Hamilton va pleca din pole position în Bahrain! Vettel l-a învins pe Rosberg în lupta pentru locul 2

de Daniel Popescu
Sambata, 18.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a obţinut în Bahrain al patrulea pole position din acest sezon, în timp ce Sebastian Vettel a poziţionat monopostul Ferrari pe locul doi în faţa lui Nico Rosberg.

Esential 4 este numarul pole position-urilor obtinute de Lewis Hamilton in sezonul 2015
0.411 secunde a fost diferenta dintre Lewis Hamilton si Sebastian Vettel
0.558 secunde i-a despartit pe Lewis Hamilton si Nico Rosberg
Lewis Hamilton rămâne imbatabil în sesiunile de calificări desfăşurate în debutul acestui sezon, după ce britanicul şi-a trecut în cont pe circuitul Sakhir din Bahrain al patrulea pole position al anului. Pilotul echipei Mercedes a fost cronometrat cu 1:32.571 şi îl va avea alături pe prima linie a grilei de start pe Sebastian Vettel.

Cvadruplul campion mondial a reuşit să-l învingă pe Nico Rosberg în lupta pentru locul doi cu ceva mai mult de o zecime de secundă, în timp ce coechipierul său Kimi Raikkonen va lua startul de pe poziţia a patra.

Williams şi-a confirmat statutul de a treia forţă a Formulei 1 prin locurile 5 şi 6 obţinute de Valtteri Bottas şi Felipe Massa, în timp ce locul 7 i-a revenit lui Daniel Ricciardo de la Red Bull Racing. Nico Hulkenberg va pleca de pe 8 pentru Force India, din faţa lui Carlos Sainz Jr (Toro Rosso) şi Romain Grosjean (Lotus).

Q2: McLaren, în premieră în a doua parte

McLaren a reuşit pentru prima oară în acest sezon să obţină accesul în a doua parte a calificărilor prin Fernando Alonso, care a ocupat un nesperat loc 9 în Q1.

Totuşi, spaniolul a fost eliminat în Q2 şi va lua startul de pe locul 14 după ce a ratat accesul în Q3 pentru numai patru zecimi de secundă.

Primul sub linie a fost Sergio Perez (Force India), în timp ce Sauber a fost eliminată cu ambii piloţi: Felipe Nasr va pleca de pe 12, iar Marcus Ericsson de pe 13. Cel mai lent în această secvenţă a fost Max Verstappen de la Toro Rosso.

Q1: Button, niciun tur cronometrat

Pastor Maldonado a fost primul pilot sub linie în Q1, iar eliminarea venezueleanului este justificată în primul rând de unele probleme la unitatea de propulsie furnizată de Mercedes. "S-a întâmplat ceva greşit cu motorul şi cu furnizarea puterii", a fost explicaţia inginerului său de cursă.

Pilotul echipei Lotus va fi urmat pe grila de start de Daniil Kvyat, care ratează în premieră în acest sezon accesul în Q2, în timp ce Manor şi-a aliniat piloţii pe locurile 20 şi 21 prin Will Stevens şi Roberto Merhi.

Jenson Button nu a efectuat niciun tur cronometrat, întrucât a fost nevoit să parcheze monopostul McLaren pe marginea circuitului din cauza unei defecţiuni tehnice la scurt timp după ieşirea de la boxe. Britanicul va lua astfel startul de pe ultima poziţie a grilei de start.

Marele Premiu al statului Bahrain va avea loc duminică cu începere de la ora 18:00, ora României, şi va fi transmis în direct pe postul de televiziune Dolce Sport. 

Bahrain - Rezultate Calificări:

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta
1 Lewis Hamilton Mercedes 1m32.571s -
2 Sebastian Vettel Ferrari 1m32.982s 0.411s
3 Nico Rosberg Mercedes 1m33.129s 0.558s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 1m33.227s 0.656s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m33.381s 0.810s
6 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m33.744s 1.173s
7 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m33.832s 1.261s
8 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m34.450s 1.879s
9 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1m34.462s 1.891s
10 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m34.484s 1.913s
11 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m34.704s -
12 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1m34.737s -
13 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m35.034s -
14 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m35.039s -
15 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m35.103s -
16 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m35.677s -
17 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1m35.800s -
18 Will Stevens Marussia/Ferrari 1m38.713s -
19 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 1m39.722s -
20 Jenson Button McLaren/Honda - -

Comentarii (41)

  • Un fleac. I-a ciuruit.
    Se pare că nu orice pilot poate ieși campion dacă are cea mai rapidă mașină. Exemplu Rosberg.
    52 5
  • Se ingroasa gluma. Iar trebe sa stau cu morcovu maine sa nu castige Ferrari.
    Lewisssssss!!!!!!!!! Lewis!!!!!!!! Salveaza-maaaa!!!!!!!! Nu-i lasa sa castigeeeeee
    34 68
  • exemplu alonso in 2007 cand nu a luat titlul desi avea cea mai buna masina. Nu a luat nici locul 2, cum este posibil asa ceva ...
    18 15
  • Mă, Mircea, decât să dai banii în fiecare week-end pe un morcov, mai bine cumpără-ți un virabtor și-l folosești mereu, chiar și în cursul săptămânii când mai vezi vreun Ferrari în trafic...
    48 13
  • Mâine Ferrari ia 43 de puncte!
    17 17
  • oare ferrari au imbunatatit doar in calificari sau per total au imbunatatit masina caz in care maine va fi o formalitate sa bata pe mercedes in regim de cursa
    13 14
  • Victorie Mercedes-Benz!!!!!!! Nicht Ferrari!!!!!!! MERCEDES-BENZ!!!!
    19 46
  • Bravo Hamilton.Tot asa va castiga si cursa de maine fara prea mari emoti.Uite inca o dovada ca nu numai masina conteaza in F1.Rosberg sa zica sarut mana daca pupa podiumul.Cel mai surprinzator lucru este pozitia lui Alonso,se vede ca nu au stat degeaba.Maine au sanse mari sa obtina primele puncte.
    25 11
  • ce o sa mai planga alonso ca a plecat de la ferrari.. temperatura la fel ca in malaesia, e favorabila celor de la ferrari care, gestioneaza pneurile mai bine.. forzza ferrari..
    mclaren tot la 2 sec in spate..unde le e locul, normal..
    mircea, din pacate inca un an ratat..ma intreb insa cine se va duce la mclaren dupa ce alo si but se vor retrage..mai toti vor la ferrari...
    daca ham a pierdut acolo atatia ani...
    17 14
  • Ura!Ferrari castiga campioonaatul !! Hai sa fim seriosi! Au masina buna, le-a facut Allison un Lotus din 2013 vopsit in rosu. Dar...n-ajunge....trebuie ceva in plus. Eh, acu vede si vetel cu ciracii ce inseamna locul 2.
    9 11
  • @Gica
    Doamne-ajuta.
    11 6
  • @ferr1, interesanta replica! Am ras cu pofta! :))
    Mda...Acum, referitor la cei 3 de pe podium, ma uitam la fetele lor si Hamilton parca avea o vatza de nevinovat pt.ca i-a dat cu parul in cap lui Rosberg (peste 5 zecimi de secunda), Vettel parea surprins de prestatia slaba a lui Rosberg dar nici prea fericit/mandru nu era constientizand ca trebuie sa-si pastreze calmul intrucat maine are de munca, iar Rosberg o privire ce ma face sa cred ca-n mintea lui era numai injurii la adresa celor 2. Ce ar fi ca maine, nestapanindu-si furia, sa greseasca in fatza lui Kimi astfel incat sa fie depasit de finlandez in primul tur? Om trai si om vedea... o seara buna tuturor!
    26 2
  • Maine o sa conteze foarte mult stategiile, Ferrari o sa le i-a fata celor de la Mercedez la start daca nu, o sa fie o alergatura frumoasa Vetel-Ham si Kimi-Rosb.

    Sa speram la o cursa cat mai frumoasa si palpitanta.
    16 5
  • Maine Lewis o sa castige din nou!!! Feraristlor sunteti orbi? Nu vedeti ce diferenta le da Lewis?
    19 22
  • Vettel va fi depasit de Nico la start. In Bahrain ca si in Ungaria conteaza mult sa fii pe partea curata a pistei.
    13 35
  • schumytw
    @Mclaren_Mircea_1984 Asa e, te pricepi: https://www.youtube.com/watch?v=I-t2r0__FyE
    8 1
  • A pilotat darz Ham cu Vet despre Ros nici nu stii ce sa mai crezi,a devenit prea crispat care inainte isi calcula weekendul de cursa incepand cu antrenamentele de vineri si termina biruitor in qualy' cat despre cursa mereu a avut hibe si se pare ca se acutizeaza anul asta,se pierde in spatele Scuderiei caci prea nervos va fi la start si cred ca o greseste crunt,Kimi cu 4 asta e cel mai bun din 2013 incoace ,de restul habar am ...doar cine da cu matura sa curete pista pe ce parte sa fie murdara si pe care nu, ne spune cunoscatorul ,apropo daca bate vantul pe ce parte se strange nisipul asa de curiozitate ca in pusta maghiara ne spui la vara!
    8 0
  • Bravo Vettel , graz Raikonen! Maine sa fiti ambii pe podium!
    16 9
  • Keep dreaming fool..." Ferrari o sa le i-a fata"...fara cuvinte
    4 6
  • Mircea.... devi pe zi ce trece tot mai dezamagitor..... In loc sa vb de McL tu vorbesti de Ham desi te bati cu Gibraltaru in chept ca esti fan devotat McL....... Mie nu imi place RBR si nu imi place de nici o culoare dar daca maine ar ajunge Alonso acolo jur ca nu m-ar mai interesa nici o alta echipa si nu as zice niciodata Hai Mcl sau hau Ferrari sau alte bazaconii de genu....... Tu nu esti suporter tu esti doar un troll fara prea multa minte!!!!!!
    17 2
  • @tomate suporters
    Vitelul nu prinde podium maine si veti asista la o noua dubla AMG. Sunteti extrem de slabi pentru ca va luati tot timpul de Mircea. Caracter de 2lei ca si echipa voastra scularia....Ham le-a dat ceata. MORI DE CIUDA!!!!!!!!
    8 30
  • @Sheitan

    Tzin cu Mclaren. Dar pe cat de mult tzin cu Mclaren, urasc Ferrari. Este foarte important sezonul acesta ca Ferrari sa nu devina forta nr 1 a Formulei 1 asa cum vor Eclestone si majoritatea fanilor. Este foarte foarte important, pt ca greu vor mai fi opriti daca anul acesta ies ei campioni. In plus Mercedes sunt ca si verisorii nostri, am fost frati atatia ani. Da, ni l-au luat pe Hamilton, dar in fatza cancerului rosu, al ciumei rosii trebuie stranse randurile si luptat pana la ultima picatura contra ferraristilor. Repet, vor domina ani de zile daca anul acesta iau fatza. Trebuie opriti. Gandeste strategic, Ferrari trebuie pusa la pamant, altfel revirimentul Mclaren va fi inutil.
    11 26
  • @tonomate suporters

    Mie imi place sa ma lupt si sa ma contrez cu ei. Este deliciul vietii mele lupta cu ferraristi.
    7 22
  • FuckTomate
    MI-e scarba de echipa asta . Vor ei sa fie the shit. Oricat am urati pe mine si pe Mircea tot la jumatate de secunda sunteti si tot Ham in pole. MORI DE CIUDA!!!
    8 20
  • Nu inteleg ce se intampla la Mercedes. Un avanas atat de mare fara schimbarea regulemantului tehnic sa se evaporeze atat de brutal. Cred ca anul acesta sunt surclasati rau de tot de Ferrari in privinta bugetului. Nu inteleg ce face dr. Zetsche pentru ca Daimler are profit si incasati cu cateva miliarde de euro peste Fiat Chrysler. Cred ca nemtii au o limita peste care nu vor risipi, pe cand maracaronarii astia imputiti si infecti au suplimentat cu 100 de milioane bugetul.
    9 22
  • @FuckTonomate

    Asa te vreau camarade!!!!
    8 19
  • @Mircea
    Noroc cu Bosorogul care modifica regulamentul Dupa bunul plac al tomatelor. Scarba de oameni. Sunt multe exemple si urmaresc curse de la inceputul anilor 90 si am avut timp sa revad multe curse. Daca pleaca Bernie tomatele in 2 ani se duc in Tara lor de cacat si nu Mai scot fesul in lume
    2 8
  • @Mircea
    nu vei vedea vreodata sa lease regulamentul in favoarea AMG sau McLaren. Ai VAZUT cat le sufla in ciorba la tomate sau la vacile rosii. fuck'em. Au great americanii cand au dat bombele, trebuiau date in Tara asta de cacat.
    2 6
  • Mircea iti inteleg perfect frustrarea bro, insa las-o mai moale sa nu faci apoplexie man. Totusi este un spor de echipa nu ca la tenis unde participe doar 2 playeri!
    12 4
  • mapispealonso
    tu esti mircea?ai tu ne dai pe caldaram cat de deshtept esti ...brutal esti tu in gandire om nesanatos la cap
    6 6
  • Dragon
    Hamilton cel mai mare talent ! Alonso a dovedit clasa !
    13 8
  • mobius
    Nu-mi place , dar se apropie momentul cand lui Lauda si lui Toto le va parea rau ca au amanat aducerea lui Alonso. Greu de spus cat au progresat Ferrari, cat au regresat Mercedes si cat din apropierea dintre cele doua echipe i se datoreaza lui Hamilton.
    6 5
  • ^
    ce sa faca cu alonso mai bine decat fac deja cu hamilton si chiar si cu rosberg. Hamilton e cel mai bun de la Schumacher incoace, Alonso e depasit de mai multi
    6 9
  • Hahahaha
    Mirciulica a inceput sa posteze si sub alte titulaturi :)) Omul asta e nebun. Uraste atat de mult Ferrari incat a inceput sa aiba dubla personalitate :))
    5 2
  • @lol, ROFLOL...... esti mult prea orbit de propriul fanatism si nu ai ochi sa vezi care este realitatea din teren! Multa lume, chiar si eu, am zis de Vettel ca este un pilot de masina perfecta....... ei uite ca demonstreaza ca poate sa lupte si cu o masina inferioara si merita cele 4 titluri castigate! Oricum daca ii sa ne luam dupa performanta pura cred ca acest Vettel este mult in fata lui Hamilton (4-2) si asa cum a spus Lauda acu cativa ani, "si o maimuta poate sa piloteze masinile astea" . Fara sa insinuez ceva, dar Verstapen (am citit foarte multe laude la adresa lui) nu cred ca ar fi putut debuta la varsta lui intr-o masina din anii 90 sau si mai simplu, in masina lui MS asa ca orice comparatie intre piloti de acum si de atunci este irelevanta, Fangio ar fi putut sa aiba 10 titluri cu masina de acum sau poate nici unu iar Hamilton sau Vettel sau Alonso sigur nu ar ffi castigat cu masina lui Fangio......
    10 3
  • @hahaha
    Esti bipolar? Toata ziua va luati de Mircea. Get a fucking life! E suporter patimas si nu suporta tomatele si vacile rosii. Guess what? Me 2. MORI DE CIUDA! Go AMG, GO McLaren, go Williams, go Forece India, go Lotus.
    1 5
  • până la ora 18:00 îşi va mai face 2 - 3 conturi :)
    moare de ciudă când vede că la fiecare cometariu postat îsi primeste porţia de voturi negative
    2 3
  • Eu nu postez sub alte conturi si nici nu postez sub alt nick in afara celui logat de Mclaren_Mircea_1984. Credeti ce vreti. Ma bucura cand vad o alta persoana avand aceasi atitudine ca si mine, dar nu sunt eu.
    4 5
  • @Mircea

    De aceea prefer sa pot razboiul asta cu fanatism si ura impotriva lor. Tocmai pentru ceea ce ai spus tu mai sus.
    4 2
  • @Mircea

    De aceea prefer sa pot razboiul asta cu fanatism si ura impotriva lor. Tocmai pentru ceea ce ai spus tu mai sus.
    3 2
  • Mclada
    Mclada merge cu spatele....?lol ha ha ha...ei nici pe indieni nu -i pot bate si se gindesc la Mercedes ca sa nu mai zic de Ferrari :))) patetici suporteri.....cei mai patetici
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru