Hamilton și Vettel, cei mai rapizi în antrenamentele de la Silverstone. Accident pentru Verstappen

de Daniel Popescu
Vineri, 06.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton și Sebastian Vettel au fost cei mai rapizi în antrenamentele libere de vineri din Marele Premiu al Marii Britanii, în timp ce Max Verstappen a suferit un accident.

După cursele din Franța și Austria, Formula 1 ajunge la sfârșitul acestei săptămâni pe circuitul de la Silverstone, într-un maraton de 3 etape fără precedent pentru competiție.

În prima sesiune de antrenamente, Lewis Hamilton a stabilit timpul de referință după ce a fost cronometrat cu 1:27.487 și a fost urmat la 3 zecimi de secundă de coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas. Ferrari și-a adjudecat locul 3 prin Sebastian Vettel, care a fost urmat de Daniel Ricciardo și Kimi Raikkonen.

În a doua sesiune, cel mai bun timp a fost stabilit de Vettel, însă timpul său de 1:27.552 a fost cu o zecime de secundă mai lent decât cel realizat de Hamilton în cursul dimineții. Britanicul s-a mulțumit cu locul doi în această sesiune, la două zecimi de lider, în timp ce Bottas și Raikkonen au completat clasamentul, iar Ricciardo a ocupat locul 5.

Max Verstappen a avut parte de o zi de vineri de coșmar. Cu puțin timp înainte de finalul primei sesiuni, pilotul Red Bull a oprit monopostul pe circuit din cauza unei defecțiuni la cutia de viteze.

Ulterior, imediat după startul celei de-a doua sesiuni, olandezul a suferit un accident în urma căruia nu a mai putut continua sesiunea.

Calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii vor avea loc sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursa este programată duminică la ora 16:10.

Marea Britanie: Rezultate Antrenamente 1:

Marea Britanie: Rezultate Antrenamente 2: 

Comentarii (10)

  • Johnny
    Vesnic crashstappen
    Pacat de cei de la red bull ca le strica masinile.
    16 5
  • Rui Vedson
    Inca odata s-a vazut ca Alonso tine in viata o echipa aflata pe perfuzii! Este singurul om din acea echipa, plina de gunoaie ingineresti, care are treaba cu F1. Cum-necum, Alonso aduna puncte si scoate tot ce mai poate scoate dintr-o mizerie de masina! Si nu vad cum sezonull viitor, fara Alonso, dar cu Norris si Vandoorne, McLaren va supravietui. Probabil ca incet-incet se vor indrepta spre ce erau odata Minardi sau Caterham, doar participante!
    13 11
  • Rui Vedson
    Nu se poate o data la coada clasamentului apoi top in fata si tot asa. Inseamna ca masina ar fi, dar nu e pilotul constant. Dar sa asteptam calificarile totusi.
    2 4
  • BritishGP:last race with hacked tires for Mercedes :)
    #Mercedes cheaters+FIA=Love
    4 1
  • serban
    "Gunoaie inginerești" ... incredibil câtă lipsă de bun simț zace în unii ! Dar probabil că tipul care a debitat inepția asta nu are mai multe clase decât trenul. Deh, frustrările ...
    4 3
  • BritishGP:last race with hacked tires for Mercedes :)
    #Mercedes cheaters+FIA=Love
    6 2
  • Anul trecut, Vettel a pierdut titlul aici si in alte 2-3 ocazii cand era pe locul 2 tot striga la echipa ca nu mai are pneuri, in penultimul tur i-a explodat unul de pe fata, intrand la boxe si schimband si terminand pe 7, daca schimba mai devreme, termina pe un 3 fara probleme.
    Si nu stiu de ce, dar mi se pare cea Mercedes isi ascunde forma cu acele penuri dedicate.
    3 3
  • Bine ca este ok Hartly, ce incident...
    2 0
  • Dezastrul la Williams cu "S"... mare.
    2 0
  • 1.28.139 a facut Alonso in calificari si a luat locul 13

    In practice 2 a facut 1.29.3 si a luat locul 6

    deci v-ati cam grabit ...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru