Honda, interesată să furnizeze motoare pentru mai multe echipe din 2016

de Daniel Popescu
Marti, 02.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a confirmat că este interesată să furnizeze motoare şi pentru alte echipe în afară de McLaren începând din sezonul 2016.

Esential 2016 este anul din care Honda ar putea furniza motoare si pentru alte echipe
Honda va reveni în Formula 1 în calitate de furnizor de motoare începând din sezonul 2015, prin intermediul unui parteneriat cu McLaren.

Contractul dintre cele două părţi prevede că McLaren are exclusivitate pentru motoarele producătorului japonez doar pentru 2015, astfel că Honda este dispusă să ofere unităţi pentru alte echipe începând din sezonul 2016. Directorul de motorsport Yasuhisa Arai susţine însă ca McLaren va rămâne echipa prioritară chiar şi într-o astfel de situaţie.

"În 2015 nu avem în plan să furnizăm altă echipă în afară de McLaren. În 2016 sau după aceea, dacă unele echipe sau parteneri ne cer să le furnizăm motoare, vom analiza situaţia. Dar chiar şi în 2016, McLaren va fi principalul nostru partener. Şi chiar dacă furnizam motoare pentru alte echipe din 2016, principalul nostru scop va fi întotdeauna să câştigăm şi nu neapărat să ne uităm la venituri", a declarat el.

Iniţial, McLaren anunţase că ar putea folosi testele de la Abu Dhabi de la finalul sezonului pentru a testa în premieră noul motor Honda, însă Arai afirmă că debutul se va petrece abia la prima sesiune de teste de iarnă premergătoare noului sezon.

"În următoarele două săptămâni vom rula simulări, iar la începutul anului viitor vom începe să rulăm pe circuit, foarte probabil la Jerez.

Atunci vom arăta foarte probabil pentru prima oară noul monopost format din motorul Honda şi şasiul McLaren. În acest moment nu există planuri pentru a colecta date în restul anului 2014. La Jerez se va întâmpla pentru prima oară", a adăugat el.

Via Formula1

Comentarii (2)

  • Dintre care poate chiar.... Red Bull?
    8 1
  • Cred ca Redbull va cumpara cu clauze de performanta ! Daca sunteti peste REnault va dam dublu :)) dar nu cred
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru