Honda: "McLaren nu are cel mai bun monopost de pe grila de start"

de Daniel Popescu
Vineri, 28.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda susţine că performanţele modeste înregistrate de McLaren au drept cauză şi unele lacune ale monopostului, nu numai motorul furnizat de producătorul japonez.

Monopostul McLaren nu are cea mai bună aderenţă mecanică sau aerodinamică. Încă este o diferenţă majoră comparativ cu Red Bull.

Yasuhisa Arai
Director motorsport Honda
McLaren a obţinut doar 17 puncte în primele 11 curse ale sezonului şi ocupă un modest loc nouă în clasamentul constructorilor, principala cauză fiind unitatea de propulsie dezvoltată de Honda. Constructorul japonez susţine însă că un alt motiv pentru care echipa nu înregistrează rezultate bune este reprezentat de calitatea monopostului.

"Monopostul McLaren nu are cea mai bună aderenţă mecanică sau aerodinamică. Încă este o diferenţă majoră comparativ cu Red Bull", a declarat Yasuhisa Arai, directorul de motorsport al Honda, pentru publicaţia spaniolă El Confidencial.

De altfel, inclusiv Fernando Alonso a nominalizat aderenţa mecanică şi aerodinamică drept una dintre principalele probleme ale monopostului McLaren. "Nu suntem suficient de buni la capitolul putere şi aderenţa mecanică şi aerodinamică, aşa că sunt multe lucruri pe care trebuie să le punem la punct pentru a deveni competitivi şi pentru a câştiga titluri", a declarat spaniolul.

În plus, Eric Boullier, directorul de curse al celor de la McLaren, admite la rândul său că există probleme inclusiv la nivelul sasiului.

"Pentru a fi corecţi cu cei de la Honda, şasiul nostru este mai bun decât anul trecut, dar nu este cel mai bun din pitlane. Încă trebuie să îmbunătăţim lucruri pe ici, pe colo", a explicat el.

Via GMM

Comentarii (12)

  • Ooops...incep sa se sature niponii de aratat cu degetul doar la motorul lor
    24 1
  • lasa dracu caroseria ... au cel mai tare cacampion inca in viata !!!
    13 28
  • "McLaren nu are cel mai bun monopost de pe grila de start", dar are de departe cel mai slab motor.
    23 2
  • Va de capul lor. Asa sezon slab n-au avut niciodata. Nici unii nici altii.
    20 0
  • eh, alonso a mai fost si pe la monardi, e obisnuit. oricum, uite lupu si pana la urma hai ca veni si lupu. se plangea ca are o caruta, acum chiar are
    11 3
  • *minardi
    6 2
  • serban
    "Să îmbunătățim lucruri pe ici, pe colo " ... adică nu peste tot, numai în punctele esențiale !!! Jalnic, nu-i văd în următorii 2-3 ani prin vecinătatea podiumului, poate doar cu o baftă chioară, așa, ca în Ungaria !
    14 3
  • mclaren nu moare maine, dar ce ne facem ca alonso imbatraneste ... sa-l vedem cum performeaza la 40 de ani ca de schumacher radeati chiar daca il mai si batea pe rosberg
    14 2
  • Pe Rosberg il batea Schumacher? In ce sport? :)))
    5 11
  • Scumacher la 43 de ani in ultimul sau an in F1 facea pole pe Monaco cu caruta care o avea Mercedes acum 3 ani!
    20 3
  • erau curse in care schumacher era mai in fata sau avea pace mai bun; la spa 2011 chiar l-a depasit pe rosberg in cursa
    6 1
  • Ultima declaratie a celor de la Honda despre motorul lor arata can asa: "The internal combustion engine Honda is not far behind that of Ferrari, but it is already better than the Renault, while Mercedes is still far ahead. We are 50 horses behind the Mercedes, thirty behind Ferrari, but we already have 20 horses more than the Renault. "

    Vorba aia, intelegeti ce vreti...
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru