Hamilton sfătuieşte Mercedes să nu ofere motoare pentru Red Bull

de Daniel Popescu
Vineri, 04.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că Mercedes riscă să piardă lupta pentru titlurile mondiale dacă va furniza motoare rivalilor de la Red Bull Racing.

Esential 2 titluri mondiale a cucerit Lewis Hamilton pana in prezent
Red Bull Racing analizează în prezent oportunitatea de a rezilia contractul cu Renault pentru furnizarea motoarelor, iar o decizie oficială în acest sens este aşteptată după ce constructorul francez va confirma achiziţionarea echipei Lotus.

Într-o astfel de situaţie, Red Bull Racing speră să ajungă la un acord surprinzător cu Mercedes, însă constructorul german nu a luat încă o decizie finală cu privire la un astfel de parteneriat.

Lewis Hamilton îşi vede însă deja ameninţată supremaţia în Formula 1 şi consideră că Mercedes ar comite o greşeală strategică, întrucât ar permite unei echipe puternice să învingă constructorul german cu propriile sale motoare.

"Dacă te gândeşti serios la câştigarea titlurilor mondiale, probabil nu (n.r - ar fi o mutare inteligenta). Red Bull este o echipă grozavă şi este ca şi cum le-am da motorul nostru celor de la Ferrari.

Suntem aici pentru a câştiga, aşa că nu avem nevoie de asta. Nu există niciun beneficiu financiar. Prin urmare, cred că suntem bine aşa cum suntem acum", a declarat el pentru postul de televiziune SkySports.

În prezent, Mercedes furnizează motoare şi pentru Williams, Force India şi Lotus, însă va pierde parteneriatul cu ultima dintre ele dacă aceasta va fi achiziţionata de Renault.

Via SkySports

Comentarii (13)

  • Ii tremura chilotzii pe el numai gandindu-se la aceasta
    20 14
  • Mda....ii place sa aiba masina suprema, un Alonso, Vettel cu motoare Mercedes ar fi concurente serioase.
    20 9
  • Ma asteptam la mai mult din partea lui, e f increzator in fortele proprii .... cand are 30 CP in plus fata de altii .
    21 4
  • Cyrus & lcr
    Sunteti 2 afoni ce tremurati cand auziti de hamilton, normal ca ii este teama de rbr, mercedes are un sasiu inferior comparativ cu rbr, in plus mercedes are meritul sau in dezvoltarea mercedes, cat despre alonso, hamilton i-a luat un titlu in cadrul echipei mclaren, asa ca frustrarile voastre sunt lesne de inteles.
    11 17
  • serban
    Marele, marele, marele campion ... de mucava !!! Acum vedem toți că este un fariseu, "vreau să fie cât mai mulți piloți și cât mai multe mașini în disputa pentru titlu" spunea după Australian GP ! Și se autocompară cu Senna ! Jalnic ! Și are fani care-l consideră mai bun decât Mansell ! De două ori jalnic !
    23 8
  • Iar incep fanii Vettel si Alonso cu aberatiile? Baieti! Alonso si Vettel au luat-o constant peste nas de la Campionul LEWIS cand au avut acelasi monopost (vezi McLaren si Formula 3 euroseries). Nu va mai lamentati cu puerilitatile astea! In ceea ce priveste producatorul de energizante, ar fi bine sa-si faca motorul singuri sa ne arate de ce sunt capabili prin fortele propri!
    9 13
  • Hamilton din nou da in interese proprii si strict doar atat.
    Rectificare. Firma Mercedes ca atare, nu ar fi batute cu propriile sale motoare, intrucat indiferent de echipa de gestionare care castiga, motorul din monopost tot Mercedes ar fi, deci producatorul de motoare ar fi in suprematie in continuare. Cat despre echipa care construieste monopostul din jurul motorului poate fi batut atat de Ferrari la anul, daca face un salt ca si din 2014 in 2015, sau poate chiar de Mclaren Honda daca in sfarsit gasesc aia ceva armonie in motorul acela. Acu RBR se stie ca are cel mai bun, sau in orice caz unul din cele mai bune monoposturi, si daca va beneficia de un motor mai apropiat de puterea Mercedes, are sansa sa bata.
    Deci atunci revenind la idee, daca RBR oricum are sanse la anul sa bata, atunci interesul Mercedes este sa aiba motor in acesl monopost sau nu?
    6 2
  • @Sa hai ca ai dat cu sfaturile in balta cu treaba asta sa nu livreze Mercedes unitati de putere la RBR ,de parca esti sfatuitorul lor daca vand sau nu motorul,cate titluri a castigat McLaren cu propriul motor pe monopostul lor,si aia masini fac desteptaciune daca nu stiai.
    Lewis recunoaste ca i e frica daca se intampla acest lucru fatis,caci asa poate va avea mai multe titluri si bv lui, e normal daca spune acest lucru
    8 3
  • GrosJan
    Paza buna trece primejdia rea
    4 1
  • Jeg ... pai asta e declaratie demna de un campion mondial ? Auzi - nu e corect strategic ?! Incepe sa simta presiunea in ceafa ? Aveam mai multe sperante de la el . A inceput sa devina arogant si incepe sa enerveze si fanii .
    2 3
  • serban
    @Sa Ești sigur ? În 2005, singurul sezon când Ham și Seb au concurat în aceeași formulă, bineînțeles exceptând F1, englezul alerga pentru ASM, cea mai bună echipă, iar Seb era debutant pentru Mucke, diferența de performanță între cele două fiind, comparativ, ca și diferența de astăzi dintre Mercedes și Lotus. Și cu toate astea Seb a câștigat rookie cup. Iar în F1, decamdată Ham ciocu' mic.
    Anul cu Alonso la McLaren ... când o întreagă echipă trage din răsputeri cu tine, când Ron Dennis își smulge părul din cap când învinge Alonso și-l declară pe acesta inamic public nr. 1, cu toate cele ce decurg din asta, adică dezavantajare vădită, când beneficiezi de o tehnologie furată, furt dovedit, iar tu termini la egalitate de puncte cu acesta ... poți să mă scutești cu "valoarea" Hamilton ?
    2 4
  • Vai... serban ce de dusmani ti-ai facut.
    Problema ta este ca ai memorie buna si deci nu esti prietenul lui nea berni , ala de scoate din joben ce se vinde mai bine.
    Tu stiu ca ai inteles ce scriu.....
    0 0
  • Scuze...
    mai sunt uni care inteleg si ei....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru