Hamilton, pole position în Canada. Rosberg, la un pas să-l detroneze pe britanic

de Daniel Popescu
Sambata, 11.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obţinut pole position-ul pentru cursa de la Montreal pentru un avans de numai 0.062 secunde în faţa lui Nico Rosberg, în timp ce Sebastian Vettel va pleca de pe locul 3.

Lewis Hamilton a confirmat forma bună din antrenamentele de vineri şi a obţinut sâmbătă pole position-ul pentru Marele Premiu al Canadei. Pilotul echipei Mercedes a fost cronometrat cu 1:12.812 şi l-a învins cu numai 0.062 secunde pe coechipierul său Nico Rosberg. Germanul a încercat un ultim tur rapid, însă a comis o eroare şi a renunţat la tur.

Sebastian Vettel a ocupat locul 3 la mai puţin de două zecimi de secundă în spatele lui Hamilton, în timp ce Red Bull şi-a adjudecat următoarele două poziţii prin Daniel Ricciardo şi Max Verstappen. Kimi Raikkonen a ocupat doar locul 6 pentru Ferrari în faţa celor doi piloţi Williams (Valtteri Bottas şi Felipe Massa), în timp ce Nico Hulkenberg a terminat pe 9 în faţa lui Fernando Alonso (McLaren).

Urmareste Automarket
Sergio Perez a ocupat locul 11 pentru Force India în faţa lui Jenson Button (McLaren) şi a lui Daniil Kvyat (Toro Rosso), care va fi penalizat cu 3 poziţii pe grila de start.
În spatele său s-au poziţionat cei doi piloţi Haas şi Carlos Sainz, care a "raşchetat" monopostul Toro Rosso de zidul de beton de pe linia de start-sosire.

Renault a fost eliminată încă din prima parte a calificărilor, cu Jolyon Palmer pe locul 17, în timp ce Kevin Magnussen nu a putut lua startul în urma unui accident suferit în ultima sesiune de antrenamente care a afectat semnificativ monopostul. Pascal Wehrlein (Manor) a reuşit să ocupe locul 18 în faţa celor doi piloţi Sauber şi a coechipierului său Rio Haryanto, care a suferit un accident în finalul Q1.

Marele Premiu al Canadei va avea loc duminică cu începere de la ora 21:00.

Canada - Rezultate Calificări:

Comentarii (19)

  • In 22 de ani, de cand urmaresc F1, eu n-am vazut echipa sa domine in halul asta!!! 41 de pole-uri in 44 de curse??? Da-o dracului de treaba...
    26 5
  • Zilele trecute vroiam sa-i contrazic (de ce nu sa-i cert) pe cei ce-l criticau pe Raikkonen si cereau retragerea finlandezului... bine ca am tacut fiindca "o imagine face cat 1000 de cuvinte" si diferenta de aproape 6 zecimi de secunda fata de coechipier nu poate fi scuzata nici daca s-ar inventa si pune accent pe povesti de genul "Vettel e avantajat de echipa".
    14 2
  • Nu ma asteptam ca Vettel sa fie atat de aproape de ambii piloti Mercedes, bravo lui cat si bravo ambilor piloti Mercedes. Ferrari din pacate au un mare handicap in persoana lui Allison care din motive personale (adica moartea sotiei) este concentrat (mai mult sau mai putin) mai putin pe monopostul actual si mai mult pe situatia emotionala a copiilor lui. Este foarte posibil sa plece in cursul sezonului de Ferrari din acest motiv. Totusi, cei de la Ferrari inca lucreaza la dezvoltarea acestui monopost, sa vedem daca vor tine pasul cu restul echipelor. Pana acuma au fost mai mult sau mai putin departe de cei de la Mercedes, dar sezonul nu s-a terminat inca, sa vedem pasul urmator, adica cursa de maine. Despre Raikkonen prefer sa nu zic nimic, este foarte... dezinteresat. Pur si simplu nu-si da silinta, cel putin cursa din Monaco a fost... eh dezamagitoare. Personal, cred ca este timpul sa-l schimbe si nu neg, nume disponibile sau piloti interesati de locul lui... sunt destui.
    13 2
  • eu vad ca iar nu l-au bagat pe kimi decat o tura. asa faceau s cu alonso, ala dadea 2 ture in q3.
    iti dai seama ce ingineri ii da.. bine ca nu mai vorbesc in italiana cu el cum faceau in trecut. trebuia sa dea de mult pe ferrari in judecata pt tratamentul asta "preferential".
    9 4
  • Au mai fost perioade in care o formatie domina tot.(ferrarii-schumi -bar, ...). Timpi de acum ne arata ca atat fer cat si red s-au apropiat. SA VEDEM MAINE CURSA, STRATEGII , cu toate ca 30 de ani de f1 spun ca... le jeux sont faits
    7 1
  • In timpul cursei va ploua .....sa speram ca o sa avem spectacol,,...
    7 0
  • bubușor
    nu, Ferrari nu a dominat așa. Ferrari a avut ani, chiar cu Schumacher, când acesta a câștigat la limită.
    Mercedes domină radical. Cred că ar domina și cu piloți aduși din liga a 8-a. Chiar dacă nu există liga aia. :)
    8 1
  • bubușor
    Moare spectacolul cu așa o dominare Mercedes. Mi-a plăcut cursa în care Mercedes a zburat în prima tură. A fost o cursă interesantă.
    Iar Schumacher mi-a plăcut mult în perioada 1998-2000, când a luptat fenomenal pentru victorii.
    6 0
  • profesore, nu dominau in halul asta! cat despre Raikkonen... nu l-a lucrat nimeni.In China au preferat, de asemenea, sa iasa in finalul Q3 si au prins un singur tur cronometrat.
    8 4
  • bubușor
    Asta spun și eu, acuma e o dominare groaznică. Eu urmăresc F1 din 1986 (atunci am văzut prima cursă la maghiari), dar nu am văzut așa o dominare a unui motor. Credeam că dominarea Red Bull a fost exagerată, dar nu, Mercedes exagerează mai bine.
    7 1
  • F1_Fan
    @Profu: Ai uitat un "s". Cei de la Mercedes au cel mai bun pachet in acest moment, bravo lor! Restul?.. Sa puna mana la treaba si sa-i bata, daca pot. Daca nu... shit happens.
    6 0
  • e lucrat kimi. lui i se dau ingineri si strategii sh.
    azi l-au bagat doar o tura/1 singur set de pneuri, a mai prins si trafic. vettel, la fel ca si alonsi, 2 tururi/seturi de pneuri.
    mi-e scarba de ferrari.
    5 7
  • @schumi9
    Te uiti la f1 de 22 de ani si nu intelegi nimic ...acuzi ca domina mb si nu stiu ce bla bla bla, nu cred ca mercedes va domina cat a dominat ferrari cu schumacher csnd au luat vreo 70 de mii de titluri! ...te-ai uitat de 22 de ani degeaba, macar mercedes lasa pilotii sa se lupte liber, nu exista in cadrul echipei o maimuta ca barrichello sa castige nu stiu cine.
    7 6
  • Raikonnen nu este deloc lucrat de Ferrari, nu mai vorbiti prostii, calificarile nu au fost niciodata punctul lui forte nici la Lotus desi la ce experienta are...pfff. Aratati-mi unde in cursa de la Barcelona, a fost avantajat Vettel.
    8 1
  • bernie
    @91 Schumi06....sunt de acord cu tine...Inca de la inceputul sezonului observand ca nici Ferrarii si nici altcineva nu s-au apropriat amenintator de Mercedes am ajuns la concluzia ca este cea mai dominanta masina din istoria F1...Si inca mai au potential de dezvoltare [mai redus ce-i drept ]...Desi nu sunt fanul nimanui din tot ce reprezinta Mercedes in F1 la momentul actual ar trebui sa ne bucuram totusi ca suntem contemporani cu fenomenul si traim intens [ unii pozitiv, altii invers ] acesti ani cu asemenea progrese in tehnologie...Chiar daca vremea marilor campioni si a celor mai frumoase dueluri pe pista se pare ca a apus ptr totdeauna totusi avem de vazut si alte lucruri interesante in F1 cum ar fi noile tehnologi,.strategiile adaptabilitatea echipelor in toata componenta lor la noile cerinte ale unor sefi ai motorsportului care se pare ca sunt depasiti de fenomen de cativa ani incoace din diverse motive...referitor la slaba clasare a unor piloti cum ar fi Kimi, eu cred ca diferenta s-a facut datorita setarilor de cursa ptr ca la fel ca la Monaco vremea va fi imprevizibila si poate Kimi nedorind sa repete episodul Monacocand probabil a avut masina seta ptr circuit uscat si-a setat masina ptr ploaie stiut fiind faptul ca el nu performeaza pe ploaie ca si alti piloti de altfel...
    3 2
  • Imi place circuitul, imi place ca s-au mai strans un pic randurile in fata , iar daca va si ploua o sa fie si mai palpitant.
    Zidul campionilor este aproape si asa cum a spus si ieri Vettel, " eu am facut cunostinta cu el azi, asa ca maine pass" .
    Una peste alta, sunt convins ca vrem spectacol cu totii si nu o cursa la care sa atipim cu totii, mai ales ca ploua si la noi in tara :).
    Have fun all!

    Aaa si da, forza Ferrari :P!
    5 0
  • Stie cineva cam ce timp a scos McLaren in simularea de cursa din FP2 ?
    0 0
  • Te uiti frumos la timpii din fp2 si te prinzi:)
    1 0
  • Domina mercedes in halul asta pentru ca asa este regulamentul asta unde nu poti sa mai faci mai nimic la motor ma uit de mai bine de 28 de ani si cine tine minte cum aratau masinile la sfarsitul anilor 80 si inceputul anilor 90 fiecare echipa aducea ce inovatie vrea la m asina daca ne uitam de ex la benetton , mclaren, williams ferari nu prea semanau intre ele pe partea de aerodinamica de ex acum pana ala anul cand se lasa liber la dezvolarea motorului se poate schimba multe pana atunci mercedes nu pot fi opriti
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru