligent si daca contractul i-ar permite ar mai sta la Mercedes acum cand castiga si apoi (daca nu ma insel din 2018) odata cu schimbarea regulamentului (si cand cel mai probabil Mercedes va cadea la fel ca Red Bull) va pleca... unde? oriunde ar pleca s-ar duce la risc (asa cum a venit si la Mercedes... care s-a dovedit o pleasca)... insa are doar dopa alternative real: McLaren (daca ar merge acolo adio Ferrari... nu ar mai avea timp de italieni... ar trece de 35 ani) sau Ferrari (cu care poate ar castiga poate nu... dar si-ar indeplini visul oricarui pilot)
    2 0
  • Duba de la Iasi
    sa fim seriosi....Ferrari e o mare basica dezumflata si expirata. In F1 conteaza DOAR REZULTATELE. Numele nu conteaza in clasament!Orgoliul nemasurat al tifosilor si al echipei de doi lei pe care o sustin nu-i ajuta sa castige titluri. Au istorie?Da, dar istoria se rescrie, si nu de catre cei in rosu. Istorie fac acum altii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru