Honda, în pericol să părăsească Formula 1? Negocierile cu Toro Rosso au fost abandonate, McLaren caută alternative

de Daniel Popescu
Vineri, 18.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda și Toro Rosso nu au ajuns la un acord pentru utilizarea motoarelor în sezonul 2018. Întrucât McLaren caută un alt furnizor, constructorul japonez riscă să rămână fără nicio echipă.

McLaren este în căutarea unei alternative la motoarele Honda ca urmare a performanțelor modeste obținute în cei aproape 3 ani ai parteneriatului.

În acest context, Honda a încercat să găsească o altă echipă pentru care să furnizeze motoare, însă un acord inițial semnat cu Sauber a fost ulterior anulat. Japonezii au intrat ulterior în negocieri cu Toro Rosso, însă în cele din urmă discuțiile au fost abandonate în urma unor neînțelegeri cu privire la aspectele financiare.

Astfel, McLaren rămâne practic singurul potențial client pentru Honda în sezonul viitor. Britanicii au încercat să găsească soluții, însă cei de la Ferrari și Mercedes au refuzat deja un astfel de partneriat, pentru a nu întări una dintre rivalele tradiționale la titlurile mondiale.

Prin urmare, singura soluție pentru McLaren o reprezintă Renault, însă presa internațională speculează că șansele unei astfel de colaborări sunt destul de reduse. Pe de o parte, constructorul francez este circumspect să extindă programul la 4 echipe din motive de fiabilitate.

Pe de altă parte, inginerii McLaren au început deja să lucreze la monopostul de anul viitor, ceea ce înseamnă că un acord târziu cu Renault vă da planurile acestora peste cap.

Via Autosport

Comentarii (11)

  • Porche.
    1 8
  • Si McLaren face precum Danila Prepeleac nu doar Alonso. S-au gasit ...
    4 19
  • Ce faci pacalici, nu-ti mai votezi postarile ai obosit
    7 4
  • Acum isi da si Mircea84 seama ca masina nu inseamna doar sasiu. Ce te faci daca ramane McLaren fara motor?
    5 0
  • Ce faci pacalici, nu te mai cheama Senna?
    5 4
  • V-am spus eu ca nu ma mai satur de manute rosii ?
    0 8
  • @@lol
    Nu mă compara tu pe mine cu individul ala. Eu sunt unicul Senna de pe site-ul asta. Dacă citeai comentariile vedeai ca am dus amândoi eu si cu lol , o luptă personală. Așa că mai ușor , ca nu știi ce spui.
    4 4
  • Cristi
    Ne vedem pe Spa-Francorchamps.
    1 1
  • Cine mai merge la spa?
    0 2
  • Mclada cu motor Ferrari-asta este viitorul
    2 4
  • Conditii de ploaie pentru vineri si duminica la SPA.In rest Mclaren o sa utilizeze motioare Honda si la anul
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru