Hamilton poate deveni campion în Statele Unite, însă Raikkonen este optimist: "Ferrari poate câștiga toate cele 4 curse"

de Daniel Popescu
Marti, 17.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton are posibilitatea să devină campion după cursa din Statele Unite, însă Kimi Raikkonen este încrezător că Ferrari este capabilă să câștige toate cele 4 curse rămase din acest sezon.

Lewis Hamilton are un avans de 59 de puncte în clasamentul general în fața lui Sebastian Vettel cu numai 4 curse înainte de finalul sezonului.

În acest context, Hamilton poate deveni matematic campion mondial dacă va câștiga cursa, iar Vettel termină cel mult pe locul 6, iar un loc 2 va fi de asemenea suficient în cazul în care rivalul său nu termină mai sus de poziția a 9-a, cu condiția ca victoria să nu-i revină lui Valtteri Bottas.

Totuși, rivalii de la Ferrari rămân optimiști că au potențialul de a amâna verdictul, iar Kimi Raikkonen consideră că Scuderia este capabilă să câștige fiecare dintre cele 4 curse rămase din acest sezon.

"Putem câștiga oricare cursă, atât timp cât facem totul cât mai bine posibil. Există o necunoscută, pentru că circuitele sunt diferite. Așa că mergem în fiecare weekend de cursă, începem de la zero și dăm tot ce avem mai bun pentru a evita problemele și greșelile", a explicat el.

În lupta pentru titlul la constructori, Mercedes trebuie doar să obțină mai multe puncte decât Ferrari pentru a-și adjudeca trofeul, însă Raikkonen insistă că Scuderia poate răsturna calculele hârtiei.

"Nu știu ce se va întâmpla, dar știu că vom forța până în ultimul tur al ultimei curse și vom vedea unde suntem.

Nu am avut cele mai bune curse, dar cred că avem viteza necesară pentru a pune lucrurile la punct, iar asta este ceva pozitiv", a adăugat el.

Via Autosport, F1Fanatic

Comentarii (13)

  • Mda,Si marmota.............Bause ceva la momentul declaratiilor.Cum spuse un marinar cu functie:''...cred ca eram sub influenta bauturilor alcoolice...''A descoperit Grappa!Trebuie sa-l credem!!!
    12 14
  • Luca Marmorini ,ex Ferrari a devenit consultant Aston Martin
    13 1
  • a avut noroc cioara maxim anul asta ,si ferrari a recuperat mult fata de aun trecut,sa vedem in 2018..
    14 23
  • Lasati legalele, omul a spus ca pot sa castige cursele nu si campionatele.
    11 3
  • ce putea sa zica,ca nu au nici o sansa! Asa cu a zis Yaz sa referit la curse!
    3 7
  • locuiesc in jungla si vad animale peste tot...cioara imi este superioara
    11 10
  • Lui Vettel ii place mult acest circuit si s-a descurcat bine pe vremea lui V8. Masina Ferrari va hotari soarta lui Vettel in State.
    8 8
  • Asta poate la anul/
    5 4
  • Radu informeaza-te inainte sa scrii.Vitelusul are o singura victorie in Austin iar Hamilton are 4 dintre care prima obtinuta in vremea V8 in sezonul 2012.In acea cursa Hamilton a castigat depasindu-l pe circuit pe vitel desi britanicul avea un Mclaren inferior masinii Red Bull a lui vettel.In concluzie Hamilton este clar superior vitelului pe acest circuit si
    singurile sanse ale neamtului sunt ca fierari sa aiba o masina superioara sau ca Hamilton sa aiba probleme tehnice sau o zi mai nefasta.
    Sper sa nu apara unu sa zica ca circuitul din Mexic este preferatul lui vettel.Acolo in primul gp a facut boacane pe banda pana a pupat zidurile iar anul trecut ne-a oferit frumosul recital de injuraturi.
    13 13
  • Incet incet se trezesc din somn frustratiii si haterii Ferrari si nu numai.....cred ca il cheama Vettel nu "vitelul" si "cioara" cred ca il cheama Hamilton. Dar ce pretentii sa ai daca atata ne duce capul?
    19 5
  • Mclaren ar putea sa anunte Joi noul deal cu Alonso
    2 2
  • Nu cred ca va mai avea Alonso salariu o caruta de bani, dar un cos de bani tot va avea.
    2 2
  • Flavius
    Alonso exact o caruta de bani va castiga. Cat despre declaratiile bautorului de vodca....un acrosaj cu Max?
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru