Hamilton va pleca de pe prima poziție în cursa de la Spa Francorchamps și egalează recordul de 68 de pole position-uri deținut de Schumacher

de Daniel Popescu
Sambata, 26.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a egalat recordul de 68 de pole position-uri deținut de Michael Schumacher și va pleca de pe prima poziție a grilei de start din fața lui Sebastian Vettel.

Circuitul pe care Michael Schumacher a debutat în Formula 1 în urmă cu exact 26 de ani marchează un nou moment istoric. Recordul de 68 de pole position-uri deținut chiar de septuplul campion mondial a fost egalat sâmbătă de Lewis Hamilton, care a fost cronometrat cu 1:42.553 pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

La finalul calificărilor, Ross Brawn, fostul șef al germanului la Benetton, Ferrari și Mercedes, i-a transmis lui Hamilton că familia Schumacher îl felicită pentru performanța obținută.

Hamilton va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de marele său rival în lupta pentru titlu, Sebastian Vettel, care a terminat la două zecimi de secundă în ziua în care și-a prelungit contractul cu Ferrari până în 2020. A doua linie da grilei este ocupată de Valtteri Bottas (Mercedes) și Kimi Raikkonen (Ferrari), în timp ce Red Bull a monopolizat a treia linie prin Max Verstappen și Daniel Ricciardo. 

Felipe Massa a fost eliminat încă din prima parte a calificărilor și va lua startul de pe ultima linie a grilei de start ca urmare a unei penalizări de 5 poziții primite pentru că nu a respectat regula steagurilor galbene în ultima sesiune de antrenamente.

Tot de pe ultima linie va pleca și Stoffel Vandoorne, care a primit nu mai puțin de 65 de poziții de penalizare pentru numeroasele schimbări de componente ale unității de propulsie.

Marele Premiu al Belgiei va avea loc duminică cu începere de la ora 15:00, ora României.

Belgia - Rezultate Calificări: 

Comentarii (40)

  • Scandalos! L-au sacrificat pe Kimi ca sa fie diva in fata!! De data asta voi tine cu Lewis! E a nu stiu cata oara cand Kimi raporteaza probleme cand in antrenamente il domina pe ingerash!
    22 15
  • Vibratii pentru Raikkonen....da, vibratiile astea i-au adus un contract pt 2018. Pacat.
    19 9
  • un fleac
    Fanii rosii isi faceau iluzii la pole :)))).......
    11 13
  • La fel de scandalos e si ca Alonso a avut un tur necinstit (intentionat sau nu a avut coechipier in ajutor) insa masina s-a impotrivit ... ar trebui sa interzica regulamentul asta - din ce se comenta pe Digi-sport, nu e interzis.
    9 10
  • Pe site-ul asta este nevoie urgenta de interventia unui psihiatru ! Sau sa-i schimbe numele in Autobalaceanca, poate asa s-ar justifica multe comentarii !
    19 6
  • Si ce anume te-a derenjat in cele doar 4 comentarii anterioare comentariului tau? Ori ai gasit ceva cumplit ori esti tu caz de Balaceanca.
    7 13
  • @@!!! Site-ul asta nu se rezuma numai la articolul de fata si nici la doar cele patru comentarii, "amice". Ma deranjeaza haterii Hamilton si Vettel, ma deranjeaza Alonsistii si Kimistii care vad in absolut orice, frizand paranoia, conspiratii impotriva idolilor lor, ma deranjeaza excesele de limbaj si lipsa de respect fata de acesti doi piloti, care sunt cei mai buni ai acestei generatii ! Si daca ma deranjeaza, o spun, fara sa fiu obligat sa-ti dau tie, sau altuia, socoteala.
    13 9
  • Robert
    Numarul de curse per sezon a crescut constant in ultimii 10 ani, deci comparatia Schumacher-Hamilton in privinta pole-position este irelevanta. Plus ca in vremea lui Senna, Prost, Schumacher nu era un declaj asa mare intre masini. Astazi, ai masina buna, esti primul pe grila si castigi lejer curse. Plus ca Hamilton a debutat la o echipa de top la o varsta frageda. Comparatia n-are sens
    1 0
  • fletel
    Abia astept sa vad startul lui fetel :))...cum trece Bottas pe langa el ;)
    7 12
  • Mno, apai daca e vorba de aia care vad numai defavorizari de cate ori o ia al lor pe coaja ... iti cam dau dreptate.
    7 6
  • Asta e frumusetea sportului : sa ai un favorit. Cu limbajul e altceva , dar daca tii cu un pilot poate iti mai scapa cate ceva care ar trebui cenzurat . Nu incurajez limbajul urat , dar asta inseamna pasiune.
    8 1
  • Inainte de spui de Alonso ca s-a ajutat de Stoffel...Vezi cat de "cinstit" e P2 al lui fetel.

    "A mistake from his Finnish team-mate Kimi Raikkonen saw him switch attention to helping Sebastian Vettel in order for the German driver to get a nice slipstream for his final hot lap which brought him to within two tenths of Lewis Hamilton’s best lap time at the Spa-Francorchamps ".

    Deci l-au sacrificat pe Kimi care putea fi in pole. Stoffel are 60 de pozitii penalizare. El nu putea fi in pole.
    11 6
  • Sa vedem... s-au terminat calificarile, si surpriza s-a intamplat. Pilotii Mercedes sperau c-o sa fie cu macar 1s in fata pilotilor Ferrari, dar nu s-a intamplat asta, cursa o sa fie altceva pentru ca ambele masini stau foarte bine pe pista dar masina Ferrari are un mic avantaj pe pneul mov. Hamilton era dezamagit, mai ales cand l-a vazut venind pe Vettel incet, spera la la un 1-2 cu Bottas. Totusi eu doresc sa-l felicit pentru ca este un pilot care are nevoie de o masina mai rapid ca concurenta cu macar 1s, si care are nevoie de o masina rapid in calificari, un aspect la care masina Mercedes cred ca exceleaza, cel putin in ultimele trei sezoane. Bravo lui, desi nu prea chiar asa de bucuros, dar deh emotia cred ca si-a spus cuvantul sau poate era surprins de faptul ca pilotii Ferrari au o sansa reala la victorie in cursa de maine. Sau poate ambele...?
    8 8
  • Vettel da, este un defavorizat. Il bate Ham cum il prinde.
    8 13
  • Lewis n-are nevoie de ajutorul coechipierului precum a avut fetel...asta e adevarat, sunt convins ca era pe 4 fara ajutorul lui Kimi in ultimul tur!! Pana la urma a fost fair si-a recunoscut, fanii lui insa vad ca nu.
    13 12
  • Pilotii Ferrari nu scot inca unul din monopost in calificari, ba greseste unul, ba celalalt, ba amandoi, dar sper ca in cursa de maine sa fie atenti, pentru ca au o sansa foarte buna la victorie!
    9 6
  • zice fetel
    “I think I had a little bit of a help from a friend. Kimi had to abort his lap and was very generous giving me a nice tow in the last sector, which got me like two-tenths, so that helped" – it made it more comfortable with Valtteri [Bottas]
    14 2
  • @AyrtonSenna1991: Iti dai seama ca marea majoritate a celor ce posteaza pe aici sunt genul care scuipa cojile semintelor langa banca pe care stau si nu se obosesc sa le curete, si asta este tipic doar romanilor. Cam asa recunosti gradul de civilizatie al romanilor, in orice tara.
    9 6
  • Aberezi cumplit cand faci afirmatiile alea cu "are nevoie de o masina mai rapida cu 1 sec". Daca el are atunci are si Alonso ca au fost coechipieri si au terminat apropiati in clasament
    2 8
  • Lasa cojile ca ti se vede samanta, romanule.
    3 3
  • Mercedes
    Pai acolo era vitelul, la 7-8 zecimi, asa, cu putin ajutor a venit mai aproape.
    6 7
  • Cristi
    Ar trebui interzisa practica asta cu slipstream-ul! Practic timpul lui Vettel a fost influentat. Calificarile ar trebui sa fie individuale, chiar daca e sport de echipa.
    7 5
  • GrosJan
    Raikkonen a recunoscut c-a fost ideea lui sa-l ajute pe Vetel. ...Contractul...
    6 3
  • Si Massa facea slipstream pentru Alonso. Pentru Vettel nu facea nimeni atunci.
    8 1
  • @Login

    Sa stii abjectule ca te recunosc ca te-am recunoscut mereu de-a lungul acestor ani cine esti, indiferent de ce nume ti-ai dat pe acest forum.Nu imi trebuie mai mult de 2 propozitii sa stiu cu cine am de-a face. Lasa tu discutiile despre civilizatie si seminte, ceva in creierul tau de gaina beata tot ai, dar esti cel mai pervers si mai marsav personaj de pe forumul acesta. Un loser de 2 lei, un maimutoi lobotomizat.
    8 12
  • Interesant articolul celor de la Auto-Motor-und-Sport.de: http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/raeikkoenen-zieht-ferrai-zu-platz-2-vettel-mit-15-km-h-bonus-12480438.html

    Conform analizelor GPS, Vettel a castigat in total o jumatate de secunda datorită ajutorului dat de Raikkonen. Astfel pe ultimul sector viteza lui Vettel a urcat de la 315 cat a avut in primul tur in Q3 la 330 km la ora in ce-a de-a doua incercare. Sper ca Mercedes sa faca de acum inainte acelasi lucru cu Bottas iepure pentru Lewis, cel putin la Monza sa ii facem sa planga pe tifosii italieni la ei acasa.
    7 12
  • Daca facea Vettel slipstream pentru Kimi, acum Ferrari avea pole.
    9 6
  • @Mclaren_Mircea_1984
    Ma facusi curios: da' cine e ala?
    0 3
  • NeoGalaxy

    (Nae Galacticul pe romaneste)
    4 3
  • @ .
    bingo
    Sau GrosJan sau Fan F1, sau cate si mai cate nick-uri
    2 5
  • Mclaren_Mircea_1984 posteaza cu lol, sa, Cristi, si probabil alte nick-uri. Dar Mclaren_Mircea_1984 minte de ingheatea apele... Plus nu face decat sa injure, am postat odata ceva despre Alonso si i-a sarit mustarul, un individ usor de ignorat.
    5 1
  • Pfoai, cred ca Kimi era mult mai aproape de Lewis in ultimul tur,vorba unuia de mai sus, daca Vettel ii facea slipstream lui Kimi, cred ca acesta iesea pe 1 dar nu Kimi este in lupta pentru campionatul mondial, Insa nu inteleg totusi de ce a facut acea greseala, cred ca oricum iesea in fata lui Bottas! Dar probabil nu a riscat ca nu cumva sa iasa in fata lui Seb, chiar daca se intampla asa, putea sa ii dea locul 2 imediat dupa start. Oricum Bottas ii depaseste mai ambii la start.
    Din pacate, Vettel nu avea cum sa ajunga le Mercedes, locul este deja luat de Bottas, mai spera ca poate face ceva Ferrari in anii vitori.
    1 0
  • Daca e vorba de nick-uri anonime, sa stiti ca toti le folosesc "de imprumut". Deci nu e un singur lol, sa, mobius, hasu, GrosJan samd ce mai stiti voi. Bineinteles ca si Mircea84 le foloseste. Dimplul fapt ca ai si cont nu garanteaza ca nu postezi si anonim. Apropo, NeoGalaxy are cont ...
    1 0
  • Ha,ha,ha
    Kimi era in pole daca il faceau pe fetel iepuras. Asa....dar e bun si P2 pentru plangacioasa
    1 6
  • @Popa

    Nu am postat si nu voi posta niciodata sub alte linkuri. Am acest nick din iulie 2009, si DOAR cu el am postat, postez si voi posta mereu.
    1 5
  • Mercedes vor trebui sa ajute pilotul cu cele mai multe sanse la titlu, asta daca isi doresc cu adevarat titlul la piloti. Ferrari isi folosesc tot arsenalul, inclusiv timpul de calificari al lui Raikkonen pus pe tava lui Vettel.
    2 2
  • Pentru Vettel nu faceau decat sa ii ia lui Webber aripa fata ca sa i-o dea prostului care o sparsese in antrenamente. A, a ales ferari ca la Mercedes trebuia sa fie coechipier cu Lewis...Bah, e penibil, nici cu ajutorul scutierului n-a luat pole-ul :))))))))))))))
    2 5
  • fetitafetel
    Un pilot artificial care nu va mai castiga titluri mondiale. A prins momentul Newey cu acel regulament favorizant in rest nimic. Faptul ca a mintit grosolan atunci cand l-a lovit pe Hamilton spune tot despre caracterul pe care-l are.
    4 5
  • SC in primul tur :(
    2 2
  • fetita
    Vettel - Alonso 4 : 2
    Ce ar fi daca nu ar mai castiga niciunul nimic? Exact, ar ramane scorul asta.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru