Hamilton se simte dezavantajat: "Rosberg are o cursă liberă din cauza situaţiei motoarelor"

de Daniel Popescu
Marti, 09.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că Nico Rosberg va avea o "cursă liberă" în acest sezon din cauza faptului că va suporta aproape sigur o penalizare pentru depăşirea numărului alocat de motoare.

Lewis Hamilton a suferit numeroase probleme de fiabilitate în prima jumătate a sezonului şi a utilizat deja numărul maxim de componente permis de regulament pentru turbină şi sistemul MGU-H.

Prin urmare, o penalizare de 10 poziţii pe grila de start este aproape inevitabilă, iar britanicul se consideră dezavantajat de această situaţie.

"Dacă Rosberg continuă să se califice bine şi voi începe cel puţin o cursă din pitlane sau din spate, înseamnă că are o cursă liberă în faţă. Orice se poate întâmpla când pleci din spate, dar nu cred că este echitabil. Dacă am fi avut acelaşi număr de motoare am fi putut spune asta, dar nu este cazul", a declarat el.

Urmareste Automarket
Totuşi, Hamilton este la adăpostul unui avans de 19 puncte în clasamentul general după ce a obţinut 6 victorii în ultimele 7 curse, reuşind astfel să surmonteze un deficit de 43 de puncte.
Intenţia britanicul este să combine două penalizări de 10 poziţii într-o singură cursă, pentru a reduce impactul retrogradărilor pe grilă, iar o astfel de strategie ar putea fi aplicată la Spa-Francorchamps sau Monza.

"Mi-am salvat mult motorul. Sper că am salvat suficient de mult pentru a fi capabil să-l folosesc în cursa următoare. Schimbarea va veni fie la următoarea cursă, fie la Monza, pentru ca în curând voi rămâne fără motoare", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (21)

  • Nu-i bai ca situatia este compensata de echipa....
    15 22
  • Jumbo, unde e treaba asta? Sunt curios cum ai gandit, cu capul din chiloti? Probabil nu ai vazut cursele din acest sezon, in care Rosberg a fost clar avantajat de echipa.
    18 27
  • balatescu
    oricum rosberg este un pilot foarte slab cu monopost puternic !!! daca nu cistiga campionatul nici anul asta rosberg se poate duce linistit la oi !!!
    24 7
  • Gândind un pic la rece cum ca Mercedes ar avantaja pe unul sau pe altul, Hamilton anul asta a fost mult mai defavorizat decât Rosberg. Acum naiba știe, cred ca Mercedes rade de F1 cum vrea si scoate campion pe cine vrea, in fond e treaba lor, banii lor, mașina lor ...alea alea. Întrebarea este, cât va mai dura??? Aștept nerabdator sa-l văd pe Hamilton cum pleacă de pe ultima poziție cand va primi penalizarea, e singura șansa de a mai fi spectacol sezonul asta.
    17 5
  • Darius
    Individul asta chiar enerveaza. Povestea cu motoarele si problemele tehnice tin de joc, asa e in f1, si altii au pierdut titluri din cauza asta, sa te tot plangi e deja...dincolo de penibil. Probabil din cauza "la lanturi". "e grele". As vrea sa-l bata Rosberg numai pentru ca, intre cei doi, diferenta de clasa este evidenta. Stiu, nu asta conteaza in F1 insa asa o vad eu. Cu ce e avantajat Rosberg ca nu pricep.Doar in mintile prea infierbantate ale unora poate.
    24 25
  • Anonim
    Iteligent Hamilton pune presiune pe echipa ,urmeaza sa l bata pe Rosberg cu motor vechi sau sa castige plecand din pluton
    12 3
  • Abia acesta este plangaciosul Formulei 1! Se plange si cand e pe primul loc. Si ce daca pleaca de pe ultima pozitie?! Oricum are o masina care ii permite sa termine cursa pe locul 4. Si altii au plecat de pe ultima pozitie sau din pitlane (Vettel 2012 Abu Dhabi) si au supravietuit si au mai oferit si o cursa ineresanta. Dezavantajat de echipa?! Sa fim seriosi; daca era asa era in clasament pe orice alt loc, dar nu pe primul. Mi se pare chiar ca ar fi avantajat de echipa. Dar in schimb se plange, ca asa ii place si asa poate face pe victima discriminata de echipa...Penibil, caracter de CARTON!!!
    12 19
  • "As vrea sa-l bata Rosberg numai pentru ca, intre cei doi, diferenta de clasa este evidenta. Stiu, nu asta conteaza in F1 insa asa o vad eu. Cu ce e avantajat Rosberg ca nu pricep.Doar in mintile prea infierbantate ale unora poate."
    Evident, diferenta de clasa dintre cei 2 este destul de mare, smiorcaitul de Rosberg care pana acum si-a luat nana la funduletz de la Hamilton in toate competiitle. Anii trecuti a tot incercat prin ajutorul echipei sa castige campionatul, anul asta avantajul echipei pentru ele este foarte mare, i-au busit motoarele lui Lewis ca omida asta de Nico sa aiba avantaj de 43 puncte in clasament doar ca s-a vazut diferenta de clasa dintre cei 2. Lewis statea in fata Rbr cu un motor in safe mode, iar Nico cu se chinuia sa treaca de Max, scotandu-l pe acesta la pascut, asa cum a incercat si cu Lewis in nenumarate randuri.
    Asta este clasa pentru Rosberg? Halal clasa, halal pilotaj, halal caracter!
    14 12
  • Are dreptate Hamilton..Motoarele reprezinta un atu pentru Rosberg
    7 4
  • Off - Topic - Esteban Ocon l-a inlocuit pe Haryanto la Manor
    5 1
  • Se zvonea in ultima saptamana aceasta inclocuire, oricum Haryanto oricum strica monoposturile degeaba, nu stiut sa fi terminat vreo cursa.
    2 0
  • Cei de la Pirelli vor ca echipele sa testeze pneurile pentru anul viitor in Bahrain dearece este mai cald decat in Europa..Testele vor avea loc inainte de debutul noului sezon
    2 0
  • Cica rosberg nu a fost avantajat.....pai fratilor in Austria toata echipa in frunte cu toto wolff il sustineau pe rosberg si hamilton parca era bruce willis in filmul :greu de ucis ......Hamiton vs mercedes team :))))
    daca puteti verificati timpii la pitt stop si veti vedea cine a fost avantajat !!!!
    7 6
  • @Shark..si la ultima cursa cine ti s-a parut tie mai avantajat dintre cei 2 piloti Mercedes?
    7 4
  • @ZXC.....eu nu cred ca a fost vina lui Hamilton ca Rosberg a uitat frana de mana trasa la plecare si nici ca nu s-a putut abtine sa nu il impinga putin mai mult pe verstapen pe aratura ....poate ii construiesc astia de la mercedes un atas ca la motocicleta pe masina lui hamilton ca sa invete rosberg cum sa fie pilot......nu am nimc cu rosberg dar este un pilot mediocru care cedeaza presiunii.....si este ffff infumurat ptr nici un motiv ......pai sa il vad ca il bate odata pe hamilton pe pista fara drept de apel si atunci :jos palaria !!!
    9 5
  • Eu ziceam despre penalizarea de 5 secunde care a fost transformata in 8 secunde, strategia care s-a dovedit a fi mai slaba pentru Rosberg in comparatie cu Hamilton etc.
    3 1
  • Dar sa clarific, eu nu spun ca Hamilton este avantajat dar nici ca Rosberg este avantajat. Problemele de fiabilitate ale lui Hamilton si problemele lui Rosberg se pot intampla, nu cred ca Mercedes face favoritisme din astea obraznice. Totusi mi se pare enervant cum toti il scot pe Hamilton victima.
    8 6
  • O tii tot cu alea 5 secunde converite in 8 secunde, unde ma? Eu am vazut 5 secunde, care strategie mai proasta in comparatie cu Hamilton? Din contra, a pus anvelope noi mai repede, aia era strategie mai buna pentru Rosberg, sa ii prinda din urma pe Rbr, astfel incat sa aiba cauciucurileincalzite si sa il poata depasi pe Verstappen. In fapt, ei doreau cu schimbarea a doua sa treaca si in fata lui Ricci, prin aceeasi metoda dar Rbr au schimbat imediat in turul urmator si chiar daca Nicusor avea cauciurile incalzite, nu a putut face altceva decat sa il scoata la pascut pe Max, nu era clar ca el avand cauciucuri incalzite mai bine decat Max, ar fi avut in curba, tractiune mai buna? Dar nu a reusit decat sa ajunga langa Max si astfel l-a impins pe max inafara.
    Si acum, cu ce a fost avantajat hamilton in cursa asta fata de Nico??? Mai gandeste si tu nitel si lasa comentariile puerile, alege si tu un nickname sau nu poti selecta decat niste consoane??
    6 5
  • Din nou, eu nu simpatizez niciun pilot Mercedes, dar vreau sa spun ca teoriile cum ca unul din ei e avantajat nu mi se par adevarate. Am vrut sa subliniez faptul ca la inceputul campionatului Rosberg parea avantajat dar momentan Hamilton pare avantajat de catre echipa. Dar acum serios, Toto a spus ca a avut probleme cu cronometrul si Nico a stat 8 secunde in loc de 5 si tu spui ca a stat fix 5 secunde, really? Cunosti mai bine situatia decat Toto?
    Imi e lene sa aleg un nick.
    4 2
  • Nacional
    Am observat ca nimeni dintre voi nu a comentat ce a spus in realitate Hamilton. Toti ati comentat concluzia celui care a scris acest articol si anume ,, Hamilton se simte dezavantajat ". Singurul aspect pe care l-a spus Hamilton se refera la cat de echitabil este aceasta regula a motoarelor care, cred ca sunteti de acord, este total restrictiva in ceea ce priveste lupta pentru titlu.
    6 0
  • Ham asta e mai bun ca Rosberg, da e enervant cat se scarpina peste tot. Cum ceva nu ii merge bine cum incepe sa se screama si sa puna presiune in stanga si in dreapta. Acum pot intelege de ce Alonso s-a enervat. Rosberg jos palaria, cand era in deficit gasea puterea sa isi felicite colegul, si nu-mi aduc aminte sa se fi plans ca ruptul asta de Ham. Inca se joaca. Pana la final se vor mai intampla multe la Mercedes.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru