Honda: "Putem furniza motoare şi pentru alte echipe doar din 2016"

de Daniel Popescu
Marti, 22.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a confirmat că McLaren va fi singura echipă care va utiliza motoarele sale în sezonul următor, o posibilă extindere fiind programată abia pentru 2016.

Esential 2015 este sezonul in care Honda va reveni in Formula 1
Reprezentanţii Honda au oferit câteva detalii interesante despre revenirea în Formula 1 în calitate de furnizor de motoare.

Constructorul japonez a semnat un amplu parteneriat tehnic cu McLaren care va intra în vigoare începând din sezonul 2015, iar echipa britanică va fi singura care va beneficia de motoare japoneze anul viitor. Totuşi, Yasuhisa Arai, şeful Honda Motorsport, nu a exclus varianta extinderii numărului de clienţi în 2016.

"McLaren este singurul nostru client. Nu mă gândesc la viitor pentru că vreau să ne concentrăm pe sezonul următor. Sigur că vrem să avem rezultate bune în sezonul următor şi să vedem rezultatele celorlalţi constructori. Dacă echipele vor dori să folosească motorul nostru, îl putem oferi după anul 2016, dar în acest moment nu există planuri", a declarat el.

În prezent, Honda construieşte o fabrică în localitatea britanică Milton Keynes unde va asigura serviciile de mentenanţa pentru motoare, care vor fi construite în Japonia.

"Fabrica se va deschide în iunie.

În prezent este încă în construcţie, dar această fabrică este pentru mentenanţa şi reconstrucţia motoarelor de Formula 1, dar şi pentru asigurarea serviciilor pe circuite", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (6)

  • Totul ok, dar exista o conjunctura de regulament care avantajeaza clar honda si nu e ok: Pe nevazute, total secretos, Renault, Ferrari si Mercedes au dezvoltat motoarele, iar din momentul in care totul este la vedere, dezvoltarea ulterioara este interzisa. Cu exceptia Honda care are un intreg an la dispozitie sa introduca ce vrea el pe motor fara nicio restrictie, avand toate detaliile celorlalti constructori. Iar apoi pana in 2020 totul va ramane fara posibilitate de dezvoltare. Nu mi se pare fair play!
    19 5
  • aluzie REDBULL "Putem furniza motoare şi pentru alte echipe doar din 2016"
    5 1
  • pablo256r
    Nu e fair play deloc.
    Honda nu are inghetata dezvoltarea in timp ce ceilalti trei motoristi din F1 da.
    Insa ar putea si ceilalti trei dezvoltatori de motoare sa faca ceva asemanator. Despart divizia de F1 in anul urmator care vine cu un motor nou sub aceeasi sigla (de exemplu).
    5 2
  • in Milton Keynes ?????

    langa sediul RBR ???

    nici nu-I obvious!

    Honda construieste imperiul cu RBR nu McLaren ... :P:P:P:P

    @Mircea
    cum poti sa accepti asa ceva???
    10 3
  • inca nu se stie si nu se poate prevede cit de bun va fi motorul Honda, chiar daca se mai inspira din celelalte motoare.Poate sa fie mai bun, sau poate fi o catastrofa.....
    2 1
  • Habar nu aveti ce vorbiti. Honda avea baza functionala in Milton Keynes inca din 1999 cand ii dadea motoare lui Eddie Jordan, cand Red Bull nici macar nu avea vreun vis sa intre in F1. Motoarele construite in Japonia si mentinute operabile in Milton Keynes au dat apoi motoare Jordan si BAR si mai tarziu echipei Honda cu baza in Brackley dragilor, actuala Mercedes. Cand sediul echipei era in Brackley, infrastructura pentru motoare era tot in Milton Keynes.
    Astept un nou MP/4 alaturid e Honda
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru