Hamilton: "Titlul se va decide în ultima cursă"

de Daniel Popescu
Marti, 21.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton anticipează că titlul mondial se va decide în ultima cursă a sezonului din Abu Dhabi, în care piloţii vor primi de două ori mai multe puncte.

Esential 17 puncte este avansul lui Lewis Hamilton in clasamentul general
100 este numarul punctelor disponibile in ultimele trei curse ale sezonului
Lewis Hamilton a devenit favorit la câştigarea titlului mondial după ce o serie de patru victorii consecutive l-au propulsat pe prima poziţie în clasamentul general cu un avans de 17 puncte în faţa coechipierului său, Nico Rosberg.

Pilotul echipei Mercedes consideră însă ca numele campionului mondial va fi stabilit abia în ultima cursă a sezonului de la Abu Dhabi, în special prin prisma faptului că învingătorul va fi recompensat cu 50 de puncte, de două ori mai multe decât în mod obişnuit.

"Sunt atât de multe puncte în ultima cursă încât titlul va fi decis acolo, dar nu am niciun motiv să fiu îngrijorat. Niciodată nu poţi să ştii ce este în faţă şi vom gestiona situaţia la momentul potrivit.

Nu este bine să mă gândesc 'dacă se întâmplă asta sau altceva' sau ce se întâmplă dacă voi câştiga. mă voi bucura de acest moment şi mă voi asigura că în ultimele trei curse sunt mai puternic decât Rosberg", a declarat el.

Rosberg a pierdut poziţia de lider după o serie de defecţiuni tehnice şi de greşeli comise pe circuit, iar fostul pilot Heinz-Harald Frentzen consideră că regresul germanului are drept cauză miza prea mare a campaniei. Germanul crede că pilotul echipei Mercedes trebuie să se relaxeze pentru a putea avea o şansă în faţa lui Hamilton.

"Rosberg comite greşeli pentru că nu are mintea limpede. Trebuie să pretindă că luptă pentru titlul mondial s-a încheiat deja. Numai dacă nu se va gândi la asta va putea începe să se relaxeze din nou", a explicat el.

Via GMM

Comentarii (7)

  • si anul acesta,tot un canpion de carton,care nu va egala nici o data pe canpioni din 2006-2005,din 2000 numai canpioni de hartie!!!
    4 29
  • Ca tine asa
    18 3
  • fasole cu carnati
    titlul e decis demult dar hamilton e prea prost ca sa stie asta, el se viseaza din nou campion :))
    7 18
  • unu adi
    Bai Doru, tu si pe Schumacher il faci campion de hartie?sa-ti fie rusine,
    12 1
  • mobius
    Ca de obicei arogant, nici varba de respectul de care vorbeste seful echipei. "Incearca" sa fie politicos cu colegul sau acordindu-i sanse pe care el nu crede de fapt ca le are. Isi ia totusi o masura de precautie pentru varianta ipotetica in viziunea sa, insinuand ca daca totusi Rosberg il va bate in final o va face datorita dublarii punctelor in ultima cursa. Trebuie sa recunosc totusi ca aceasta decizie a FIA este o mare prostie.
    9 11
  • @mobius
    Ceea ce nu stii tu inainte sa aberezi este ca Hamilton anul asta are 9 victorii pe cand rosberg are 7 in toata carierra, asa ca ..baga floricele de porumb la microunda, e mai simplu pentru tine.
    11 3
  • fasole cu ciolan
    hamilton-abandon, arata-ne inca o data ce fain stii tu sa dai cu monopustu'-n gard :))
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru