Hamilton: "Rosberg a dus lupta pentru titlu la un alt nivel după incidentul de la Monaco"

de Daniel Popescu
Marti, 16.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că modul în care a luptat pentru titlu cu Nico Rosberg s-a schimbat după incidentul provocat "intenţionat" de german în calificările de la Monaco.

Rosberg a dus totul la un alt nivel în Monaco, ceea ce a făcut lucrurile foarte dificile pentru noi, pentru mine.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Calificările pentru Marele Premiu al statului Monaco au oferit un prim conflict deschis între Lewis Hamilton şi Nico Rosberg.

La vremea respectivă, germanul a blocat pneurile în virajul Mirabeau şi a oprit monopostul Mercedes într-un loc periculos, ceea ce a dus la apariţia steagurilor galbene.Hamilton nu a mai avut oportunitatea de a efectua un tur rapid de circuit şi l-a acuzat ulterior pe german că a comis incidentul în mod intenţionat, deşi comisarii l-au absolvit de orice vină. Potrivit britanicului, lupta pentru titlu s-a schimbat dramatic după incidentul din Principat.

"După Bahrain, Rosberg a făcut un anumit lucru, eu am făcut un alt lucru la Barcelona, iar apoi Rosberg a dus totul la un alt nivel în Monaco, ceea ce a făcut lucrurile foarte dificile pentru noi, pentru mine. Cel puţin am încercat să rămân calm, iar după astfel de experienţe trebuie să încerci să transformi elementele negative în elemente pozitive.

Am pierdut şapte puncte în acea cursă de la Monaco, dar am fost determinat să le iau înapoi", a declarat el.

În ciuda faptului că Rosberg, Mercedes şi comisarii de cursă au exclus o acţiune premeditată în calificările de la Monaco, Hamilton a sugerat că rămâne la opinia ca germanul a produs incidentul intenţionat.

"Nimic nu s-a schimbat în privinţa opiniei mele pentru ce s-a întâmplat. Ştiu cum mă simt în această privinţă şi asta nu s-a schimbat. Dar totul este în regulă pentru că sunt campion mondial", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (9)

  • Hamilton ii dus cu pluta... asta nu poate intelege ca Rosberg e mai rapid ca el in calificari... "the quickest driver in F1" e Rosberg acuma, daca e sa ne folosim logica de rahat a celor de la Sky F1 UK... ca si vettel, hamilton e un campion de carton, cu masina mercedes de anul asta si o maimuta lua titlul, de ce in anii de la mclaren nu a facut nimic?... dar sa iti acuzi coechipierul de inscenarii, dupa ce un an intreg e mai rapid ca tine in claificari, denota lipsa de conduita etica... defapt ce pretentii poti avea de la un rapper semi-analfabet...
    25 24
  • ion din vale
    bine ca pilotezi tu mai bine decat el... daca ai fi pilot ai putea sa-ti spui parerea... asa vb doar fotbal si politica. daca dupa sezonul 2007 cand era debutant si a fost egalul lui alonso, dublu campion mondial, tu ai tras concluzia ca e campion de carton... inseamna ca te simti mai bazat decat el
    14 15
  • ion din deal
    egalul lui alonso in conditii tare indoielnice... in a doua jumatete a sezonului un supervizor de la FIA statea in garajul lui Alo ca sa se asigure ca primeste acelsi material tehnic ca si Ham...
    Culmea e ca in prima jumatate a sezonului cand toate erau bune si frumoase Alonso la surclasat constant pe Hamilton, cand relatia dintre el si Ron sa deteriorat, Ham a inceput sa il bata pe Alo... ciudat nu?
    21 7
  • Sa nu deraiem, nu am vb de Hamilton si Alonso, am vb strict de declaratia lui Ham care mi se pare deplasata.
    11 7
  • mobius
    Cand se vorbeste de Hamilton este bine sa fie amintite toate episoadele controversate in care a fost implicat, pentru ca doar asa i se poate vedea caracterul de doi bani. Imi amintesc, in relatia cu Alonso doar episodul Hungaroring, care pentru mine definitoriu. In relatia cu Rosberg nu mai vorbim, era de asteptat ca Rosberg sa fie defavorizat (austriecii nu i-au agreeat pe nemti niciodata, e adevarat ca nici invers). Avand in vedere cele intamplate, inclusiv titlul, ma asteptam ca Rosberg sa plece.
    11 9
  • Pentru o persoana care a primit titlul de personalitate a anului 2014 in sport, mi se pare o declaratie de toata jena a unui campion mondial.

    But then again... nu ma mira declaratiile lui Hamilton.

    Anul viitor sper sa stea altfel treaba cu Rosberg si sa il bata constant pe traseu. Nu de alta, dar poate mai tace comentatorul asta.
    12 7
  • Ferrari
    Pe bune, pilotii din ziua de astazi nu stiu altceva in afara de declaratii de presa pline de prostie si ignoranta? Cred ca nu mai ii mult pana vor fi lasati sa vorbeasca doar prin purtator de cuvant pentru a limita cantitatea de reziduri pe care o scot pe gura! Jenanta declaratie de presa, parca il si vad pe ala cu "6 cai frumosi" sau pe ala cu "toate fetele sa vina la mine" cand citesc declaratiile astea!
    8 2
  • Dacă tot dă atâtea declarații, măcar să fie amuzant. Așa am impresia că vorbește ca să nu tacă. Mereu are ceva de comentat.
    Acum că a câștigat titlul putea măcar să facă o glumă pe seama faptului că Rosberg a oprit mașina la Monaco, și să spună că a tras drept pentru că-i venea să se ducă la baie sau s-a uitat la o gagică de pe margine. În locul lui Hamilton îl țineam pe Nicușor numai în miștouri, dar e adevărat că îți trebuie creier ca să faci o glumă...
    2 1
  • Dacă tot dă atâtea declarații, măcar să fie amuzant. Așa am impresia că vorbește ca să nu tacă. Mereu are ceva de comentat.
    Acum că a câștigat titlul putea măcar să facă o glumă pe seama faptului că Rosberg a oprit mașina la Monaco, și să spună că a tras drept pentru că-i venea să se ducă la baie sau s-a uitat la o gagică de pe margine. În locul lui Hamilton îl țineam pe Nicușor numai în miștouri, dar e adevărat că îți trebuie creier ca să faci o glumă...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru