Hamilton, pole position la Barcelona. Verstappen, locul 4 la debutul pentru Red Bull, Vettel doar pe 6

de Daniel Popescu
Sambata, 14.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obținut pole position-ul pentru Marele Premiu al Spaniei în fața coechipierului său Nico Rosberg, în timp ce Red Bull și-a alocat a doua linie a grilei de start. Sebastian Vettel va pleca doar de pe locul 6.

Lewis Hamilton va avea ocazia să întrerupă dominația lui Nico Rosberg în acest debut de sezon, după ce a reușit să obțină pole position-ul în Marele Premiu al Spaniei. În ciuda unei greșeli de pilotaj în primul tur rapid, campionul mondial a avut un al doilea tur rapid semnificativ mai bun și a fost cronometrat cu 1:22.000. Între timp, Rosberg a fost cu aproape 3 zecimi de secundă mai lent și a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul 2.

Deși antrenamentele libere indicau că Ferrari s-a apropiat amenințător de Mercedes, Scuderia a ocupat doar locurile 5 și 6 prin Kimi Raikkonen și Sebastian Vettel, ambii la peste o secundă în spatele lui Hamilton. Practic, echipa italiană a fost surclasată de ambii piloți ai celor de la Red Bull Racing. Daniel Ricciardo a obținut locul 3, la o secundă în spatele lui Hamilton, în timp ce Max Verstappen a debutat cu un excelent loc 4 pentru Red Bull Racing, după ce inițial părea că va reuși o performanță chiar mai bună.

Urmareste Automarket
Valtteri Bottas a fost al 7-lea pentru Williams în fața lui Carlos Sainz (Toro Rosso) și Sergio Perez (Force India), în timp ce Fernando Alonso a reușit să ajungă în Q3 cu McLaren, însă a fost cel mai lent.

Nico Hulkenberg (Force India) a fost primul sub linie în Q2 și va fi urmat de Jenson Button (McLaren) și Daniil Kvyat (Toro Rosso), în timp ce Romain Grosjean (Haas) va lua startul de pe 14 din fața lui Kevin Magnussen (Renault) și a coechipierului său Esteban Gutierrez.

Marea surpriză a primei părți a calificărilor a fost eliminarea lui Felipe Massa (Williams), care va lua startul de pe locul 18 din spatele lui Jolyon Palmer (Renault).

Ca de obicei, ultimele două linii ale grilei de start sunt ocupate de piloții Sauber și Manor. Marele Premiu al Spaniei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00.

Spania - Rezultate Calificări:

Comentarii (30)

  • ferrari mai slab ca si in antrenamente,varza,varza,varza...
    3 0
  • La antrenamentele libere Mercedes a folosit alte pneuri decat Ferrari. D'aia s-au apropiat "amenintator".
    16 6
  • Daca in testele din iarna Ferrari pareau cam a doua echipa, dati-mi voie sa cred ca daca nu se trezesc, in doua curse s-ar putea sa fie batuti si de baietii de la McLaren. E inadmisibil sa incepi sezonul la 0.4 sec in spatele Mercedes si sa ajungi la 1.2. In conditiile astea, nu stiu ce mai asteapta Arrivabene. Ia-ti frate bagajele si du-te!
    24 9
  • Pentru mine o dezamagire totala setul asta de calificari, dar il felicit pe Kimi un rit frumos, Vettel nu stiu ce a patit ma asteptam la un 3.
    Iar genial a fost Max care a dovidet ca mutarea sa in locul lui Kvyat a fost o idee geniala! Maine va fi o cursa interesanta macar un duel Ferrari vs Red bull daca un duel Mercedes vs Ferrari nu se poate...
    Si desi nu imi place cam are dreptate 91Schumi06...
    14 3
  • Hamilton a mai ramas cu 2 motoare pentru tot restul sezonului....Cred ca Rosberg o sa castige titlul mondial..Daca nu se intampla o minune..
    16 4
  • nu stiu ce le lipseste la ferrari dar lipseste,o sa fie depasiti si de red bull,o sa fie interesant in cursa ..
    1 0
  • Sa vedeti cum Alonso cu motorul Honda termina la mai putin de 20 de secunde de ferraristi :)))
    18 18
  • La Ferrari cand au avut masina performanta au gafat pilotii Ferrari. Acum nu mai au nici masina. Pana la urma. Update-urile puse nu functioneaza. Vin Red Bull peste ei. Mclaren fac pasi inainte. Si seriosi. Alonso duce in Q3 pentru prima data un monopost Mclaren Honda de dupa reuniune. Verstapen confirma. E un real talent. Maine va fi o cursa interesanta.
    21 1
  • @91Schumi06
    Nu stiu daca "baietii" de la Mclaren dar sigur Alonso o sa-i ajunga pe "baietii" de la Ferrari.
    11 9
  • bernie
    Marchione mai spunea ca Ferrari vor incepe sa castige....din Spania..:)))))-teoretic mai au sanse :)))
    11 5
  • Daca in antrenamentele libere cei de la Ferrari erau acolo, aproape de MB acum vantul si-a zis cuvantul, in Spania, se stie, totul se pune pe aerodinamica, s*a vazut clar in calificari efectele subviratorii care erau evidente la monoposturi. La acest capitol cei de la rb stau bine, dar sa vedem ce o sa fie maine. S-ar putea sa aveti o surpriza!
    9 7
  • In ultimu sector , Kimi&Vettel abia mai pot tine masina pe trasa ....dezastru complet.
    1 0
  • Surpriza? Le-ai pus tu ceva in mancare primilor 4 clasati? Speranta...bat-o vina ca lunga mai e.
    9 5
  • Sunt foarte bucuros pentru locul 10 ocupat de Alonso in calificari, dar... sa vedem cursa acuma. Button a fost departe rau, nu stiu daca vor intra in puncte maine.
    6 4
  • Button nu a fost departe rau, uita-te la timpi. A fost si Button in fata lui Alonso la diferenta mica de multe ori, nu e unul mai breaz ca altul la McLaren. McLaren pare sa-si revina dar locul 10 e inca departe de un rezultat demn de McLaren.
    7 5
  • Nu stiu ce puii mei au facut Ferrari dar...slab rau de tot, Hamilton a dovenit ca il poate bate pe Rosberg , din pacate este prea tarziu, doar 2 motoare...plus altre piese pe la mguh si k. Verstappen, bravo, Ricci iar bravo, multe curbe in cursa asta, unde Rbr sta ft bine, se vede upgrade-ul la motor introdus de Renault, au facut bine ce au facut. Ma bucur pt Alonso, prea s-a chinuit anul trecut, Button trebuia sa fie tot langa Alonso.
    1 0
  • bernie
    Exista un tip care posteaza astazi la 18.58 cu nick-ul meu asa cum cred ca a facut-o de cateva luni si cu nick-urile altor useri...Asta demonstreaza ca specimenul respectiv face parte dintr-o foarte mica categorie a caterincilor genetice care supravietuiesc alaturi de Homo Sapiens..DEH MAI GRESESC SI AIA CARE NE-AU CREAT!!!.Cred ca te doare tare rau vietuitoare unineunorala ca esti ceea ce esti...Pe mine nu ma face nick-ul cu care postez pe automarket euglena verde ce esti...Pot oricand posta si cu alt nickname...Revenind la calificari ii transmit cu respect lui 91 Schumi06 ca nu Arrivabenne este de vina ca nu are Ferrari masina cel putin egala cu Mercedes..De unde sa iei fratioare ingineri in aeodinamica???Ca daca s-ar gasi pe toate drumurile toate echipele s-ar bate la titlu...In saptamanile din urma eu am tot repetat ca masinile Mercedes de acum sunt cele mai dominante din istoria F1...Inca exista loc de dezvoltare la ele desi la anul se schimba regulamentul...La Ferrari problema nu e motorul ci aerodinamica de zeci de ani...Ei in motoare au fost buni intotdeauna chiar daca uneori au scos altii motoare putin mai puternice...Cat priveste cursa de maine si campionatul eu sunt convins ca Ferrari va termina in fata RBR..Eu voi paria pe asta....Mai discutam dupa...
    2 2
  • Cel mai important e faptul ca a ajuns in sfarsit McLaren in Q3, de aici se poate vedea ca inca exista speranta sezonul asta pentru ei.
    8 2
  • eu cred ca ii bat ferrari din primele tururi, chit ca cei 2 de la rbull nu se lasa usor.
    sunt dezamagit de haas.
    7 2
  • Mai nu stiu, inainte aveam separanta ca Ricii gresea startul dar vad ca a invatat si el in ultima perioada cum sa o faca.
    1 0
  • Massa nu merita locul la Williams
    1 1
  • Alonso il cam bate pe Button si in calificari si in cursa. Pe masura ce masina aia va fi imbunatatita Alonso va scoate ce trebuie din ea. Lucru pe care Vetel nu o face cu Ferrari. E tot mai clar ca Ricciardo era alegerea corecta pentru Ferrari, nu Vetel. Si era logica. De ce sa-l schimbi pe Arivabene? El nu piloteaza monopostul.
    11 3
  • Eu cred ca aia de la farari vor intra iar unul in altul, la start.
    2 10
  • bernie
    Ferrari au pretentii la titlu, asa dupa cum declara fetel si mai apoi marele bos. Pretentii sunt. Si ceva declaratii ale bautorului de vodca. Cam atat.
    5 8
  • Alonso nu prea il bate pe Button cum il batea Hamilton. Acum se vede ca in 2007 Alonso manca bataie pe bune.
    3 5
  • anul trecut Button a terminat campionatul inaintea lui Alonso.
    3 3
  • Spre bucuria lui Mircea, Mclaren se apropie de Ferrari si e posibil ca pana la finele sezonului sa-i si prinda. Iar Honda mai are 14 jetoane
    1 0
  • Din nou Newey a venit cu ceva genial. Scaderea presiunii in anvelopa cu un dispozitiv montat pe janta, apoi cresterea presiunii la valoarea nominala ceruta de Pirelli. La verificare, totul in regula!
    Pentru neavizati, scaderea presiunii duce la marirea petei de contact a anvelopei cu suprafata de rularea avand ca rezultat o aderenta crescuta. De aici si cele 0,7s pe care le-a castigat RedBull.
    3 1
  • Button a sters pe jos cu Hamilton in 2011. Iar anul trecut nu se poate pune ca Alonso si Button au avut cu ce sa se intreaca, eventual la abandonuri.
    Deocamdata in 2016 avem un fetel care o ia in barba de la Kimi. Si calificari si curse. Alonso il domina pe Button. Destul de copios. Dar inca la Mclaren nu prea se pune. Pana nu au masina.
    6 4
  • Posibil sa fi invetat iar ceva cei de la Redbull, nu este prima data cand fac ceva ilegal si pare ok. La fel si in 2013 cand aveau tractiune foarte buna in curbe si acolo castigau tot avantajul...in 2014 Mercedes aveau probleme cu anvelopele, le uzau foarte rau, un test ilegal si gata nu mai au probleme cu anvelopele...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru