Hamilton: "Rosberg a fost incredibil de ghinionist să sufere de probleme de fiabilitate"

de Daniel Popescu
Luni, 12.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că este nedrept că Nico Rosberg a suferit cele mai multe probleme de fiabilitate ale echipei, însă este convins că acestea vor fi remediate de ingineri.

Esential 66 de puncte este diferenta dintre Lewis Hamilton si Sebastian Vettel
73 de puncte este avansul lui Lewis Hamilton in fata lui Nco Rosberg
100 este numarul maxim de puncte disponibile in cele patru curse ramase pana la final
Lewis Hamilton a obţinut duminică victoria în Marele Premiu al Rusiei, după ce coechipierul său Nico Rosberg a abandonat din cauza unei defecţiuni la pedala de acceleraţie care l-a împiedicat să vireze corect.

Britanicul admite că a Rosberg a suferit cele mai multe defecţiuni tehnice în acest sezon, însă şi-a exprimat speranţa că problemele vor fi rectificate de ingineri.

"Ne-am concentrat foarte mult pe fiabilitate în ultimul an şi jumătate şi, din anumite motive, echipa se chinuie sau are ceva mai multe probleme cu asta. Rosberg a fost incredibil de ghinionist să sufere cele mai multe probleme.

Ştiu că echipa va munci cât de mult va putea pentru a le rectifica", a declarat el.

Rosberg a admis anterior că este "incredibil" să aibă parte de o astfel de experienţă, însă directorul de motorpsort Toto Wolff este convins că pilotul va reuşi să revină.

"A fost o problemă cu mecanismul de acceleraţie pe care trebuie să o analizăm. Defecţiunea a fost ciudată, dar cu siguranţă atunci când împingi la limită performanţele monopostului afli care sunt acele limite", a explicat el.

În urma rezultatelor de duminică şi a locului doi ocupat de Sebastian Vettel, Hamilton şi-a extins avansul în clasamentul general la 66 de puncte faţă de pilotul Scuderiei Ferrari şi la 73 de puncte faţă de Rosberg cu numai 100 maxim disponibile în ultimele patru curse. Astfel, Hamilton are posibilitatea de a cuceri matematic titlul mondial în următoarea etapă din Statele Unite dacă câştigă cu 9 puncte mai mult decât Vettel şi cu 2 puncte în plus faţă de Rosberg. 

Via SkySports

Comentarii (9)

  • Suspect de multe ghinioane
    24 9
  • Al naibi cum de numai Rosb, a fost ghinionistul iar tuciuriul blond nu!!
    23 10
  • Ok, ghinion, dar cum explica faptul ca imediat dupa start, monopostul lui Hamilton accelereaza vizibil mai bine decat cel al lui Rosberg?
    Acea teorie a conspiratiei pe care o tot sustin, deja este pe fata. Nu prea inteleg in schimb de ce exista.
    19 14
  • Iti va trebui o mie de vieti sa intelegi ca principiile fizico-mecanice privind motricitatea corpurilor puse in miscare de propulsoarele termice depind de o multitudine de factori care se schimba la zecime de secunda si este direct influentata de capacitatea fiecarui individ de a actiona cu maxima eficacitate sistemul! Dar cred ca ai uitat ca anul trecut Hamilton isi asuma responsabilitatea de a rezolva problemele de setare a ambteiajului lui rosberg! Acum poate intelegi de ce hamilton are starturi mai eficiente! Din pacate pentru formula1 hamilton ii este net superior lui rosberg, astfel spectaolul avand de pierdut!
    11 5
  • 1. Adevarat, ghinion pt Rosberg (pe care nu-l merita)
    2. ”Tuciuriul” a avut la fel de mult ginion (sau mai mult) la jumatatea anului trecut
    3. ”Tuciuriul” pt moment are starturi mai bune (sa nu uitam ca intre Canada si Ungaria a avut o perioada cu starturi slabe, in care a revenit la o setare mai veche a ambreiajului etc.) Practic de la Spa, cand s-a decis ca inginerii sa nu mai transmita pilotilor setarea de start pe grila, Hamilton a avut starturi mai bune ca Rosberg (pilotii si inginerii lucreaza mereu la setari si cu siguranta va veni iarasi o perioada in cava va fi pe dos, cu Rosberg mai bun la starturi... urmata de o revenire a lui Ham si tot asa...)
    4. Anul trecut la Sochi, Rosberg a plecat mai bine ca Hamilton dar si-a distrus cursa prin ”pneurile patrate”...
    4 0
  • parca" ghinionistul " era Hamilton anul trecut nu-i asa ?...si cu toate acestea l-a batut pe Rosbrg fara drept de apel ! ...cand o sa il depaseasca Rosberg in lupta directa pe Hamilton atunci jos palaria dar pana acum in 2 ani nu a fost capabil sa o faca...
    6 3
  • @jumbo1974ro
    Buna observatie, este poate a treia oara in sezon cand Rosberg are probleme cu acceleratia....Anul trecut avea cu franele.
    7 1
  • jumbo ce i se intimpla lui rosberg se vede de pe pluto.DACA VREI SA ABURESTI LUMEA ANGAJEAZATE LA NASA.
    0 1
  • Ipocrizie crasa in aceasta declaratie !
    Daca exista o teorie a conspiratiei Bernie a explicat-o : Niko este prea putin spectaculos in afara circuitului. Nu uitati F1 este marele circ ! Hamilton este personajul ideal pentru tabloidizarea curselor !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru