Hamilton, pole position la Suzuka în fața lui Vettel. Raikkonen și Bottas, penalizați cu câte 5 poziții pe grilă

de Daniel Popescu
Sambata, 07.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca de pe primul loc în Marele Premiu al Japoniei și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de Sebastian Vettel, în timp ce Kimi Raikkonen și Valtteri Bottas au fost penalizați cu câte 5 poziții.

Lewis Hamilton continua parcursul bun din ultima perioadă și a stabilit cel mai bun timp în calificările pentru Marele Premiu al Japoniei.

Cronometrat cu  1:27.319, pilotul echipei Mercedes a fost urmat de coechipierul său Valtteri Bottas, însă finlandezul va pleca doar de pe 7 ca urmare a unei penalizări de 5 poziții cauzată de înlocuirea cutiei de viteze.

Această retrogradare îl propulsează pe locul 2 pe Sebastian Vettel, care a fost cu aproape o jumătate de secundă mai lent. Cea de-a doua linie a grilei de start va fi ocupată de Red Bull Racing prin Daniel Ricciardo și Max Verstappen, în timp ce Kimi Raikkonen a stabilit al șaselea timp.

Totuși, și finlandezul celor de la Ferrari este penalizat cu 5 poziții pentru înlocuirea cutiei de viteze, astfel că va pleca doar de pe locul 11.

Force India a ajuns din nou în Q3 cu ambii piloți (Esteban Ocon și Sergio Perez), urmați de Felipe Massa și Fernando Alonso, care a reușit de asemenea să ajungă în ultima parte.

Spaniolul nu se va putea bucura însă de performanță, întrucât va pleca de pe ultimul loc ca urmare a unei penalizări de 35 de poziții. Alți piloți cu penalizări pe grilă sunt Carlos Sainz Jr și Jolyon Palmer, ambii cu câte 20 de poziții.

Japonia - Rezultate Calificări:

Comentarii (31)

  • Lewis Hamilton
    Hammer time!! Kill Ferrari!!
    13 26
  • fierari
    Championul de plastic....scartaie.
    11 22
  • Vettel va fi pe podium.
    12 6
  • Pisica neagra
    Maine il vreau pe Max direct in cutia de viteze a fetitei cu chilotei rosii :)))
    11 29
  • VET nr.1
    maine vor plinge hamiltonistii si mclarenistii :))
    16 8
  • au aparut troolii mclaren...hahaha...ba ,miine este sarbatoare Ferrari sa nu uitati :))
    17 11
  • Vetel nr. 1 da. In padocul ferari. Forza Hamilton!!
    7 15
  • RBR vs FERRARI maine la start, interesant. FERRARI ar trebui sa fie atenta la RBR decat la MERC. Vin din spate destul de tare.
    7 3
  • asa de greu era sa postati timpii si grila de start ???
    9 2
  • Stai tu da 6 sa le fure de undeva? Timpii si grila zic
    1 6
  • Avor Ton Chull
    Pole Position in fiecare cursa din calendar. Suzuka lipsea din palmaresul lui Hamilton. A fost cu 1.7 secunde mai rapid decat vechiul record al lui Schummacher si desi e alta masina, alte reguli, alte pneuri, nu e rau deloc.
    Oricum maine va castiga Vettel pentru ca e un pilot mai bun pe o masina mai proasta.
    12 12
  • Avor Ton Chull
    fetel e un pilot mai slab care atunci cand are masina buna o buseste in alti piloti.
    5 17
  • Carlos Sainz va debuta pentru Renaul incepand cu Marele Premiu Al USA - Austin,Texas
    7 4
  • THAT WAS MIGHTY PACE Lewis.

    Superrrrrr!!!!!!! O jumatate de secunda fatza de Ferrari si o secunda fatza de Red Bull!!!! "That was might pace Lewis".

    Oare pe unde se ascund cei doi maimutoi acuma Chull si Mircea_85 :)))
    5 10
  • Vitzelul rosu
    vitzelul mereu va fi pe podium dar in spatele lui Lewis. Asta daca nu se va acrosa cu Max ;)
    5 13
  • Coxilian
    Sa ne vedem noi fanii #44 si #77 pe primele locuri, inaintea vitelului daunas. FIA nu vrea sa intervina in lupta pt wc, motiv pentru care l-au iertat pe tolomacul daunas de penalizari in 2 etape. Not fucking cool Jean! De ce nu au publicat pana in acest moment filmarea de pe masina lui Stroll? Vitelul sigur avea ceva de ascuns ca doar el a intrat deliberat. Astept cursa de maine apoi ma bucur. Max do ur thing with the red cars :)
    6 16
  • Ai dreptate Coxilian... pe imagine se vede ca Stroll nu are nici macar 1% vina, dar trebuie sa recunoastem ca Vetel a fost oricum foarte discret sa spunem asa. Dupa noua filmare se vede ca Stroll este in totalitate absolvit de vina, dar nici Vettel nu a tras atat de tare stanga cum am crezut dupa cursa, nervos si frustrat crezand ca Vettel a intrat intentionat.
    4 13
  • Cei interesati sa vada analiza turului din Q3 a lui Lewis si Vettel a celor de la Sky cu Rosberg invitat pot sa vada aici:

    https://www.youtube.com/watch?v=eSH4dZ_0S1Y
    5 7
  • Exista o analiza si a unui post spaniol cu De la Rosa invitat in care analizeaza in paralel turul celor 2, si acesta spune ca turul lui Vettel a fost ceva mai bun decat a lui Lewis dar ca diferenta a facut-o temperatura mai rece a asfaltului ce a favorizat Mercedes si ca maparea de Q3 a lui Mercedes si Ferrari este mai apropiata ca timp adus pe un tur decat anticipeaza multi dintre noi, sub 0.3 pe tur cum este in general asteptat. Motorul Ferrari 2017 nu mai pierde decat foarte putin chiar si in Q3 mode fata de Mercedes si ca nu explica in totalitate numarul atat de mare de pole-uri a lui Hamilton strict pentru acest an 2017. Pur si simplu Lewis e mai in calificari.
    4 6
  • @https://www.youtube.com/watch?v=eSH4dZ_0S1Y: Cum spunea si Rosberg... modul Q3 ajuta mai mult stiti voi, si el stie mai bine. Fara acel mode Hamilton sau Bottas nu cred ca erau in prima linie.

    Cei de la McLaren au avut o discutie cu cei de la Renault si vor reclama anumite echipe (in speta Mercedes) despre folosirea uleului in camera de combustie, probabil cei de la Renault nu se descurca cu acest aspect.
    8 3
  • Ce bre, struguri-s acri? Sa mori tu ca ferari nu are Q3 mode!! Ce sa zice Red Bull! Panarama tot panarama e.
    2 6
  • @lol

    Discutia cu uleiul este deja veche, si in 2017 oricum Ferrari a avut mai mutl de beneficiat de faza cu uleiul.
    Oricum Mclaren si Renault pot sa latre cat or vrea ei, sa fim seriosi cine mai baga in seama ce spune Mclaren? Cand il aud pe Zak Brown ca ei ar fi dispusi sa renunte la o parte din banii cuveniti pentru echipele mai mici, ma intreb omul acesta pe ce lume traieste. Oricum vor primi foarte putini bani din 2021 in colo prin prisma locurilor ocupate de Mclaren la constructori intre 2013-2020. El incearca acuma sa faca ca Mercedes, Ferrari si Red Bull sa nu mai primeasca atatia bani, pentru ca Mclaren sincer nu prea are ce sa primeasca la urmatoarea negociere. Nu zic ca este un lucru rau ca echipele mai mici sa primeasca mai multi bani in defavoarea celor mai puternice, mereu am sustinut acest lucru, detestand Ferrari pentru tratamentul preferential, dar ma apuca rasul cand Mclaren crede ca la urmatoarea negociere, prin prisma locurilor la constructori intre 2013-2020, mai poate fi socotita o echipa mare. Asa si Williams poate fi socotita o echipa mare.
    2 7
  • Va referiti la filmare asta cu Stroll? https://www.youtube.com/watch?v=fAWMzEFksYs

    Conform celor de la Sky.. Stroll nu se incadra in viraj, si nu l-a vazut nici pe Vettel si nici pe Grosjean care venea din spate. Whitting a zis ca se astepta ca Stroll sa fie mai atent.
    7 2
  • @Mclaren_Mircea_1984: Scuze dar nu stiu de ce ai crezut ca m-am adresat tie.

    "https://www.motorsport.com/f1/news/mclaren-wants-fia-to-get-tougher-on-oil-burn-962732/"
    2 2
  • Suparare mare pe Palmer saracul, cei de la Renault scapa de el, si-l aduc pe Sainz... incepand de cursa urmatoare. Revine si Kvyat, care va face echipa cu Gasly. Palmer cica spera la un loc la Williams looooool, du-te mah de aici
    7 0
  • Pole Hamilton! Iar i-a plimbat-o prin gura lui Fetel loool! Implicit fanilor lui! FORZA LEWIS!!
    5 13
  • Ca Mclaren a cerut clarificari privind folosirea uleiului ars am citit.. Da nu stiu de ce lol a speculat ca Mclaren ar fi discutat despre asta cu Renault cand nici macar Jonathan Noble n-a sugerat asta
    2 4
  • Da ma, Hamilton. Hamilton, Vettel, care-o fi... 'dujmanii' lui Alonso sa prospere ... titluri fara numar, fara numar
    0 5
  • Vettel ii presat tare din spate. Cum anul asta nu.i prea mai ies starturile, mare lucru sa nu gafeze... again
    Il vad pe podium, dar in spatele lui Lewis.
    1 0
  • MIRCEA 84 SA NU TE SINUCIZI MAINE :))
    2 0
  • Si ambele campionate s-au terminat :P Bravo pentru Hamilton si bravo pentru Mercedes, Ferrari sunt pe nicaieri.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru