Hamilton, pole position în Malaysia în fața lui Raikkonen și Verstappen. Vettel, ultimul loc după o defecțiune tehnică

de Daniel Popescu
Sambata, 30.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Malaysiei după ce i-a surclasat pe Kimi Raikkonen și Max Verstappen. Sebastian Vettel va pleca ultimul in urma unor defecțiuni tehnice apărute în ultima sesiune de antrenamente.

Circuitul de la Sepang găzduiește la sfârșitul acestei săptămâni ultima cursă de Formula 1 din Malaysia, iar Lewis Hamilton are prima șansă să devină ultimul câștigător al uneia dintre cele mai îndrăgite etape asiatice din calendar.

Pilotul echipei Mercedes va pleca din pole position după ce a fost cronometrat cu 1:30.076 și va fi acompaniat în prima linie a grilei de start de Kimi Raikkonen, mai lent cu numai 0.045 secunde.

A doua linie a grilei de start a fost ocupată de Red Bull Racing prin Max Verstappen și Daniel Ricciardo, în timp ce Valtteri Bottas s-a mulțumit doar cu poziția a cincea la volanul monopostului Mercedes. În ultima parte a calificărilor au mai progresat și cei doi piloți McLaren (Stoffel Vandoorne și Fernando Alonso), care vor lua startul de pe pozițiile 7 și 10.

Sebastian Vettel va pleca de pe ultima poziție a grilei de start că urmare a unor defecțiuni tehnice. Problemele au apărut în ultima sesiune de antrenamente libere, când pilotul Scuderiei Ferrari a raportat defecțiuni la sistemul electric.

Ferrari a decis sa înlocuiască unitatea de propulsie in perspectiva calificărilor, însă Vettel a raportat defecțiuni turbo in momentul ieșirii pe circuit și a revenit la boxe înainte de a efectua un tur. Problema nu a putut fi remediata la timp, astfel că Vettel nu a avut nici oportunitate să parcurgă un tur cronometrat.

Marele Premiu al Malaysiei va avea loc duminică cu începere de la ora 10:00, ora României.

Comentarii (55)

  • Incontestabil astazi pilotul, nu masina, a adus pole-ul.
    14 23
  • sunt fan MAX maine,sper sa-l buseasca pe cocalarul de HAM
    33 30
  • Unde e GTS sa vada frustrarile fanilor Ferari? asta vis a vis de comentariul lui de acum 1-2 zile referitor la fani echipei Mclaren.. In alta ordine de idee , daca Hamilton castiga maine va lua o optinue serioasa pentru titlu.
    5 20
  • Echipa tehnica de la Ferrari este plina de papagali, echipa tehnica de la Mercedes au numai oameni talentati. De pilotii Ferrari nu zic nimic pentru ca Singapore si alte curse... sunt in sine exemple, dar echipa tehnica Ferrari este pe nicaieri.
    11 21
  • finger
    Fetel-Baku Karma!!!
    11 13
  • @lol , eu inteleg ca tu esti frustrat da' nu trebuia sa-mi dai vot negativ, tristule :))
    3 18
  • Si uite asa, dupa ce Max, i-a incurcat pe ferraristi cu o cursa in urma, acum motorul lui Vettel a cedat si asta dupa ce a dominat clar antranamentele.
    UIte asa cocalarul va ajunge campion de rahat, nu de carton!
    38 12
  • Lewis Hamilton
    S-a topit norocu' lui Vetel?? Nasol. Fanii lui se fericeau unul pe altul ca in antrenamente Ferari e masina de batut. Asa e, au dreptate. Si a fost batuta.
    9 23
  • @ZZZ: Nu vad nici un fan Ferrari frustrat, chiar daca Vettel pleaca de pe ultima pozitie. Desi tu pari cam frustrat, ciudat nu? Sincer sa fiu ma astept ca cei de la Ferrari sa mearga prost cam in fiecare cursa, pur si simplu nu au oameni talentati pe acolo iar greselile pilotilor sunt... "legendare". Raikkonen va plecat de pe locul 2 si dupa cateva tururi ma astept sa fie mult in spatele primilor 4 piloti pentru ca deh atata poate adica nu poate nimic. Vettel are toate sansele ca la finalul cursei sa fie in fata lui Raikkonen chiar daca pleca din spatele grilei :P
    23 13
  • @GTS - Daca nu vezi niciun fan Ferrari frustrat inseamna ca esti la fel de orb precum stevie wonder si la fel de ipocrit precum conationalii lui Marchionne.Subiect inchis ca nu mi place sa-mi pierd timpul cu persoanele ipocrite
    7 26
  • @ZZZ: Ok, subiect inchis. Te oftica rau manutele alea rosii? Ignora-le nu inseamna nimic :P
    14 3
  • Championu de carton si-a aratat clasa in urma cu doua saptamani cand a comis-o. Eh, acum Karma ii joaca feste, asa-i cand minti la Baku....si dai mereu vina pe altii, cineva acolo Sus vede. Hai Forza Lewis, sa moara dusmanii rosii cu manutze cu tot!!!
    9 31
  • Hammer time!!
    8 16
  • @GTS - asta ai inteles tu? :)) nu ma oftica:)) Manutele alea rosii nu ma oftica deoarece imi indica faptul ca fanii Ferrari imi citesc comentariile si ceea ce este cel mai important imi arata ca multe comentari provoaca reactii de frustrare.Over
    2 18
  • @GTS abia astept sa vad daca cele spuse de tine se concretizeaza la finalul cursei. tare curios sa vad ce se v-a spune atunci. sa fie o cursa interesanta .
    8 0
  • sa vezi ce-l buseste superMAX pe cocalar maine :)))
    16 14
  • cred ca max se v-a arunca tot pe raikko la start. hmmmm......
    13 3
  • Mai apreciabil e un "cel ce se ridica" decat un "cel ce n-a cazut vreodata". De ce credeti ca multi inca il mai apreciaza si-l lauda pe Alonso? R: fiindca a luptat mult in viata lui si inca o mai face. Intorcandu-ma la britanic vs neamt, pe Vettel il privesc ca pe un blestemat (in sensul propiu al cuvantului) in ultimele 2 curse motiv pentru care pe Hamilton il vad campion dar, cum le place unora sa spuna, "campion de hartie".
    10 9
  • ZZZ,maine la final o sa vezi primele doua locuri de un rosu aprins :)))...cu ciorba cum mai stai?
    10 6
  • Vettel a avut la ghinion in 2010 si 2012 ... Ba un Petrov , ba un Grosjean si devii campion mondial nu ? Cat despre Hamilton ori s-a nascut cu norocul in sange ori a facut un pact cu diavolul altfel , nu imi explic bafta asta pe care o are . Dar daca ploua maine , iar Verstappen prinde din nou o " zi mare " s-ar putea sa fie multe resturi de componente in primul viraj . Eu sper sa nu fie lovit nimeni vorba lui Raikkonen.
    20 3
  • Vettel a avut la ghinion in 2010 si 2012 ... Ba un Petrov , ba un Grosjean si devii campion mondial nu ? Cat despre Hamilton ori s-a nascut cu norocul in sange ori a facut un pact cu diavolul altfel , nu imi explic bafta asta pe care o are . Dar daca ploua maine , iar Verstappen prinde din nou o " zi mare " s-ar putea sa fie multe resturi de componente in primul viraj . Eu sper sa nu fie lovit nimeni vorba lui Raikkonen.
    11 3
  • ildottore- Hamilton isi permite sa termine pe oricare din primele 3 locuri maine. Pentru Vetel insa va fi foarte greu si la start deoarece se afla pe ultima pozitie si ce e mai important dupa mine e inconjurat numai de piloti care oricand pot provoca accidente si Vetel risca sa fie implica si el in aceste accidente ca victima colaterala
    4 9
  • Aloooou, Briatore fa ceva!!!! Macar acolo o declaratie salvatoare. E sabotat iarasi ... Rusine McLaren.
    1 6
  • Victor Ponta
    sa vezi ce poc poc face hamlant Duminica in primul viraj,kimi sau max il executa frumos
    7 9
  • @Chull - nu te mai da de jmeker ca tu esti vai de mamitica ta :))) Nu mai arunca dume care nu mai sunt crezute nici de cei de la clasa pregatitoare :))
    1 14
  • Dana Grecu
    hai Mclada...hai baietii :)))
    8 1
  • Daca Vettel are monopostul ok, maine in cursa orice se poate intampla.
    Cu atat mai mult o sa fie mai palpitant cu cat porneste de pe ultima pozitie. Ferrari vor utiliza motorul upgradat pentru Vettel la aceasta cursa, motor pe care voiau sa-l utilizeze abia in Suzuka,
    Diferentele fiind atat de mici intre primele patru locuri se vor da batalii mari in fata, timp in care Vettel va putea sa-i ajunga din urma, cu atat mai mult cu cat pe acest circuit avem doua linii drepte foarte lungi.
    11 1
  • zzz-ule,lasa-te de f1,ca tu esti fan ciorba de potroace
    6 3
  • Gidea Limba
    hai Alonso :)))
    9 2
  • Tariceanu lula mica
    kimi in primele 5 ture ajunge pe 6-7
    7 13
  • Poate are loc o furtuna maine ... si castiga Alonso . Acest comentariu este un pamflet si trebuie tratat ca atare.
    10 1
  • @ Chull Ciorba de potroace e buna pentru tine.sa te trezesti din betia victoriei care te-a cuprins dupa aceste calificari :)) mergi si viseaza la 1-2 -ul de maine , tristule :))
    3 9
  • Maine-poimaine Mircea84 o sa isi lanseze un volum cu titlul " Traiesc si respir pentru a vedea cum cade Ferrari " . Nu stiu cati vor fi la lansare poate unul - doi de prin Ciad in rest...
    PS
    Si daca Max o sa intre in Hamilton ce o sa faca ? Ii va sari la gat si va uita cat bine a facut echipei Mercedes.
    15 0
  • Mad max tzine tare interiorul si bum-bum roata in roata cu Kimi :))... and Kimi is moaning: "He pushed me out of the track", engineer: "Understood Kimi, reporting it to Charlie", Kimi: "He didn't let me enough room" Horner: "Max, they reportet you to Charlie, give back him the position, that you cand overtake him again on track, while he will eating his ice cream through the race when he will feel safe in the second position", Max: "Christian, are you sure that he did not start to eat his ice cream, I'm already faster than him" Horner: "We are not sure Max, we think that he has two ice creams with" Max: "Christian, what the hell does those ice creams containts, he is slowing me down while I don't see Hamilton anymore" Horner: "Maurizzio is starting to become nervous, and with the new tyres, they are preparing a new ice cream for him to tempt him go faster, it looks that a small truck arrived in the Ferrari box, from the back of the track with some kind of fruits icecream", Max:"Understood, l'm concentrating on my race, I cant guess what is in his mind, but he is killing my race, and Vettel is getting bigger and bigger in my mirrors", Horner: "Be aware Max... be aware... they are giving him the same specification of ice cream that they gave him in Hungary".
    4 15
  • Intr-adevar, ideea ca ar mai castiga Alonso o cursa... nu poate fi vb decat de pamflet.
    4 5
  • Daca nu avea probleme cu motorul, Vettel il mananca cu fulgi cu tot pe Lewis in aceste calificari, incredebil cate de prosti pot fi oamenii aia e la Ferrari.
    @Mircea, asa e, Max nici nu i-a scos inj decor anul trecut atat pe Lweis cat si pe Rosberg, te dai mare amator de formula 1 dar uiti detalii importante.
    9 4
  • ....cata durere. iti vine sa plangi cand vezi plicuricii ferrari cum se tanguiesc pe aici. cum se poate sa sufere ei atat cand sunt frumosi si bravi precum vettel? nu mai exista pic de dreptate in lumea asta. bineinteles, daca i se intampla asta lui hamilton , topaiau ca niste guvizi exaltati pe aici. acum le-a ramas sa spere ca il loveste verstapen pe hamilton, un fel de 2 lei speranta.
    3 11
  • Anul asta daca nu se sabotau aiurea, Ferrari putea castiga campionatul la piloti, poate si la constructori dar asta e, prostanaci sunt, prostanaci vor ramane! Au avut cel putin alte 2-3 curse pe care le puteau castiga.
    5 5
  • Eu nu sper ca Max sa il loveasca pe Lewis, ar fi culmea, daca ar face asta, eu l-as scoate cu totul din formula 1.
    6 7
  • Si inca ceva, Lewis va pleca maine ca din tun ca stie cat de atomic e Max, Max il va vedea pe Lewis doar la start. Daca s-ar intampla ceva la start, Lewis nu e Vettel, nu alt manierat, ori izbucneste de nervi si ii crapa fata lui Max, fie incepe cu presiuni la Rbr. Asta nu e vreun fricos de imaturitatea unui pusti complexat, Lewis da la propriu cu ala de pamant.
    4 9
  • sa speram ca macr acuma echipa nu-l mai saboteaza pe kimi. sansa lui sa termine pe primul loc.
    6 5
  • mircea 84,sa vezi ce rid maine cind o sa intre Mad max in cocalarul de ham...si apropo,ce consumi tu maine...este bautura de gay...ce faci te dai de gol?
    8 3
  • Cola rece consum. Zero, green, cherry, normal, oricum... e deja o traditie pentru mine sa deschid un cola rece in momentul startului cand Lewis e in pole sau intra in calificari cand incepe ultimul tur cronomentrat in Q3. Daca eu sunt gay atunci tu este copia flaushata a unui gay. Personal cherry si vanilla mi se par cele mai deosebite la gust de la Cola. Hai ca nu stau sa intru in detalii despre sortimente Cola cu o copie flaushata
    4 11
  • maine vettel va castiga cursa
    9 8
  • Totusi vor urma penalizari si pentru Hamilton sa nu uitam asta dar tot nu prea se echilibreaza balanta datorita incidentului de la Singapore.In conditiile astea titlul nu mai ajunge sa fie jucat pana la Abu Dhabi decat cu speranta ca Lewis nu va termina o cursa.Trist pentru unii.
    6 7
  • Calificari nu au arat decat ca cei de la Ferrari realmente nu au un plan clar despre ce trebuie sa faca desi se tot lauda ca sunt concentrati fiecare cursa. Hamilton a spus tot timpul ca spera ca Vettel sa aiba probleme tehnice, in timp ce Vettel a spus ca fiecare isi vede de treaba lui. Cei de la Ferrari au jucat gresit cartile date, iar acuma la final este mult mult prea tarziu pentru a mai face ceva.

    P.S. Cei de la Sky, au fost politicosi cu Vettel pentru ca stiau ca nu mai conteaza, dupa cursa din Anglia... erau disperati ca acesta sa aiba probleme. Astazi erau curiosi daca toti pilotii il vor incetini pe Vettel maine :P
    7 1
  • Das Muci
    GTS se uita la Sky, ala de la mama lui de acasa, la fel de britanic precum Hamilton si vrea sa vada impartialitate, pentru ca daca muti frigiderul pe Sky Italia, aia crapa de impartialitate. Dar cand fani Ferrari sunt unii ca Chull, e permis si de inteles.
    2 8
  • valy25
    Ce sa intamplat azi cu Ferrari e ghinion curat.
    1 0
  • Cand masina e buna o da soferul in bara, cand soferul de la fierari ar mai putea ceva nu are masina...deh, KARMA
    3 5
  • @mclada84_Mircgay_1984
    sa castige fetel..looooool, asta da umor ;). nu te umizi prea tare
    2 6
  • valy25
    Sa ai ceea mai buna masina si sa incepi de pe ultimul loc ,maine vom vedea se anunta ploaie si citind comentariile de pe Sky sport Italia te apuca optimismul:))))Forzza Ferrari !!!Forza Seb!!!! Forza Kimi!!!!!
    1 1
  • fetitafetel
    Bre loazelor rosii, Toto spunea ca i s-a facut mila de ferari, poate ca in ultima cursa vopseste un Mercedes in rosu, iar pe Lewis il va pune sa imbrace un comn\binezon ferari sa mai castige si macaronarii o cursa...Asta la schimb cu fatalaul de fetel care sa concureze pentru mercedes si sa intre in kimishor.
    4 10
  • vreau o victorie Ferrari prin VET de pe ultimul loc...sa faca hepatita Mircea 84 :))
    4 1
  • @Mclaren_Mircea_1985
    Ai prins pestisorul de aur? Eu zic sa-l mananci. Vetelica nu va termina cursa.
    1 3
  • Uite ca a terminat. :)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru