Hamilton, pole position pe ploaie în China!

de Daniel Popescu
Sambata, 19.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca din pole position in Marele Premiu al Chinei dupa ce a fost cel mai rapid in calificarile desfasurate pe ploaie la Shanghai. Pilotul echipei Mercedes i-a devansat pe rivalii de la Red Bull Racing reprezentati de Daniel Ricciardo si Sebastian Vettel.

Esential 0.595 secunde a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Daniel Ricciardo in calificari
1.283 secunde i-a despartit pe cei doi piloti ai echipei Mercedes, Lewis Hamilton si Nico Rosberg
Lewis Hamilton a obţinut sâmbătă al treilea pole position din acest deut de sezon, după ce a fost cel mai rapid în calificările din cadrul Marelui Premiu al Chinei, desfăşurate pe un circuit umed din cauza ploilor sporadice.

Pilotul echipei Mercedes a fost cronometrat cu 1:53:860, iar principala ameninţare a fost reprezentată de rivalii de la Red Bull Racing. Cvadrupla campioană mondială a demonstrat încă o dată că deţine un monopost competitiv pe circuit umed, iar Daniel Ricciardo a ocupat locul doi în faţă coechipierului său Sebastian Vettel, reuşind astfel cel mai bun rezultat din carieră.

Nico Rosberg a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul patru, element care ar putea influenţa semnificativ clasamentul general după cursa de duminică.

Fernando Alonso a ocupat doar locul cinci pentru Ferrari la aproape două secunde în spatele lui Hamilton şi va fi urmat pe grila de start de cei doi piloţi ai echipei Williams, Felipe Massa şi Valtteri Bottas, în timp ce Nico Hulkenberg (Force India), Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) şi Romain Grosjean. Lotus se află astfel în postura de a lupta pentru prima oară pentru puncte în acest sezon.

Q2: Raikkonen şi Button, eliminaţi

În a doua parte a calificărilor, piloţii au preferat pneurile intermediare, însă sesiunea nu a fost lipsită de surprize.

Kimi Raikkonen a ratat calificarea în ultima parte pentru mai puţin de două zecimi de secundă şi va pleca doar de pe locul 11, din faţă lui Jenson Button de la McLaren.

Daniil Kvyat va fi al 13-lea pentru Toro Rosso şi va fi urmat pe grilă de Adrian Sutil (Sauber), Kevin Magnussen (McLaren) şi Sergio Perez (Force India). McLaren a fost eliminată astfel din Q2 cu ambii piloţi.

Q1: Niciun tur pentru Maldonado

Esteban Gutierrez a ratat accesul în a doua parte a calificărilor şi va pleca de pe locul 17, fiind urmat de piloţii de la Caterham şi Marussia. Kamui Kobayashi (Caterham) a fost din nou cel mai rapid dintre aceştia, în faţa lui Jules Bianchi (Marussia), Marucs Ericsson (Caterham) şi Max Chilton (Marussia).

Pastor Maldonado nu a ieşit deloc pe circuit din cauza unei defecţiuni la motorul Renault. Pilotul echipei Lotus va pleca astfel de pe ultima poziţie a grilei de start, iar penalizarea de cinci locuri dictată pentru provocarea accidentului lui Esteban Gutierrez din Bahrain nu va avea nicio influenţă asupra clasamentului.

Marele Premiu al Chinei va avea loc duminică cu începere de la ora 10:00, ora României.

China - Rezultate calificări:

Marele Premiu al Chinei la TV

În România, Marele Premiu al Chinei se va desfăşura la orele dimineţii, din cauza diferenţei de fus orar de cinci ore dintre cele două ţări. 

Începând din acest sezon, drepturile TV ale Formulei 1 pentru România au fost preluate de Dolce Sport, însă calificările şi cursele pot fi urmărite în ţara noastră şi pe posturile de televiziune RTL şi M1.

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV
Antrenamente 1 vineri, 18 aprilie 05:00 -
Antrenamente 2 vineri, 18 aprilie 09:00 -
Antrenamente 3 sambata, 19 aprilie 06:00 -
Calificari sambata, 19 aprilie 09:00 Dolce Sport, RTL, M1
Cursa duminica, 20 aprilie 10:00 Dolce Sport, RTL, M1

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Comentarii (52)

  • un fleac ...i-a ciuruit :))
    19 17
  • Bogdan
    Nu imi place sa recunosc, dar ce poti sa mai spui cand pozitiile obtinute astazi s-au intamplat pe ploaie?
    Hamilton i-a demolat. Cel putin pe Rosberg. Iar Ricciardo si Vettel ... clar au suplinit diferenta pe care o are RedBull cu talentul lor. Despre Ferrari vorbesc de la sine cele 1.7 secunde diferenta fata de P1.

    Acum sa vedem ce se va intampla in cursa.
    36 4
  • Red Bull au perfomante mai bune in conditii mixte. Mai conteaza si setarile.
    10 2
  • Hamilton
    well done!!!
    15 2
  • coca cola
    Riciardo demoleaza plasticul umflat de Newey!
    35 15
  • unde e ion sa il faca cioroi pe ham care domina anul acesta??? si mircea sa vina cu explicatiile lui obositoare despre Mclaren??
    28 7
  • coca cola
    Servantul care trebuia sa fie nr.2 bate degetica? Pe ploaie? Se poate asa ceva....4 titluri....phhhh
    31 11
  • Average Alonso
    1.777 well done, it's usual for us
    8 11
  • X_xone
    un ciur ... i-a casapit
    9 3
  • GrosJan
    nu mai scapati de Mercedes 5 ani de aici inainte. Congrats Ricci, e la varsta optima pentru performanta in F1 si se vede
    18 4
  • @Mr Doh
    altadata spuneau ca Vettel e de carton si ca Ham e bun. Acum spun ca Vettel a suplinit diferenta cu talentul. Care-i spilu? Pai e un fan Alonso pe acolo care trebuie sa taie din meritul celui aflat in fata indiferent cine e el ca sa il mai scoata din umbra pe Alonso. Nimeni din varf nu e bun daca nu il cheama Alonso. Bleah ..
    14 14
  • Pana acum in calificari Riciardo conduce cu 3-1! Well done! Pana sa te compari cu alte echipe o faci cu propriul coechipier. Deocamdata exceleaza Vettel. Maine vedem acel "21...".......
    11 12
  • Nimic nou, era clar ca Mercedes vor fi in pole, surpriza neplacuta e contraperformanta lui Rosberg! Haide Lewis!
    18 3
  • Ferrari
    In 2014 ploaia scoate in evidenta toate slabiciunile monopostului Ferrari. P5 -P11.....spune tot.
    11 4
  • claudiu
    Unde ești ioane tată? Și acum tot mașina a fost decisivă? Recunoașteți fraților odată că dacă Hamilton are cât de cât o masina competitiva este cel mai bun și pe ploaie si pe uscat și în calificări și în cursă. Ganditi-va numai câte abandonuri a avut la meclaren din cauze tehnice cand conducea cursele? Cat despre vettel ce mai poate fi de comentat.
    18 4
  • Greu start pt Alonso maine, de langa el pleaca fostul coleg, din spate vine alt Williams si Hulkenberg. Hamilton bun si Ricciardo impresioneaza. Speram ca cursa va echilibrata la varf.
    14 0
  • ge-o-rge
    Daca pe ploaie suntem la 1.2 s,poate pe zapada ne mai apropiem un pic.Sa vedeti maine cum trec williams si force india pe langa noi, acum parca a revenit si lotusul.Bine ca, kimi nu a intrat in primi zece(acolo o sa fie si alonso dar va fi mai frustrat ca va fi depasit ,cel putin kimi nici nu o sa fie depasit si nici nu are pe cine sa depaseasca).Ferari a ajuns ca Dinamo in fiecare an se pregateste pentru champions league(anul asta la ratat , se pregateste deja pentru 2015).
    16 3
  • Nu accepta nimeni adevarul. Alo mai bun ca Rai si Ric decat Vet. Frustrare, frustare, frustare
    26 7
  • Rai nu se descurca PE MASINA ASTA. Nu-i vin bine deloc. Masina nu e facuta pentru el, sper doar ca schimbarile care trebuiesc facute la masina ca sa-i vina bine sa fie posibile de facut si pe un singur monopost (al lui) ca daca trebuiesc schimbari prea mari, well, nu vor fi facute
    12 6
  • asa e, daca Kimi mergea lin si cursiv cum facea cu Lotus ai fi zis ca aia e, atata poate, dar la cum topaie cu masina asta stanga dreapta se vede ca nu-i convine neam. Alonso sa zica mersi ca i-a trecut glontu pe la ureche dar a scapat, cel putin anu asta; poate sa revina la ce stie el sa faca cel mai bine - sa joace rolul de vedeta nesatisfacuta
    13 14
  • claudiu
    Unde sunt oare toți fanii super campionului campionilor? A gata știu! Or să apară când o să mai câștige vettel iar o cursă pentru că voi sunteți fani numai la rezultate pozitive. Dacă venea kimi la Red Bull și îl bătea pe campion nu se făceau atât de mult de cacao, de era kimi, dar acum cu rici? Vai de mama lor.
    15 7
  • Singaporezul
    Ricci mai bun ca Vettel ,clar.Sa vedem ce va fi in cursa.Oricum go Vettel.
    17 6
  • necunoscut
    Bine de stiut ca mai sunt si alte masini in afara de Ferari ! Dar cine vrea sa traiasca din amintiri merge inainte pe mana lui Ferari !
    11 7
  • 1. Rosberg pare sa fie afectat psihic de pierderea cursei anterioare... daca situatia se va repeta inca 2-3 curse probabil va dezvolta un ”complex” Hamilton...
    2. Alonso este mai rapid decat Raikkonen. Totusi e clar asa cum s-a mai spus ca Raikkonen nu pare a se intelege cu masina (comite eroare dupa eroare... se lupta cu monopostul)... e posibil sa revina daca va reusi sa rezolve problemele...
    3. Situatie asemanatoare intre Ricciardo si Vettel
    4. Magnussen incepe sa isi arate limitele si nu cred ca are valoare lui Hamilton de la debutul din 2007 (asa cum credea McLaren)
    15 2
  • De la inceputul campionatului Hamilton il bate mar pe Rosberg, Ricciardo pe Vettel, iar Alonso pe Raikkonen.
    Cel mai dureros e pentru Vettel. Oricum nu credeam ca Raikkonen are vreo sansa in fata lui Alonso sau Rosberg in fata lui Hamilton. E adevarat ca fanii lui Kimisor cauta mereu scuze penibile, insa lucrurile sunt clare la Ferrari. Dar Sebica???? 4 titluri la jumatate de secunda de coechipier? Norocul lui Sebi ca n-a venit Ricci la RBR in urma cu vreo 3-4 ani, nu mai era cempion. Cu alea 4 ramane Vettel, nu mai pupa altele. Iar daca-l mai bate mult Ricci, o sa ramana Sebica toata viata la RBR, ca nr. 2.
    17 18
  • Nu mai cautati tot felul de scuze pentru Kimi. E clar ca il bate Alo de il asculta cu urechea. Sa vada cu e sa conduci un Ferrari nu un Lotus care mergea singur...
    Vettel o ia la greu de la Ricciu. Marele campion. Acum probabil vor incepe sa lucreze la masina lui Ric sa poata castiga si Vettel ceva.
    13 16
  • ferricosul
    ai zice ca Vettel nu mai are sanse sa mearga la Ferrari in viitor asa cum se preconiza. Daca il bate Ricci, de ce l-ar mai lua Ferrari? Pai l-ar lua de proasta, asa cum l-au luat si pe Alonso dupa ce a fost batut mar de Hamilton (debutant). Ferrari se uita la titluri indiferent daca sunt de carton Newey sau de ceara Briatore. Acum Ferrari sta si se uita lung cum Hamilton face performanta la Mercedes

    ps: si Rosberg si Button sunt mai buni ca Alonso, sunt mai aproape de Hamilton decat a putut vreodata Alonso sa fie
    13 13
  • Alonso nu a fost batut de Ham. Au terminat la egalitate in conditiile in care Alonso si-a pus toata echipa Mclada in cap...Nici macar asa nu a reusit sa-l invinga Ham. Vreti sau sau nu sa acceptati, CEL MAI BUN PILOT DIN F1 ESTE ALONSO.
    17 29
  • "Alonso nu a fost batut de Ham. Au terminat la egalitate in conditiile in care Alonso si-a pus toata echipa Mclada in cap..."


    hahahahahah. Altceva nu mai zic. Am tot zis dar e greu de admis de alonsisti. Mereti doar de vedeti cursele din 2007 - asta din categoria "daca doriti sa revedeti - si sa plangeti iar"

    ps: asa si Button a cules chiar mai multe puncte decat Hamilton, tot la McLaren (vizuina lui Hamilton). Asta inseamna oare ca Button e mai bun decat ambii, Hamilton si Alonso??
    13 14
  • @F nu mai spune tampenii,cum sa umble la masina lui Ricci,nu exista asa ceva,sau esti adeptul teoriei conspiratiei?
    10 3
  • Deci citind commentariile am ajuns la concluzia asta : Kimi nu s-a acomodat cu masina, nu ii vin bine setarile samd, Vettel in schimb nu are parte de ac tratament printre voi, el e clar mai slab decat Ricci pfff logica e nula!
    14 4
  • Nicole S.
    Hamilton e cel mai bun pilot din F1, incontestabil.
    9 20
  • Ricciardo da clasa la toti !!!! Acum a picat pe Vettel necazu, da' las ca are deja 4 boabe si mai compenseaza la suflet.
    11 12
  • DRAGI SUPORTERI ADEVARATI FANI ,OBIECTIVI F1 ,,sa fim realisti ,primi 6 -8 piloti f1 de top daca li se da masina nr 1 -nr2 ,vor cistiga fara problemee ,este epoca tehnologieii ,pilotii de de top sint foarte ,foarte egali ,pai ce alonso ,veteel ,hamm,au uitat cum se cistiga o cursa in china AI MASINA CSTIGI ,NU AI MASINA STAI SI PRIVESTI LA CONCURENTA ,,,FORTZAA ALONSOOO,,,
    23 7
  • necunoscut
    Daca Alonso aduce 30 000 000 de euro anual, cum ati vrea sa-i faca masina lui Kimi la fel !!!! Sunt sigur ca Kimi e mai inteligent si rapid decat Alonso !!! mai aveti si indoieli unii pe cand Alonso nu a fost in stare sa castige cu punctele lui Masa !!! :)))))))
    2 0
  • necunoscut
    Vetel este cel mai bun pilot de f1 urmat de Hamilton si Kimi
    2 2
  • FERRARI
    eu ca fan FERRARI nu ma intereseaza HAM,RIC,VET etc pe mine ma intereseaza materialul prost furnizat de FERRARI celor mai buni piloti din F1 dar mai ales problemele finlandezului care nu poate pilota masina!
    0 1
  • incomplet. Depinde cu cine pica coechipier. Daca te cheama Vettel si ai coechipier pe Mark si cea mai buna masina castigi. Daca ai pe Ricci coechipier, nu mai castigi ... Daca te cheama Alonso si ai coechipier pe Fisichella si cea mai buna masina (buna de titlu rapida + fiabila) castigi. Daca ai pe Ham coechipier nu mai castigi.

    @troll, la Kimi se vede clar ca nu stapaneste masina asa cum facea la Lotus. Baga asta in considerare si ia-o de la capat cu rationamentul logic, poate de data asta iti iese.
    6 13
  • eu am asteptat sa-i vad pe Kimi si pe Alonso coechipieri. Paote ca pe Renault-ul din 2005 il batea Kimi pe Alonso cine stie. Dar pe Ferrari 2014 e mai bun Alonso si momentan e tot ceea ce conteaza. Mika spunea ca nu o sa se adapteze Alonso pe masina din 2014 dar uite ca e invers
    10 4
  • troll@@ss76intelighentium
    La Vettel nu se vad defectiunile pe care le-a avut de la inceputul sezonului (ai aflat de ce azi in Q1/Q2 a avut timpi mai buni decat Ric si a bulit-o pe final?). De ce nu stapaneste Kimi masina? Ia baga asta in considerare si da un raspuns corect?
    5 3
  • troll@ss76
    +1 thumbs up!
    2 3
  • Dragon
    Este clar Hamilton e cel mai bun ! De cand e in formula 1 a fost invins doar o data de propriul coechipier in 2011 de Button in rest si a demolat toti coechiperii inclusiv pe Alonso in 2007 !
    11 14
  • nu stapaneste (destul) kimi masina pentru ca a fost facuta pentru alonso. Kimi nu are un cuvant de spus acolo, ai vazut ca ii ia Alonso masina cand vrea. Si in 2008 si 2009 au ignorat ce vroia Kimi si au dezvoltat dupa indicatiile lui Massa. Rezultatul a fost ca Massa a fost mai bun dar nu destul sa ia titlul
    6 9
  • sunt fan ferrari si shumacher dar trebuie sa recunosc ca hanilton este singurul pilot care are guts snd skiils si se apropie de stilul lui senna!
    8 10
  • SCUZE AM VRUT SA ZIC HAMILTON!
    4 8
  • Da. Hamilton e cel mai bun pilot din toate timpurile. Alonso e un taximetrist amarat care nici nu trebuie sa fie in F1. Si Ponta e mai sofer decat Alonso.
    Eu vad ca toata lumea incearca sa compare un anumit pilot cu Alonso. Anul trecut se vorbea de Vettel, pe urma de Raikkonen. Chiar nu inteleg de ce incercati sa-i comparati pe toti cu Alonso. Nu faceti decat sa confirmati ca Alonso e un pilot exceptional, poate cel mai bun.
    Daca Alonso era un nimeni prin F1, nu cred ca ati fi incercat sa-i comparati pe altii cu el. Adica nu vad pe cineva sa-l compare pe Hamilton cu... Maldonado.
    13 14
  • SINT FAN ALONSOO,,dar recunosc performansa altor echipe ,,periodeele f1 sint discutabile [ vezi periodele lui kimi ,batan,,alonso, shumi,]alta ERA fratilor trebuie sa te te adaptezi [--- ,dar fara un monopost de top te bati pt q2 ,treuie sa te adaptezi ,piloti de top sint foarte apropiti valoric diferenta o face masina si strategia de echipa,sa speram ca echipele se aliniaza ca si performanta,pt spectacol si cel maai in forma pilot sa cistige [ADICA ALONSOO PT CIRCOTASI ] FORTZAA ALONSOO
    8 10
  • ge-o-rge
    Frate astia care tot spuneti ca Alonso a fost batut de Hamilton in 2007, am vazut eu alt campionat sau voi stati prost cu memoria. Din cate imi aduc aminte a fost 109 la 109 si kimi a castigat cu 110.De unde ati dedus voi ca la batut?
    12 7
  • ge-o-rge
    Hamilton a castigat un singur campionat in anul cand masa a avut o mie de ghinioane(din cate imi aduc aminte o data a abandonat massa cu 3 tururi inainte de final, a fost si accidentul provocat la singapore etc. asa a castigat Hamilton singurul titlu pe care il are).Nu spun ca nu este un pilot bun dar daca ar fi avut mai mult creier poate ar fi avut 2-3 titluri, dar de fiecare data cand a avut masina a cam dat cu ea de garduri.
    9 9
  • Bogdan
    Doresc sa le ofer sansa la "reflectie interioara" celor care au pornit o polemica legata de cat de bun este pilotul pe care il plac ei: afirmatiile voastre sunt egale cu zero in lipsa unei argumentatii. Ele devin poluante pentru cei care citesc acest forum atunci cand i-au forma unor atacuri la persoana si nu au o valoare mai mare decat barfele tatelor din piata sau galcevelor dintre copii de gradinita pentru care Rambo e mai tare decat Terminatorul, sau Batman decat Captain America.

    Haideti sa depasim acest nivel.
    20 7
  • Vettel
    Stati linistiti ca Vettel termina cursa inaintea lui Ricciardo asta al vostru,oricum Mercedes is cu o clasa peste acum.
    1 5
  • bogdanele
    ai gresit site-ul tata, aici despre asta vorbim iti place sau nu
    waw, ce sa zic, 109 si 109 vai vai vai asta e singurul criteriu pentru cine inca nu poate sa accepte realitatea
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru